INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

„Un cuțit în inima lui Ahmetov” » Nu-l iartă pe Lucescu pentru trădarea istorică: „Cum să-ți fie atât de ușor să faci asta?”

Mircea Lucescu / foto: Guliver/Getty Images
Mircea Lucescu / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 19:47 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 19:57

Nadezhda Navrotskaya, fosta soţie a lui Anatoliy Tymoshchuk, care a evoluat pentru Șahtior Donetsk între 1997 și 2007, nu reușește să înțeleagă decizia lui Mircea Lucescu din 2020, când a semnat cu Dinamo Kiev, nimeni alta decât marea rivală.

Mircea Lucescu este cel mai performant antrenor din istoria lui Șahtior, cu 22 de trofee cucerite în 12 ani la portocalii (2004-2016). Totuși, decizia de a o antrena pe rivala din Kiev nu a fost niciodată pe placul oamenilor din anturajul lui Șahtior. 

Fosta soție a lui Tymoshchuk: „Plecarea lui Lucescu la Dinamo este un cuțit în inima lui Ahmetov”

„El (n.r. – Anatoliy Tymoshchuk) a fost crescut la o școală de fotbal din Kiev și putea ajunge la Dinamo, însă nu a făcut-o din cauza modului în care era tratat la școală – era insultat, bătut, i se lua mâncarea. Erau niște condiții foarte proaste, dar a contat cel mai mult atitudinea celorlalți copii. A rămas cu un resentiment după acea perioadă și nu s-a mai pus problema să meargă la Dinamo.

Acum, Mircea Lucescu e la Dinamo… într-un fel, înțeleg că e cumva normal, dar cred că e mai bine să nu faci astfel de lucruri. Cred că plecarea lui Lucescu la Dinamo este un cuțit în inima lui Ahmetov (n.a. – Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior). Nu e corect să faci asta. După ce a lucrat atât de mulți ani cu un om, să îl înjunghie…

Nici nu contează cum te-ai despărțit de omul respectiv, nici nu știu modul în care Lucescu s-a despărțit de Ahmetov. Ai o istorie comună cu omul ăsta și să îți fie atât de ușor să faci asta? Eu n-aș face așa, cu siguranță.”, a declarat Navrotskaya, conform sport.ua, citat de Realitatea Sportivă. 

S-au răzbunat pe Mircea Lucescu și i-au vandalizat steaua de pe „Walk of Fame”!

Ultrașii lui Șahtior, care nu îl iartă nici acum pe Mircea Lucescu (76 de ani) că a semnat cu rivala Dinamo Kiev, i-au aruncat cu vopsea albastră peste steaua din fața stadionului „Donbass”.

I-au aruncat cu vopsea albastră (culoarea lui Dinamo) peste acea stea de care amintea, de pe „Walk of Fame”, în fața stadionului „Donbass”. Numele Mircea Lucescu și semnătura lui de-abia se mai disting. Totul a fost anunțat pe pagina de Facebook a grupului „Tipic Donețk”, care a precizat că e vorba de răzbunare.

Și că nimeni nu s-a grăbit să șteargă vopseaua. A fost singura stea vandalizată. Nu doar ultrașii lui Șahtior sunt supărați pe tehnician. Nici cei ai lui Dinamo Kiev nu îl acceptă, din cauza trecutului său la marea rivală.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Momente teribile în Brazilia! Ultrașii au invadat terenul și au DISTRUS cabina VAR!

În plină criză, Barcelona vrea un jucător de la Manchester United!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
tristan
tristan  •  02 Noiembrie 2021, 09:56
Postat de corectu pe 02 Noiembrie 2021, 07:54

E prea bătrân pentru a desfășura o activitate normală.Uitați-vă astăzi,mâine și poimâine la competițiile europene și vedeți câți antrenori sunt de vârsta lui.

de bine da rau i o facut campioni pe Kiev dupa ani buni...si daca nu ma insel cu jucatori exclusiv ucrainieni ,nu cu 7-8 brazilieni ca si Sahtior

tristan
tristan  •  02 Noiembrie 2021, 09:54

Orgolii aiurea..nu stiam ca atunci cand semnezi un contract cu o echipa profesionista semnezi de fapt un act de casatorie...e totusi un job nu un mariaj...

ekneb
ekneb  •  02 Noiembrie 2021, 09:02

Cand toata lumea te injura, dar nimeni nu te critica din punct de vedere profesional, inseamna ca esti extraordinar de bun din punct de vedere profesional. Injuraturile sunt produsul invidiei si rautatii oamenilor, atat. Lucescu este probabil cel mai "extraordinar de nemaipomenit de fantastic " antrenor roman din toate timpurile. Cu toate astea, are si el defectele lui, dar dupa cum vedeti, in Ucraina , nimeni nu i zice ca nu se pricepe la fotbal, dimpotriva, toata lumea il vrea ca antrenor . Punct!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează