INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

Galatasaray își freacă mâinile de bucurie » Ce anunță presa din Turcia despre Moruțan

Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan

Articol de GSP - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 21:24 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 22:03

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, a impresionat în ultima perioadă la Galatasaray, iar acest lucru îi face foarte fericiți pe oficialii turci.

După ultimul meci din campionat, 2-0 cu Gaziantep, în care Moruțan a reușit un gol fabulos pentru Galatasaray, oficialii grupării „Cim Bom Bom” sunt încrezători că pot obține o sumă enormă din vânzarea acestuia.

Moruțan și Cicâldău așteaptă încă un fotbalist din Liga 1 la Galatasaray! Claudiu Petrila, pe lista lui Terim
Galatasaray
Moruțan și Cicâldău așteaptă încă un fotbalist din Liga 1 la Galatasaray! Claudiu Petrila, pe lista lui Terim

Potrivit turcilor de la sporx.com, șefii de la Galatasaray așteaptă deja oferte pentru Moruțan din partea granzilor Europei la sfârșitul acestui sezon, fiind încrezători că dacă Olimpiu își continuă forma din ultimele meciuri, pot obține o sumă importantă de bani în schimbul său. „Deja și-a scos banii pe primul an de transfer”, notează sursa citată. 

Moruțan, noul „rege” al Galatei

Au trecut 64 de zile de la debutul lui Moruțan la Galatasaray. A jucat 12 meciuri, 9 în campionat, nu a reușit încă să fie integralist în nicio partidă, dar noul număr 21 roș-galben îi încântă pe turci. Și, mai mult decât atât, e decisiv. Datorită lui, „Cim-Bom-Bom" a câștigat 10 puncte în Süper Lig când el a înscris sau a pasat pentru gol, ultimele trei duminică.

Galatasaray, plus de 800.000 de euro datorită lui Moruțan

  • 2-2 cu Kasimpașa (assist);
  • 2-1 cu Göztepe (a închis tabela);
  • 3-2 cu Rizespor (a punctat la 2-2);
  • 2-0 cu Gaziantep (a deschis scorul).

La Istanbul, e comparat cu Wesley Sneijder. În primul sezon printre „lei", Galata nu a pierdut nicio întâlnire în care a marcat olandezul. Cumpărat cu 3,5 milioane de euro de la FCSB, Olimpiu a adus clubului 8,75 milioane de lire, echivalentul a 795.000 de euro, bani primiți de la liga turcă pentru cele 10 puncte.

„Golul lui Moruțan are mireasma iubirii"

Editorialiștii locali apreciază golul său, șutul cu efect, din unghi, imposibil de apărat nici de plonjonul disperat al portarului. „Extraordinar", pentru Mehmet Demirkol (Fanatik), sau „Magnific" (Serkan Korkmaz, Fotomaç). 

Oğuz Dizer, tot de la Fanatik, i-a depășit cu mult: „Golul lui Moruțan are mireasma iubirii. Măiestrie și eleganță”. Iar Osman Şenher (Milliyet) scrie că „nici cu mâna nu puteai marca un asemenea gol fantastic”.

„Ronaldo îți va da numărul lui Moruțan"

Fanii continuă să-l compare cu Gică Hagi sau cu cei mai buni fotbaliști ai planetei. Trei sunt foarte frumoase, pe rețelele de socializare:

  • „Moruțan nu înscrie un gol, el scrie o poezie în iarbă. Nu poți să nu-l iubești!"
  • „În cazul unor jucători, nu te mai uiți la statistici, nu le mai analizezi prestațiile. Doar te bucuri de joc".
  • „Dacă vrei goluri, îl chemi pe Haaland. Dacă vrei pase, îl chemi pe De Bruyne. Dacă vrei spectacol, îl chemi pe Neymar. Dacă vrei magie, îl chemi pe Messi. Dacă le vrei pe toate, îl chemi pe Ronaldo, el îți va da numărul lui Moruțan".

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Declarații homofobe date de elevul lui Mircea Lucescu: „Nici nu pot să mă uit la cuplurile de homosexuali. N-ar trebui să existe!”

Newcastle îi plătește clauza lui Unai Emery și îl readuce în Premier League! Spaniolul ar putea debuta în week-end-ul următor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
woody
woody  •  03 Noiembrie 2021, 14:07

GSP,mai usor cu "umflatul " jucatorilor ! Daca te iei dupa articolele de aici ,la ce jucatori "valorosi"ar trebui ca nationala Romaniei ,intr-o zi proasta, sa fie Top 5 Europa, nu sa luam bataie de la armeni iar ,ca si cluburi, sa ne chinuim sa eliminam Gibraltarul.

doar...titi
doar...titi  •  03 Noiembrie 2021, 12:28

asta ca sa-nteleaga si ciobanu cat de prost e ca ''antrenor'' si cat de prost e ca ''manager'' - ciobanu care se lauda ca el vinde cel mai bine!!

hashtag_truth
hashtag_truth  •  03 Noiembrie 2021, 06:25

***...***..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează