INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

„Moruțan are probleme mari la Galatasaray!” » Detalii despre adaptarea românului

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, dezvăluie că Olimpiu Moruțan (22), fostul mijlocaș ofensiv al roș-albaștrilor, are probleme de adaptare la Galatasaray.
Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, dezvăluie că Olimpiu Moruțan (22), fostul mijlocaș ofensiv al roș-albaștrilor, are probleme de adaptare la Galatasaray.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 18:13 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 20:48

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, dezvăluie că Olimpiu Moruțan (22), fostul mijlocaș ofensiv al roș-albaștrilor, are probleme de adaptare la Galatasaray.

„Moruțan are probleme mari la Galatasaray, pentru că nu știe engleză”, a declarat Mihai Stoica în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1. Apoi, oficialul vicecampioanei a vorbit despre educația jucătorilor la modul general.

2 meciuriare Moruțan la Galata. A reușit un assist

Mihai Stoica, manager FCSB: „Școala poate fi un factor perturbator pentru fotbaliști”

„Mi-ar conveni ca jucătorii să fie foarte buni la școală, dar pentru mine prioritatea este fotbalul. Dacă un fotbalist este stresat de școală, nu-l forțezi!

De exemplu, Pantea, jucătorul nostru împrumutat la Hermannstadt, nu e bun la școală, dar dacă îl întrebi cine joacă fundaș stânga la Bayern, ce nație e, când a fost născut, știe! Între a studia chimie și a studia Bayern Munchen, prefer să studieze Bayern Munchen. 

Vreau ca jucătorul să fie concentrat 100% la fotbal. Școala poate fi un factor perturbator. În schimb, e important ca jucătorii să știe o limbă străină, mă interesează ca jucătorii tineri să învețe engleza, de exemplu”, a mai spus MM.

Și muzica poate fi un factor perturbator. Cel mai elegant era să spun că le voi transmite jucătorilor să învețe ca să ia Bacalureatul. Pe mine mă interesează fotbal, fotbal și iar fotbal. Asta ar trebui să fie prioritar în cariera unui fotbalist
Mihai Stoica, manager general FCSB

Jocurile video sunt cel mai mare dușman al fotbalului la ora actuală. Sunt mulți care își dedică timpul liber jocurilor video
Mihai Stoica, manager general FCSB

Gigi Becali a mințit cu milioane de euro în cazul lui Moruțan

Gigi Becali a umflat „afacerea Moruțan”, vânzarea tânărului mijlocaș la Galatasaray. A exagerat și prețul de bază, și bonusurile, ca să pară că FCSB a încasat mai mulți bani decât a luat în realitate.

FCSB l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray cu un preț bun, dar nu cu unul atât de bun pe cât a fost acela pe care l-a anunțat Becali. Cât susținuse Gigi că ar fi încasat:

  • 4,2 milioane de euro pe loc, la perfectarea transferului
  • 1,5 milioane de euro ca bonus la calificarea lui Galatasaray în grupele Europa League.

Rezultă un total de 5,7 milioane de euro, o sumă pe care a rostogolit-o toată presa în știrile despre transferul acesta. Moruțan intrase și în clasamentele celor mai scumpi jucători români din istorie tot cu valoarea aceasta, 5.700.000 de euro.

Doar că prețul pe care l-a anunțat patronul FCSB este exagerat cu mult față de realitate. Surse care cunosc detaliile afacerii dezvăluie sumele reale.

  • Clubul lui Becali va încasa 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro
  • Românii mai încasează 20 la sută din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu.
  • FCSB mai primește 1.000.000 de euro dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League.

Ambele bonusuri condiționate de rezultatele din competițiile UEFA sunt valabile cel mult câte o dată, nu sunt înmulțite ori de câte ori Galatasaray bifează grupe europene de-a lungul contractului pe care îl are Moruțan.

Pe Olimpiu, FCSB l-a cumpărat de la Botoșani cu un milion de euro, deci Becali a obținut un profit, chiar dacă el a umflat sumele din revânzare. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani a avut un debut excelent în Turcia, într-o remiză cu Kasimpasa, 2-2. A pasat decisiv la primul gol al echipei lui, pe care l-a marcat Cicâldău, apoi a contribuit și la a doua reușită a roș-galbenilor.

Dacă Moruțan va juca în 15 partide la Galata, FCSB o să mai capete 600.000 de euro, deci prețul lui va ajunge la 4.100.000 de euro. Cu mult mai mic față de suma pe care o anunțase Becali la vânzarea internaționalului român, 5,7 milioane de euro.

90 de meciuri și 12 goluria adunat Moruțan pentru FCSB în campionat. La Botoșani jucase de 55 de ori și marcase doar două goluri. Moldovenii i l-au vândut lui Becali cu un milion de euro

Tot ce trebuie să știi înaintea meciului FCU Craiova - FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

Toni Petrea dă cărțile pe față! De ce a plecat de la FCSB, deși i s-a propus prelungirea: „Asta a contat” » Ce discuta cu Gigi Becali

Cine e omul care i-a schimbat jocului noii vedete de la FCSB: „Zicea «Mister, nu înțeleg cum să stau acolo»”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (114)
militakimi
militakimi  •  16 Septembrie 2021, 19:09

Turcii „fierb“ la câţi bani au plătit pe Moruţan: Fatih Terim, deja enervat de fotbalist. Ce i-a transmis Fatih Terim - Olimpiu Moruţan Galatasaray Istanbul a făcut două achiziţii costisitoare, în această vară, din Liga I: a plătit 6,5 milioane de euro pe Cicâldău (CS U Craiova) şi 3,5 milioane de euro pe Moruţan (FCSB). ADVERTISING Potrivit jurnaliştilor turci, cel puţin în cazul lui Moruţan, antrenorul Fatih Terim a fost deja iritat de o carenţă tactică în jocul românului. Turcii „fierb“ la câţi bani au plătit pe Moruţan: Fatih Terim, deja enervat de fotbalist. Ce i-a transmis Fatih Terim - Olimpiu Moruţan

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  16 Septembrie 2021, 15:37
Postat de csa_si_fcsb_inseamna_steaua pe 16 Septembrie 2021, 13:28

Mai stiu pe unii care rosteau numele lui Maccarone, si au plecat cu S6SE! :))))) Continua sa vorbesti despre Tatybayev, ca vine in decembrie si returul, cu superoferte :))). Am maturat pe jos cu dinamo, si Istvan Kovacs a gresit de ambele parti. Vezi ce spune noul presedinte de la Cfr, Balaj, despre acel cartonas rosu? Sau faultul clar al lui Itu, de la primul gol, cand il loveste cu umarul in fata pe Keseru? A venit Iordanescu, s-a retras ciobanul, a adus si fotbalisti pe langa acei copii, am invins rivala in fata a peste 36000 de oameni, cu 6-0. E scenariul de cosmar pentru postacii frustrati ca tine, pentru prima data chiar exista o sansa la campionat. Si daca vom lua titlul, cui ii multumim noi?!?! EXACT! Ole Ole! :)))))))))

Ce faci randoome, iar iti dai dreptate de la butonul delete? Asa ceva... :))) Sarmane, mintea ta tulburata te impiedica sa vezi diferenta esentiala dintre noi si dinamovisti: noi RADEM de ce v-a facut Tattybayev, nu il facem erou :))) Asta pentru simplul motiv ca v-am invins pe teren din postura de nou-promovata, iar in tribuna cand a fost vorba sa ne numaram a ras toata tara de voi si de pretentia ca ati fi "cea mai iubita echipa" In rest, ramane cum am stabilit: in mintea ta tulburata esti un invingator, in viata relala se cocoseaza tot site-ul de ras cand te vede cum te zbati sa prezinti infrangeri zdrobitoare si umilitoare drept victorii. Oftica-te :)))

dragdim
dragdim  •  16 Septembrie 2021, 14:29

Cât mai *** posibil așa sunt și mai ușor de condus. In orice caz, cititul cățeilor e toxic, însă trebuie sa fim pregătiți sa scriem cât mai multe in cazul in care primim o vacanța fără suspendare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează