INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Olimpiu, noul „rege” al Galatei » Fanii sunt în delir: „Ronaldo îți va da numărul lui Moruțan"

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 12:50 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 17:06

Olimpiu Moruțan, 22 de ani, le-a oferit roș-galbenilor 10 puncte și 800.000 de euro cu golurile sale, ultimul, duminică, la 2-0 cu Gaziantep. Jurnaliștii turci și suporterii lui Galatasaray nu vorbesc decât de el.

Au trecut 64 de zile de la debutul lui Moruțan la Galatasaray. A jucat 12 meciuri, 9 în campionat, nu a reușit încă să fie integralist în nicio partidă, dar noul număr 21 roș-galben îi încântă pe turci. Și, mai mult decât atât, e decisiv. Datorită lui, „Cim-Bom-Bom" a câștigat 10 puncte în Süper Lig când el a înscris sau a pasat pentru gol, ultimele trei duminică.

Galatasaray, plus de 800.000 de euro datorită lui Moruțan

  • 2-2 cu Kasimpașa (assist);
  • 2-1 cu Göztepe (a închis tabela);
  • 3-2 cu Rizespor (a punctat la 2-2);
  • 2-0 cu Gaziantep (a deschis scorul).

La Istanbul, e comparat cu Wesley Sneijder. În primul sezon printre „lei", Galata nu a pierdut nicio întâlnire în care a marcat olandezul. Cumpărat cu 3,5 milioane de euro de la FCSB, Olimpiu a adus clubului 8,75 milioane de lire, echivalentul a 795.000 de euro, bani primiți de la liga turcă pentru cele 10 puncte.

„Golul lui Moruțan are mireasma iubirii"

Editorialiștii locali apreciază golul său, șutul cu efect, din unghi, imposibil de apărat nici de plonjonul disperat al portarului. „Extraordinar", pentru Mehmet Demirkol (Fanatik), sau „Magnific" (Serkan Korkmaz, Fotomaç). 

Oğuz Dizer, tot de la Fanatik, i-a depășit cu mult: „Golul lui Moruțan are mireasma iubirii. Măiestrie și eleganță". Iar Osman Şenher (Milliyet) scrie că "nici cu mâna nu puteai marca un asemenea gol fantastic".

„Ronaldo îți va da numărul lui Moruțan"

Fanii continuă să-l compare cu Gică Hagi sau cu cei mai buni fotbaliști ai planetei. Trei sunt foarte frumoase, pe rețelele de socializare:

  • „Moruțan nu înscrie un gol, el scrie o poezie în iarbă. Nu poți să nu-l iubești!"
  • „În cazul unor jucători, nu te mai uiți la statistici, nu le mai analizezi prestațiile. Doar te bucuri de joc".
  • „Dacă vrei goluri, îl chemi pe Haaland. Dacă vrei pase, îl chemi pe De Bruyne. Dacă vrei spectacol, îl chemi pe Neymar. Dacă vrei magie, îl chemi pe Messi. Dacă le vrei pe toate, îl chemi pe Ronaldo, el îți va da numărul lui Moruțan".

Presa turcă: „Parcă are picioarele încătușate ca extremă"

Jurnaliștii turci comentează și acum poziția pe teren a lui Moruțan. Pentru ei, „tricolorul" nu poate juca aripă dreaptă. El trebuie să fie folosit în linia mediană. „Așa cum am spus chiar la startul sezonului, apariția lui Moruțan ca număr 8 oferă echipei o posesie mai bună", susține Reha Kapsal (Fotomaç), precizând: „Cred că o va ajuta și mai mult pe Galatasaray ca decar".

La rândul său, Levent Tuzemen, coleg cu Kapsal, observă că „Moruțan parcă are picioarele încătușate ca extremă. După ce Terim i-a transmis «Joacă liber, mai aproape de vârf», starul român a fost eficace".

Citește și alte știri despre Moruțan: 

Moruțan, pe urmele lui Sneijder » Ce au descoperit turcii după încă un meci mare al românului

Scandal cât casa în Turcia, după golul marcat de Moruțan! Mesajul postat pe contul oficial al rivalei Beșiktaș

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
131668434566273
Razvan Mihailescu  •  01 Noiembrie 2021, 17:02

Lasă că vezi tu peste 1 sapt. doua cum schiauna ca nu joci ca Hagi vechi, au dat o groaza de bani pe tine, ești zero, poate le da Becali din bani înapoi. Pleacă cu prima ocazie ca nu i nimic de capul lor, numai circara i fac

853246084756615
Marcel Popa  •  01 Noiembrie 2021, 16:54

Încă nu a câștigat nimic ,a dat și el câteva goluri.Prea repede faceți nunta.

minos3
minos3  •  01 Noiembrie 2021, 15:45
Postat de remarque pe 01 Noiembrie 2021, 15:28

personal, ma bucur pentru orice realizare a unui roman, ca e medic sau fotbalist, deci ma bucur si pentru Morutan. Sa nu ne contaminam cu naravul jurnalistilor turci. Astia te lauda si te scuipa cu aceeasi usurinta. Le place senzationalul si asa stiu sa-si ”faca meseria”. O lauda de la ei este ca un bravo spus unui catel care ti-a adus mingiuta.

Nu doar turcii sunt astfel. Ai nostri cum sunt? Azi te fac zeu, maine te injura

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close