INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MARICA FACE VALURI LA STUTTGART

“N-a vrut sau n-a putut”

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2008 00:00

Acesta e motivul pentru care românul n-a jucat cu Nurnberg, dezvăluit chiar de antrenorul Armin Veh.

Situaţia lui Ciprian Marica la Stuttgart e de-a dreptul în­gri­jorătoare.

Nu doar că a ajuns să nu mai joace deloc, cazul con­­fruntării de miercuri, cu Nürn­berg (3-0). Dar se pare că mo­tivul pentru care an­tre­norul Armin Veh l-a lăsat pe bancă e unul dis­ci­pli­nar, ceea ce ar trebui să con­sti­tu­ie un semnal de alarmă inclusiv pen­tru selec­ţio­nerul Victor Piţurcă.

Faptul că în minutul 79 al amintitei partide, cînd l-a înlocuit pe Cacau, singurul “vîrf”, Veh a preferat un puşti în locul “tri­co­lo­ru­lui” i-a mirat pînă şi pe jurnaliştii ger­­mani. “De ce Fischer şi nu Ma­rica?”, l-a chestionat Stut­t­gar­ter Na­chrichten. Răspunsul an­tre­no­ru­lui: “Marica n-a vrut sau n-a putut să evolueze pe flancul stîng, aşa că l-am băgat pe Fischer”.

Indisciplină? Veh n-a spus-o ex­plicit, dar lasă de înţeles că ro­mâ­nul s-ar fi împotrivit să mai joa­ce altundeva decît pe postul lui, atacant central. Iar în celălalt ziar local, Stuttgarter Zeitung, el îl mai înţeapă o dată pe “tricolor”: “Are teh­nică, viteză, joc de cap, dar as­tea nu sînt de ajuns în Bun­des­liga. Tre­buie să mun­ceas­că şi pen­tru echipă”.

“Sezonul următor va fi decisiv pentru viitorul lui Marica la VfB”
Armin Veh antrenor VfB Suttgart

25 de meciuri a bifat Marica pînă acum în Bundesliga pentru Stuttgart.

4 e numărul partidelor pe care Marica le-a jucat cap-coadă în Bundesliga.

2 goluri a marcat “vîrful” Stuttgartului pînă acum în Bundesliga.

8 mil. de euro a dat VfB pe “tricolor” - cel mai scump transfer din istoria clubului.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
 •  19 Aprilie 2008, 12:52

eu stiu de ce nu joaca marica...fiindca marica-i ungur, ma!

 •  19 Aprilie 2008, 12:11

e o gloaba marica! avem varfuri mai bune in tara! pleaca frate cu trica in vacanta, daca nici in rahatul ala de campionat nu esti in stare! cum ar fi sa joci tu in premier league? niciodata? poate sa le cari bagajele alora de la milwall din a X-a divizie! aia e!

 •  19 Aprilie 2008, 12:06

lasati ma ca CipriAN E FOARTE BUN ATACANT DE CALSA MONDIALA SINU EXAGEREZ DELOC DAR NEMTII SUNT NEMTI SI NU L-AU LASAT DELOC SA ARATE CE POATE .cum DE A DAT GOLULALA CU RANGERS?NU MAI STIE NIMENI?AAA NICI LA NATIONALA NU E BUN PAI DACA IL BAGI IN MIN 79 CE SA MAI FACA ATUNCI?DE CE DA GOLURI CAND JOACA INTEGRALMECIUL?NIMENI NU STIE SIGUR .II UREZ LUI Ciprian sa fie increzator ca va veni si vremea lui dar nu la Stuttgart

Vezi toate comentariile (22)
Comentează