INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

UPDATE Nedelcearu a fost făcut fascist pentru că nu a îngenuncheat! Cum a explicat refuzul de a face acel gest simbolic: „Ipocrizie”

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2021 14:30 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 22:11

Ionuț Nedelcearu, 25 de ani, unul dintre cei doi „tricolori” care au rămas în picioare, refuzând mesajul mișcării Black Lives Matter la fel ca Nicolae Stanciu, a fost pus la zid la rețelele de socializare.

UPDATE 16:20 - Nedelcearu își explică poziția

Prin intermediul rețelelor de socializare, Ionuț Nedelcearu a explicat de ce a refuzat să îngenuncheze înaintea meciului cu Anglia. 

Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative, care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist. 

Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membri ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre. 

Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea! 

- Ionuț Nedelcearu, pe Instagram

Nedelcearu a fost făcut fascist pentru că nu a îngenuncheat

Înaintea meciului de la Middlesbrough, duminică, toți jucătorii au îngenuncheat, în semn de susținere a campaniei Black Lives Matter (mișcare care a luat amploare după uciderea lui George Floyd, la Minneapolis, pe 25 mai 2020). Cu două excepții: Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și Ionuț Nedelcearu (AEK Atena).

Unii fani ai lui AEK Atena au cerut clubului să-l dea afară pe Nedelcearu

După meci, Stanciu a comentat situația la Pro X: „Am procedat la fel și cu Slavia, în «sferturile» Europa League, cu Arsenal, mi se pare normal. Colegul meu de la Slavia a fost suspendat 10 etape fără nicio probă, doar că s-a presupus că ar fi spus acel cuvânt pe care nu îl pot rosti acum. Nu cred că asta e soluția".

În Grecia s-au aprins spiritele, Nedelcearu fiind atacat violent pe rețelele de socializare. Chiar și mulți fani ai lui AEK l-au pus la zid. Unii l-au acuzat de fascism și au cerut clubului să fie concediat.

Directorul tehnic al clubului l-a sunat pe Nedelcearu

Stoperul în vârstă de 25 de ani, din 2020 la AEK, a fost sunat încă de duminică seară de Panagiotis Kone, directorul tehnic al grupării ateniene, care i-a cerut explicații. 

Potrivit site-ului enwsi.gr, foarte apropiat de galben-negri, Nede ar fi fost foarte surprins de reacțiile declanșate împotriva lui în Grecia. L-a anunțat pe Kone că va da o declarație în care va clarifica poziția sa. I-a zis însă oficialului că nu crede că îngenuncherea înaintea meciului lansează un mesaj anti-rasism clar, susținând că mesajul trebuie să fie mai limpede.

Citește și alte știri despre meciul naționalei cu Anglia:

Partidul AUR reacționează dur după ce jucătorii României au îngenuncheat pentru mișcarea „Black Lives Matter”: „O națională în genunchi, la propriu și la figurat. Viețile românilor nu contează?”

Selecționerul Angliei, dezamăgit după victoria la limită cu România: „Portarul nostru a avut mai mult de lucru decât speram”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (70)
eugen555
eugen555  •  08 Iunie 2021, 17:18

de ce trebuie sa ne conformam idealului BLM????/Le respectam idealurile dar nu trebuie sa stam "la ordin" doar pt ca asa vor ei!Fiecare are dreptul la liberul arbitru de a se ralia sau a asista, doar, la o asemenea initiativa.....Gestul e ipocrit si nu ajuta pe nimeni,rasistii vor ramane rasisti iar anti-rasistii vor fi tot anti-rasisti. Romania si romanii nu au probleme cu rasismul, de ce ar trebui sa ingenuchiem de fiecare data cand "cineva" are o problema care nu e a noastra??

vomitat
vomitat  •  08 Iunie 2021, 10:11

Sunt atatea motive de ingenunchiat...mor oameni de covid, de foame, mor copii etc.....asta cu incenunchez pt pers de culoare sau albi etc...mi se pare o prostie. Sunt atatea multe alte motive de ingenunchiat. Mi se pare stupid sa ingenunchezi pt culori ale pielii cand mor oameni in jurul tau etc.

133691265471157
Marcello Kazan  •  08 Iunie 2021, 02:13

Respect pt . Nedelcearu si Stanciu (desi ca fotbalist lasa MULT de dorit)... *** isi exprima DEZAPROBAREA fata de aceasta manifestare ***a adresa omenirii... Este rezultatul influentei curentului Neo-Marxist, *** impus de cei care "trag sforile" si decid Globalizarea Imbecilitatii Umane...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează
Close