INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

VIDEO Nicolae Stanciu a făcut din nou show în China: gol și assist în derby-ul orașului Wuhan

Nicolae Stanciu la Wuhan Three Towns // Foto: Imago
Nicolae Stanciu la Wuhan Three Towns // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iulie 2022 15:08 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 15:50

Nicolae Stanciu, 29 de ani, e un adevărat star în China, acolo unde etapă de etapă reușește să iasă în evidență: s-a întâmplat și în derby-ul jucat azi cu rivala Wuhan FC. A marcat un gol și a oferit un assist în partida câștigată cu 5-0 de echipa sa, Wuhan Three Towns.

Mai întâi, Nicolae Stanciu a oferit pasa de gol pentru coechipierul său, Ademilson, în minutul 32. În a doua repriză și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, cu o reușită venită în minutul 54.

Pentru Wuhan Three Towns au mai marcat Davidson (minutul 18), același Ademilson (minutul 81, din penalty) și Yang Kuo (minutul 87).

Nicolae Stanciu, pe primul loc în China

Grație acestui rezultat, echipa lui Stanciu își consolidează primul loc în Super Liga Chinei, având 25 de puncte acumulate în nouă etape: opti victorii și un singur egal. 

Și golaverajul e unul răvășitor: 32 goluri marcate și doar 6 primite. Spre comparație, următoarea echipă cu cele mai multe goluri marcate e Henan Songshan, cu 17 reușite.

Internaționalul român se află pe locul doi în clasamentul golgeterilor, cu șase reușite în acest sezon din China, fiind depășit doar de coechipierul său, brazilianul Marcao. La numărul de goluri create e însă pe primul loc: pe lângă cele șase goluri, are și șase pase de gol.

54de selecții și 11 goluri are Nicolae Stanciu pentru echipa națională

„Este imperativ nevoie de Stanciu la națională. Îi trimiți avion privat!”

În urmă cu câteva zile, Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, vorbea la Orange Sport despre imporanța lui Nicolae Stanciu pentru naționala României.

„Cum nu poate veni? Trebuia să-l cheme, să fie în contract obligatoriu. Îi trimiţi avion privat, să vină cu el. Frate, nu mai poţi. Eşti în secolul ăsta al vitezei. Nu poţi să-l ţii zece ore prin aeroporturi. Trimiţi avion special, un privat. Cât costă un privat?

Mai mult de o sută de mii nu costă până în China şi-napoi. Ce e asta? Pentru echipa naţională? Este imperativ nevoie de el. Este de nelipsit de la echipa naţională. Eu l-am criticat când n-a mers dar acum e cel mai bun jucător al echipei naţionale, nu îl chemi?”, declara Dumitru Dragomir.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cel mai căutat tricolor în această vară » Patru echipe din Serie A se bat pentru transferul lui

Koulibaly refuză » Nu vrea transferul la Juventus și nici nu prelungește cu Napoli!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
francklin67
francklin67  •  08 Iulie 2022, 21:50

Lasati elogiile din CHINA,daca era scula atunci nu juca in CEHIA ar fii jucat in primele 5 campionate din Occident.La antrenori la fel cine conteaza antreneaza in EUROPA nu la ***.De o luna jumate doar STANCIU curge pe robinet,lasati-o mai moale ziaristi de cancan.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  08 Iulie 2022, 18:43

O *** care joaca intr-o tara comunista si fake(Taiwan e adevarata China) care are un fotbal de doi bani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marcel1974
marcel1974  •  08 Iulie 2022, 17:49

Dacă va fii, readus la nationala, i se va strica, forma sportiva. Este păcat, un jucător asa bun și talentat ,sa îl inveti, iar cu năravurile, de la națională. Nicușor ramai acolo ,poate îți dă chinezii, un balon de aur ,chinezesc.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează