INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Nu mai e milionar! » Marica ia la Getafe mai puţin de jumătate din salariul de la Schalke

Marica speră să intre duminica viitoare la Getafe, înainte să vină în țară pentru meciurile «naționalei»
Marica speră să intre duminica viitoare la Getafe, înainte să vină în țară pentru meciurile «naționalei»

Articol de - Publicat duminica, 29 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 28 septembrie 2013 21:44

Atacantul de 27 de ani a semnat un contract pe 9 luni cu echipa madrilenă, mult sub ce avea în Bundesliga. Se mai poate scoate cu bonusuri: 100.000 la 10 goluri şi dublu la 20 de goluri.

Marica iese din clubul milionarilor în euro o dată cu transferul în Spania. După ce a aşteptat o vară întreagă să dea lovitura, profitînd că era liber de contract după despărţirea de Schalke, a trebuit să-şi reducă mult pretenţiile ca să scape de şomaj.

Ciprian nu a obţinut nici jumătate din salariul din Germania. Potrivit Marca, el va cîştiga 75.000 de euro pe lună, pînă la 1 iulie 2014, cît e valabil acordul semnat cu Getafe. Adică 900.000 net anual, aproape de nivelul lui Mutu la Ajaccio.

Are bonusuri ofensive
Cotidianul spaniol n-a dezvăluit şi dacă atacantul român a încasat vreo primă de instalare, cum se întîmplă de obicei cu jucătorii liberi, dar a publicat bonusurile de obiectiv fixate de club. 100.000 de euro dacă înscrie 10 goluri şi 200.000 dacă îşi dublează reuşitele. Abia aşa poate depăşi milionul.

L-a uimit pe antrenor!
Luis Garcia, ce a insistat pentru aducerea lui, l-a lăudat. "Ciprian e un jucător bun, îl cunoşteam de mai mult timp. A evoluat contra lui Getafe în vechea Cupă UEFA şi mi-a lăsat o impresie excelentă. M-a surprins cît de fluent vorbeşte spaniola, e formidabil pentru adaptare", a zis antrenorul madrilen.

Ratează duelul cu Torje
Marica n-a fost reţinut în lotul deplasat la Barcelona, pentru meciul de azi cu Espanyol, noua echipă a lui Torje. "Nu e sută la sută pregătit, e normal după ce a rămas liber de contract. Dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că a fost luat la «naţională». S-a antrenat vineri şi sîmbătă cu preparatorul şi vedem cum se prezintă săptămîna viitoare. Ar putea conta pentru meciul cu Betis", a anunţat Luis Garcia.

Chemat rapid de Piţurcă!
Pentru că l-a ascultat pe Piţurcă şi a semnat cu Getafe, selecţionerul i-a trimis imediat ieri un fax de convocare, de principiu, pentru ultimele două jocuri ale echipei naţionale din preliminariile CM 2014. Marica e al 14-lea stranier chemat pentru "dubla" cu Andorra şi Estonia (11 şi 15 octombrie).

6 goluri în 19 jocuri la Schalke a reuşit Marica în sezonul trecut în Bundesliga, Cupă şi Champions League

CUM I-A FLUCTUAT SALARIUL
Perioadă Echipă Sumă
2004-2007: Şahtior / 0,8*
2007-2011: Stuttgart / 2,5
2011-2013: Schalke / 2
2013 Getafe / 0,9
* Cifrele reprezintă contractul net anual şi sînt exprimate în milioane de euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
ovi81ugw
ovi81ugw  •  29 Septembrie 2013, 20:02
Postat de vladutz13 pe 29 Septembrie 2013, 11:42

In concluzie, lua mai mult de la Steaua!!

la steaua era contractul pe 3 ani...acolo sigur si-a luat 1 mil pt instalare si e liber la vara , iar ia 1 mil...asta nu inseamna ca nu-l consider pielea de pe måtz,,,

playmaker
playmaker  •  29 Septembrie 2013, 17:55

Bine ca nu a ajuns la Steaua sa ii dea cine e prost atatia bani. Oricare din atacantii de top din campionatul nostru puteau da cate goluri da marica intr-un sezon si au salariu de 5-10 ori mai mic.

ticbis
ticbis  •  29 Septembrie 2013, 14:48
Postat de vladutz13 pe 29 Septembrie 2013, 11:42

In concluzie, lua mai mult de la Steaua!!

Corect! La Steaua castiga mai mult si era "vazut" de lumea buna a fotbalului in cupele europene, asta chiar daca Steaua nu va castiga niciun punct in grupe! Pentru un jucator in varsta de 30 de ani asta este esential pentru cariera si bugetul propriu! Spre deosebire de un cocalar ca si Marica, altii cu capetele pe umeri au judecat corect, de exemplu Kapetanos sau Piovaccari. In momentul de fata, Piovaccari castiga mai mult decat Marica si are sanse sa-si relanseze cariera, desi ambii au cam aceeasi varsta! Prostia se plateste!!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează