INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BĂLUȚĂ LA BRIGHTON

OFICIAL Tudor Băluță a semnat cu Brighton! Ce planuri are managerul Hughton cu el

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 18:08

Tudor Băluță (19 ani) a semnat azi contractul cu Brighton, iar mijlocașul va fi împrumutat la Viitorul pentru restul sezonului, după care va merge în Anglia la vară.

update 20:00

Brighton a anunțat transferul lui Tudor Băluță. Jucătorul a semnat un contract pe 3 ani și jumătate.

„Suntem încântați să-l avem pe Tudor la club, e un transfer pe care considerăm că-l putem dezvolta pentru viitor. E un jucător versatil, care poate evolua ca mijlocaș central dar și în apărare și are experiență în prima ligă din țara lui. Va rămâne la Viitorul sezonul acesta, pentru a-și continua progresul, și îl vom monitoriza cu atenție până în vară”
David Weir, manager de dezvoltare Brighton

Știrea inițială:

Cel mai probabil, în vară, Băluță va fi păstrat la echipa U23 a clubului englez, unde va fi urmărit de antrenorul echipei mari și luat în lot dacă va fi cazul. Echipa U23 a lui Brighton e pe locul 3 în Premier League 2.

Mai devreme, la conferința de presă, managerul lui Brighton, Chris Hughton, a declarat: „Până nu e nimic confirmat nu e corect să vorbim despre un eventual transfer. În această perioadă de iarnă nu ne-am gândit să facem transferuri pentru echipa de seniori, dar avem o academie în plină dezvoltare. Proiectul de a aduce câțiva tineri la echipa mare a fost mereu în planurile noastre”.

Anunțul oficial al transferului pe pagina de Facebook a Viitorului:

„FC Viitorul și Brighton & Hove Albion FC au ajuns la un acord pentru transferul internaționalului Tudor Băluță la echipa care evoluează în Premier League. Începând de astăzi, Tudor Băluță este noul jucător al formației engleze, dar va evolua până la finalul acestui sezon, sub formă de împrumut, la FC Viitorul.

În vârstă de 19 ani, Tudor Băluță a fost, conform InStat, cel mai bun mijlocaș defensiv U21 din Liga 1 în 2018, iar în acest sezon a marcat două goluri pentru FC Viitorul” scrie în comunicatul clubului constănțean.

3.000.000 €au plătit englezii Viitorului pentru Tudor Băluță

Băluță, care poate juca și fundaș central, este crescut la Viitorul, iar în acest sezon a bifat 19 meciuri în Liga 1, fiind jucător de bază în echipa lui Gică Hagi.

Citește și:

Viitorul vinde un titular în Premier League! Fotbalistul lui Hagi pleacă pentru 3 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
bodrin
bodrin  •  31 Ianuarie 2019, 22:39

E transferat la Brighton, dar de fapt va intra în echipa U23 din Premier League 2, adică nu e chiar la Brighton...

merace
merace  •  31 Ianuarie 2019, 21:01

Ar fi mai corect sa se dea publicitatii tot contractul, la orice transfer. Poate e acolo o clauza ca Baluta ramane la Viitorul, ca imprumut, cu conditia sa joace in fiecare meci, sa fie rulat, sa fie incalzit pentru cand merge la Brighton. De ce nu se dezvaluie contractele integrale, si cu sume cu tot?!

dinamo4eva
dinamo4eva  •  31 Ianuarie 2019, 20:14

mi se pare cel mai bun produs de la Razvan Marin de la viitorul , nu degeaba nu a mai trebuit sa faca escala la FCSB . Doar Jiji isi ia teapa cu desirati gen Nedelcu , Tanase si Coman (asta e mai mult prost ) . Sunt convins ca va face fata .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează