INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLANDA

„Ajax va fi campioană” » Primele complicații: ce se întâmplă cu bonusul promis lui Răzvan Marin și celorlalți jucători

Răzvan Marin e la un pas de a deveni campion alături de Ajax. +32   FOTO
Răzvan Marin e la un pas de a deveni campion alături de Ajax.

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 11:39

Actualul sezon din Olanda nu se va mai relua, iar echipa lui Răzvan Marin va câștiga titlul în Țara Lalelelor. Dar Ajax trebuie să ajungă la un acord cu ”lăncierii”. Le-a promis un bonus uriaș dacă ies campioni.

După ce premierul batav Mark Rutte a anunțat că fotbalul profesionist nu se va relua în Olanda înainte de 1 septembrie din cauza noului coronavirus, Eredivisie va fi suspendat definitiv, cu nouă etape înainte de final. 

E aproape sigur, nu va mai fi timp pentru a se relua. O decizie se va lua vineri, după ce forul olandez se va consulta și cu UEFA, și cu cluburile.

„Ajax, al 35-lea său titlu din istorie" 

Întrebarea este cine va fi campioană? Ajax și AZ Alkmaar sunt pe primele două locuri, cu același punctaj (56). Despărțite doar de golaveraj (Ajax+45, AZ +37). 

Chiar acest golaveraj va face diferența la sfârșit. "Titlul va fi al lui Ajax. Al 35-lea său titlu din istorie, deși lipsit de strălucire", anunță cotidianul De Telegraaf, precizând că se va respecta regulamentul ca și cum sezonul ar fi încheiat normal. 

Și, pentru că la egalitate de puncte următorul criteriu de departajare este golaverajul, Ajax va rămâne prima.

Acceptă jucătorii un bonus mai mic? 

Mai sunt sponsorii de acord să plătească? De Telegraaf crede că, după ce această decizie va fi luată, Ajax va avea o problemă de rezolvat. Dacă va fi declarată campioană, gruparea din Amsterdam trebuie să le plătească jucătorilor, lui Răzvan Marin și coechipierilor săi, bonusul pentru această performanță. Care ar fi de maximum 300.000 de euro. 

Cotidianul olandez susține că directorul general Van der Sar se va consulta cu fotbaliștii și cu sponsorii. Să vadă dacă "lăncierii" sunt dispuși să accepte o primă mai mică și dacă sponsorii vor să plătească aceste premii, în condițiile actuale, când ar fi mai fost de disputat nouă meciuri în Eredivisie

Sezonul viitor începe pe 1 octombrie 

Federația batavă (KNVB) s-ar fi decis asupra datelor viitorului sezon. Noua ediție de Eredivisie ar urma să înceapă pe 1 octombrie, anunță cotidianul De Volkskrant. Cluburile având o lună de pregătire, dacă fotbalul se va putea relua la 1 septembrie, cum a informat premierul Mark Rutte.

Cu un start pe 1 octombrie, cele mai multe meciuri ale campionatului se vor desfășura în 2021 (între 60 și 70%), chiar dacă anul viitor va fi și Euro.

+28 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Agitație fără precedent în marile campionate, dacă planul UEFA devine realitate: Arsenal s-ar califica în Champions League de pe locul 9!

BUNDESLIGA. Primul antrenor pus în vremuri de pandemie. Singur în hotel, încă nu și-a cunoscut jucătorii de la Hertha Berlin

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează