INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MERCATO

Afacere încheiată: Moruțan, cedat în Italia » Cât poate încasa FCSB

Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa, formație din Serie B.
Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa, formație din Serie B.

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2022 20:26 / Actualizat joi, 04 august 2022 02:03

Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa, formație din Serie B.

Olimpiu Moruțan nu mai era un om important la Galatasaray, iar despărțirea era iminentă. Astăzi, fostul jucător de la FCSB a ajuns la un acord cu Pisa.

E gata! Tănase a trecut vizita medicală și semnează cu noua echipă
FCSB
E gata! Tănase a trecut vizita medicală și semnează cu noua echipă

Olimpiu Moruțan, noul jucător de la Pisa 

Conform La Nazione, Pisa va achita acum 300.000 de euro pentru împrumutul lui Moruțan. Există și o clauză de transfer definitiv, de 6 milioane, care devine obligatorie în cazul în care Pisa va promova în Serie A.

Potrivit sursei citate, tranzacția este deja parafată, iar Giovanni Becali l-a însoțit pe Moruțan în Pisa pentru a pune la punct ultimele detalii. Surse GSP.ro autorizate informează de asemenea că Moruțan va evolua din stagiunea viitoare pentru Pisa.

De asemenea, conform informațiilor Gazetei, Pisa va suporta în totalitate salariul lui Moruțan în valoare de 600.000 de euro pe an.

Câștigă și FCSB?

FCSB l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray cu 4,1 milioane de euro și ar încasa vara viitoare 20% din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu, adică 440.000 de euro din 2,2 milioane, dacă italienii îl vor transfera definitiv pe Olimpiu.

Sezonul trecut, Pisa a ratat dramatic promovarea în Serie A. A ajuns în finala play-off-ului, însă a fost învinsă de Monza în prelungiri, 4-6 la general.

La Pisa sunt legitimați în acest moment alți doi „tricolori”, mijlocașul central Marius Marin (23 de ani) și fundașul central Adrian Rus (26). Stagiunea trecută, aici a evoluat și vârful George Pușcaș (26 de ani).

18,00este cota ca Pisa să câștige ediția următoare din Serie B

Plecarea „Împăratului” Terim a adus și căderea lui Moruțan

Cumpărat de la FCSB vara trecută, cu 4,1 milioane de euro, la insistența antrenorului Fatih Terim, tânărul mijlocaș a jucat cât timp Terim a fost pe bancă. Trei goluri și trei pase decisive în toate competițiile.

Plecarea „Împăratului” a însemnat și căderea „tricolorului”. Cu Domenec Torrent, a ieșit din echipă și nu a mai reușit decât un singur assist, la 1-3 cu Kasimpașa, în campionat.

VIDEO. Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Uluitor! Adversarii lui Dinamo Kiev i-au mulțumit lui Mircea Lucescu: „Ne-a salvat de cazanul vrăjitoarelor”. Ce și-a amintit Il Luce

La Liga a dat lovitura » Noul sponsor dublează veniturile pentru prima ligă spaniolă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
tataika
tataika  •  04 August 2022, 07:25
Postat de que_cod pe 03 August 2022, 23:56

Cine ești tu mah ca tot te uit!? Steaua transfera tot ce contează în ultimii ani, restul e cancan.

Cine sa fie, un neica nimeni, care se baga singur în seama.

MariusN
MariusN  •  04 August 2022, 00:28

Fara romani, Galata va creste mult in sezonul viitor.. Nu s-a intrebat nimeni, de ce a fost atat de jos, in sezonul trecut? Au jucat non valorile romanesti. Asta a fost marea greseala a lui Terim. S-a lasat dus cu vorba ca i s-au adus talentele becaliste din Carpati... Niste slabiciuni.

que_cod
que_cod  •  03 August 2022, 23:56
Postat de vasileroaita pe 03 August 2022, 22:31

Citim o uriașă minciună! Nu plecarea lui Terim a provocat căderea catastrofală a lui Morutan, ci lipsa lui de valoare!!!

Cine ești tu mah ca tot te uit!? Steaua transfera tot ce contează în ultimii ani, restul e cancan.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează