INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MERCATO

OFICIAL Olimpiu Moruțan, prezentat la Pisa! Cât încasează Galatasaray pe mijlocaș

Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost prezentat la Pisa
Foto: Pisa
Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost prezentat la Pisa Foto: Pisa

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2022 21:55 / Actualizat joi, 04 august 2022 22:30

Pisa a anunțat oficial îmăprumutul lui Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) de la Galatasaray.

Telenovela „Moruțan” s-a încheiat în sfârșit. Mijlocașul a fost prezentat în seara aceasta la Pisa, formație care îl împrumută un an de la Galatasaray. 

Clubul Sportiv Pisa anunță ca a dobândit cu titlu temporar, cu posibilitatea (în prezența anumitor condiții) de răscumpărare, de la firma Galatasaray SKB dreptul la serviciile sportive ale fotbalistului Olimpiu Moruțan. Mijlocaș ofensiv, născut în 1999, Morutan după ce și-a pus amprenta la Cluj și Botoșani a ajuns foarte tânăr în 2018 la Steaua București la care a jucat 90 de  meciuri (12 goluri). 

Apoi transferul la Galatasaray și debutul în naționala de seniori a venit după un proces lung și semnificativ în toate selecțiile de tineret ale României. Jucătorul este deja la dispoziția staff-ului tehnic

- Pisa

Olimpiu Moruțan, noul jucător de la Pisa 

Și Galatasaray a anunțat pe contul său împrumutul mijlocașului, dezvăluind că Pisa va plăti 150.000 de euro pentru Moruțan. 

De asemenea, Pisa îl poate cumpăra definitiv pe Moruțan în vara viitoare pentru 5,5 milioane de euro. Mai există o clauză care spune că dacă românul joacă cel puțin 45 de minute în 25 de meciuri pentru italieni, iar Pisa promovează în Serie A, atunci Moruțan va fi transferat automat pentru 5,5 milioane de euro.

Sezonul trecut, Pisa a ratat dramatic promovarea în Serie A. A ajuns în finala play-off-ului, însă a fost învinsă de Monza în prelungiri, 4-6 la general.

La Pisa sunt legitimați în acest moment alți doi „tricolori”, mijlocașul central Marius Marin (23 de ani) și fundașul central Adrian Rus (26). Stagiunea trecută, aici a evoluat și vârful George Pușcaș (26 de ani).

18,00este cota ca Pisa să câștige ediția următoare din Serie B

Plecarea „Împăratului” Terim a adus și căderea lui Moruțan

Cumpărat de la FCSB vara trecută, cu 4,1 milioane de euro, la insistența antrenorului Fatih Terim, tânărul mijlocaș a jucat cât timp Terim a fost pe bancă. Trei goluri și trei pase decisive în toate competițiile.

Plecarea „Împăratului” a însemnat și căderea „tricolorului”. Cu Domenec Torrent, a ieșit din echipă și nu a mai reușit decât un singur assist, la 1-3 cu Kasimpașa, în campionat.

VIDEO. Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Uluitor! Adversarii lui Dinamo Kiev i-au mulțumit lui Mircea Lucescu: „Ne-a salvat de cazanul vrăjitoarelor”. Ce și-a amintit Il Luce

La Liga a dat lovitura » Noul sponsor dublează veniturile pentru prima ligă spaniolă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Cristiano2020
Cristiano2020  •  06 August 2022, 12:23

Pisa, liga 2, orășel micuț- cochet de altfel, stadion foarte modest, învechit, degradat, spectatori puțini, interes scăzut, dar chiar și în aceste condiții slabe șanse ca Moruțan să confirme la echipa, mai mult va fi spectator decît jucător, și așa poate reveni liniștit în pompoasa SUPERLIGA sau liga 2, sau 3

Vezi toate comentariile (1)
Comentează