INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCANDAL

Pantilimon a refuzat să mai joace și a plecat de la club! E amenințat acum cu tribunalul

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 12:25 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 14:53

Costel Pantilimon, în vârstă de 34 de ani, nu s-a mai prezentat la antrenamentele turcilor de la Denizlispor și a plecat deja din oraș, rupând contractul. Înaintea lui, Subotici, Aissati și Tiago Lopes (ex-CFR) au făcut același lucru

Pe 4 septembrie 2020, după ce s-a despărțit de Nottingham Forest, Costel Pantilimon a semnat pe doi ani cu Denizlispor. Era primul sa aventură în Turcia, care se termină rapid, cu scandal.

A descoperit un club cu multe probleme, cu fotbaliști nemulțumiți, neplătiți, echipa fiind acum pe locul 21, ultimul în Süper Lig, cu doar 25 de puncte în 29 de etape.

Se antrena, dar nu mai voia să mai joace

La începutul lui 2021, la fel ca mulți jucători, portarul în vârstă de 34 de ani a reclamat Denizli la FIFA. În conflict cu șefii grupării, care nu-i mai achitaseră salariul din toamnă, Panti a refuzat să mai joace din 31 ianuarie, dezvăluie jurnaliștii locali. 

Până atunci, lipsise din formula de start doar când era accidentat. Atunci a spus: „Gata! Nu se mai poate!". Se antrena, era pe bancă, însă nu mai voia să intre pe teren, în meciuri. Era modul său de a protesta, așteptând o rezolvare a situației. Nu s-a rezolvat nimic.

„A încălcat contractul, neavând o atitudine de profesonist"

Acum, goalkeeperul a luat o decizie radicală. A părăsit și echipa, și orașul, a anunțat presa turcă. Vrea să rupă contractul. Nu era primul. Sârbul Neven Subotici (ex-Borussia Dortmund), marocanul Ismaïl Aissati și portughezul Tiago Lopes (la CFR în perioada 2014-2017) făcuseră același lucru.

Însă Denizli a anunțat marți că îl dă în judecată pe portar. "Am făcut plângere împotriva lui Costel Pantilimon, care nu s-a mai prezentat la antrenamente, fără nicio explicație. Fotbalistul nu ne-a trimis nici scutire, nici o notificare de reziliere", a comunicat gruparea turcă. "A încălcat contractul, neavând o atitudine de profesonist, și vom recurge la toate căile legale împotriva lui".

15meciuri a jucat Costel Pantilimon în acest campionat la Denizlispor

8cluburi a avut Panti: Poli Timișoara, Man. City, Sunderland, Watford, La Coruña, Nottingham, Omonia Nicosia și Denizli

Citește și alte știri despre stranieri:

Răzvan Lucescu n-a mai răbdat: „Tu, ăla care comentezi în spate, ce ai obținut la viața ta? El a făcut lucruri extraordinare”

Patru cluburi din Serie A, pe urmele internaționalului român de tineret: „Destinat să facă marele pas”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sibelius
sibelius  •  31 Martie 2021, 17:00
Postat de Serge Sand pe 31 Martie 2021, 16:03

Exprimați-vă la un nivel decent, "a reziliat unilateral contractul" nu în maniera asta (a rupt contractul). Stabiliți un standard de comunicare

Pai turcii spun ca nu a reliziat nimic. Doar a plecat, a rupt-o la fuga, nici nu stii unde e jucatorul lui Manchester City acum etc.

cky33
cky33  •  31 Martie 2021, 16:44

Cred ca esti prea exigent totusi... :)). Bine ca nu au scris ca fostul Cetatean de 2 metri e dat disparut

223102608702428
Serge Sand  •  31 Martie 2021, 16:03

Exprimați-vă la un nivel decent, "a reziliat unilateral contractul" nu în maniera asta (a rupt contractul). Stabiliți un standard de comunicare

Vezi toate comentariile (3)
Comentează