STRANIERI  ·  MANCHESTER CITY

Pep Guardiola, întâlnire senzațională cu Marcelo Bielsa. „Îți place sângele atât de mult? + „Am nevoie de acel sânge”

Pep Guardiola, unul dintre cei mai de succes antrenroi din lumea // FOTO: Guliver/GettyImages
Pep Guardiola, unul dintre cei mai de succes antrenroi din lumea // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 11:15

Pe Guardiola, antrenorul catalan al lui Machester City, a discutat prima oară cu „El Loco" Marcelo Bielsa în octombrie 2006, la ferma argentinianului de lângă Rosario.

Pep Guardiola aproape că îl divinizează pe Marcelo Bielsa. Pentru el, „El Loco" (64 de ani, 15 mai mult decât catalanul) este cel mai mare antrenor din lume, chiar dacă e atât de dificil, nu a pregătit cele mai puternice echipe de club și are doar trei titluri de campion în carieră. Două cu Newell's Old Boys și unul cu Vélez Sarsfield.

Batistuta i-a spus de Marcelo

În ultima carte biografică a argentinianului este dezvăluită prima întâlnire dintre cei doi. O discuție fascinantă, care a avut loc în octombrie 2006, la ferma lui Marcelo de lângă Rosario. Un pasaj redat de Daily Mail. Pep aflase de Bielsa de la Batistuta, în 2002, când erau colegi la AS Roma. „Dacă vrei să fii antrenor, atunci trebuie să-l întâlnești pe omul ăsta". Patru ani mai târziu, a făcut 8.000 de kilometri pentru a sta de vorbă cu el.

Au folosit întreaga recuzită 

Știind că sud-americanul e pasionat de cinematografie, Guardiola a fost însoțit de prietenul său David Trueba, romancier, regizor și scenarist madrilen. După o oră în care discuția a fost acaparată de subiecte despre filme, Trueba l-a întrebat pe Pep: „Ai bătut atâta drum doar pentru a vorbi despre filme?”.

Din acel moment, totul s-a mutat spre fotbal. „Nu i-am mai putut opri", a povestit scriitorul. O conversație fără sfârșit, mai ales despre tactică. Esența jocului. În care cei doi apelau și la laptop, dar și la scaune pentru a face demonstrația. Foloseau întreaga recuzită din jur. Iar Trueba devenea pion mutat dintr-o parte în alta.

 

Inspirat de Bielsa în relația cu presa

Bielsa i-a explicat catalanului și de ce nu oferă interviuri individuale presei. „De ce să accept dialogul cu un jurnalist de la un ziar puternic și să-l refuz pe un tânăr reporter de provincie?”.O idee preluată și de Guardiola, care comunică doar prin conferințe de presă. Cu excepțiile obligatorii pentru televiziuni.

La un moment dat, Marcelo Bielsa a vrut să afle un lucru de la Guardiola: „De ce ai vrut să te întorci în această lume, știind totul despre rahatul din fotbal, despre lipsa de onestitate a oamenilor din jurul jocului? Îți place sângele atât de mult?”.  Răspunsul a fost la fel de bun: „Am nevoie de acel sânge!” Și Pep a devenit unul dintre marii antrenori ai istoriei. 

29 de trofeea cucerit Pep Guardiola în 12 ani ca antrenor, la Barcelona (14), Bayern (7) și Man. City (8)

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: Toată lumea îl știe pe Cătălin Moroșanu, însă puțină lume știe cum arată soția lui. E medic stomatolog și e frumoasă foc. Iar acum și-a făcut curaj să vorbească. A vrut să se afle de la el
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1