INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona și-a găsit noul antrenor: Xavi! A anunțat și transferurile pe care le va face

Leo Messi și colegii săi vor fi antrenați de Xavi din sezonul viitor // FOTO: Guliver/GettyImages
Leo Messi și colegii săi vor fi antrenați de Xavi din sezonul viitor // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 09:25

Xavi, sub contract cu Al-Sadd până la vară, a confirmat că „vreau să mă întorc la Barcelona". E aproape sigur că îl înlocuiește pe Quique Setién. Are deja două nume pe listă: Jadon Sancho și Serge Gnabry.

La 40 de ani, Xavi Hernández e gata să o ia de la capăt pe „Camp Nou". Ca antrenor. Xavi a refuzat la jumătatea lui ianuarie oferta clubului Barcelona, de a-l înlocui pe Ernesto Valverde, dar numai pentru că „era prea devreme. Vreau să încep eu sezonul. Să pornesc de la zero".

În vară, i se încheie contractul cu Al-Sadd și confirmă într-un interviu pentru cotidianul spaniol La Vanguardia că „doresc să mă întorc la Barça. Acum, când m-am văzut antrenor, am sentimentul că le voi putea aduce anumite lucruri în plus jucătorilor”. E aproape sigur că îl va schimba pe Quique Setién.

  • Xavi a jucat 17 sezoane la Barcelona, cucerind 25 de trofee
  • Este considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria catalanilor, fiind decisiv în succesele din ultimii 15 ani
  • A fost căpitanul Barcelonei la ultima finala Champions League, în 2015, 3-1 cu Juventus

Xavi: „Neymar? O mutare spectaculoasă"

Xavi, 17 ani în echipa catalană (1998-2015), are deja planul făcut. De cine vrea să fie înconjurat în staff și la ce transferuri se gândește. „În primul rând, mi-ar plăcea să lucrez cu oameni în care am încredere", spune el. Carles Puyol , ca secund, și Jordi Cruyff, director tehnic .Achiziții? „Îi lipsesc extremele Barcelonei". Are două nume în minte. Doi dintre cei mai curtați tineri jucători, ambii din Bundesliga: Jadon Sancho (Dortmund) și Serge Gnabry (Bayern).

Întrebat dacă și Neymar ar fi pe lista lui, Xavi a răspuns: „Nu știu dacă s-ar încadra social, dar, fotbalistic, n-am nicio îndoială că ar fi o mutare spectaculoasă". 

25 de trofeea cucerit Xavi Hernández în 17 ani la Barcelona

767 de meciuria jucat Xavi în tricoul blaugrana, marcând 85 de goluri

130.000.000 de euroeste cota lui Jadon Sancho (Dortmund), potrivit transfermarkt.de; Serge Gnabry (Bayern) valorează 90 de milioane

Borussia nu-l mai ține pe Sancho

Președintele executiv al lui Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a anunțat că nu-l va ține cu orice preț pe Jadon Sancho. „Înaintea pandemiei, am spus că vrem să-l păstrăm. Dar, la sfârșit, trebuie să respectăm dorința jucătorului", a declarat oficialul galben-negrilor. 

Și Luis Enrique vrea înapoi

Fost antrenor al Barcelonei (2014-2017), Luis Enrique nu ar refuza un drum înapoi pe „Camp Nou". „Am lăsat întotdeauna ușa deschisă la toate cluburile pe la care am trecut. Nu exclud nici să revin într-o zi la Barcelona", a declarat presei iberice actualul selecționer al Spaniei.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ter Stegen, portarul Barcelonei, surprinde: „Mai bine discut cu soția despre arhitectură, decât să mă uit la fotbal. Nu știam numele jucătorilor”

Javi Martinez, mijlocașul lui Bayern, s-a „angajat” la Crucea Roșie » Livrează alimente și medicamente pentru bătrâni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
valyomanid4
valyomanid4  •  30 Martie 2020, 12:52
Postat de laurkro pe 30 Martie 2020, 09:54

Zvonuri, pe care voi întotdeauna le numiți bombe, certitudini șamd. Să citească cât mai mulți. Nu contează că etica e călcată în picioare, nu, d-lor "jurnaliști"???

Ei nu stiu ca deocamdata se poate transfera DECAT Covid-19 italian la Covid-19 spaniol...sau invers, plus N variante...:)))

laurkro
laurkro  •  30 Martie 2020, 09:54

Zvonuri, pe care voi întotdeauna le numiți bombe, certitudini șamd. Să citească cât mai mulți. Nu contează că etica e călcată în picioare, nu, d-lor "jurnaliști"???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează