INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Piți a bătut cu 6-1 » Pițurcă a revenit la Al Ittihad după ce şeicii au votat în Consiliul de Administrație al clubului

Piți urmărindu-l pe Noor, fostul star al lui Al Ittihad, cu care a avut un conflict la Jeddah
Piți urmărindu-l pe Noor, fostul star al lui Al Ittihad, cu care a avut un conflict la Jeddah

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2015 00:00

Tehnicianul va ajunge azi la Jeddah şi va prelua echipa în acest week-end, noul contract urmînd să se desfăşoare pe un an şi jumătate.

Pînă la urmă, deși a plecat înaintea terminării contractului, Victor Pițurcă se întoarce la Al Ittihad după 6 luni.

Vărul președintelui, singurul contra lui

Negocierile din ultimele săptămîni cu șeicii s-au încheiat în favoarea fostului selecționer, care și-a impus condițiile, mai ales că în scrutinul de încredere din Consiliul de Administrație al grupării arabe a cîștigat detașat cu 6 voturi "pentru" și doar unul împotrivă.

Surse ale Gazetei susțin că cel care a votat împotriva readucerii lui Pițurcă este directorul sportiv Namid Al-Balawi, vărul președintelui Ibrahim Al-Balawi și al fratelui acestuia, principalul finanțator, Mansour Al-Balawi.

A scăpat și de Mohammed Noor

Cum arabii au fost nemulțumiți de Ladislau Boloni, cel care l-a înlocuit chiar pe Victor Pițurcă, în vară, și mai aveau să-i dea olteanului încă un milion de dolari, s-au gîndit că cea mai bună soluție ar fi să reapeleze la serviciile sale.

În plus, Victor Pițurcă a scăpat și de Mohammed Noor (37 de ani), cel mai vîrstnic și mai influent jucător al lui Al Ittihad, care a fost descoperit dopat la un control recent. El și-a recunoscut vina și a anunțat că oricum se retrage din fotbal.

Se știe, Noor fusese suspendat din lot de Piți la scurt timp după ce acesta  preluase echipa, dar a fost reprimit la insistențele lui Mansour Al-Balawi, și el un adversar declarat al tehnicianului român.  

Dispare și Muntari

O altă condiție a antrenorului român a fost ca, exceptîndu-l pe Lucian Sînmărtean, să se renunțe la toți stranierii, inclusiv la Sulley Muntari, adus chiar de Ladislau Boloni.

"Namid Al-Balawi își va da demisia de la club o dată cu revenirea lui Piți, cei doi nu s-au înțeles niciodată. Nici Mansour Al-Balawi, deși este principalul finanțator, nu s-a mai putut opune, pentru că oricum nu avea drept de vot, fiind doar președinte onorific"
Sursă a Gazetei Sporturilor

2.100.000 $va încasa Victor Pițurcă de la Al Ittihad conform noii înțelegeri cu șeicii care conduc clubul

4a fost locul ocupat de Al Ittihad în campionatul saudit (cu Piți pe bancă) la sfîrșitul sezonului trecut, la 12 puncte de campioana Al Nasr

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (4)
945540315519097
Mihai Stanciuc  •  10 Decembrie 2015, 16:59

Piti il are mereu pe 6 pe zar

1581870215401957
Andronic Popovici  •  10 Decembrie 2015, 10:55

Bravo Piti 6-6 .

bvd_magheru
bvd_magheru  •  10 Decembrie 2015, 10:08

Singurul antrenor care in Capitalism a stiut sa isi faca un contract adevarat . I-a pus cu botu pe *** si pe becali si pe mitichelu si mai ales pe arabii astia care nu au avut de ales decit sa il cheme inapoi si sa-i accepte toate conditiile .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează