INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LILLE - SPARTA PRAGA 2-1

Presa cehă elogiază prestația lui Niță, iar L'Equipe i-a dat nota 7: „Vrăjitorul român”

Doar Burak Yilmaz a putut să-l învingă joi pe bravul Florin Niță
Doar Burak Yilmaz a putut să-l învingă joi pe bravul Florin Niță

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 11:08 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 11:26

7 parade a avut Florin Niță, goalkeeperul Spartei, fiind învins în final de „dubla” lui Burak Yilmaz. „I-a înnebunit pe adversari, a zburat din bară în bară și a salvat cinci goluri”, scrie Blesk.

Potarul dorit înapoi la FCSB după plecarea lui Bălgrădean la CFR Cluj și-a recâștigat încrederea în Cehia. Eternă rezervă la Sparta, Florin Niță a fost joi seară eroul meciului de la Lille (1-2). El a rezistat formidabil bombardamentului francez 80 de minute și nu s-a predat decât după intrarea lui Burak Yilmaz, autorul unei "duble". "Excelentul portar român", cum l-a numit L'Equipe, a primit nota 7 (cea mai mare, la fel ca și colegul Krejci) în ziarul citat, pentru cele șapte intervenții super.

Florin Niță: O mutare profetică

„Au trecut doar câteva luni de când Niță se ruga de conducerea clubului să fie lăsat să plece, iar din primăvară stătea mereu pe bancă, rezerva lui Heča, având apariții minimale. Totuși, directorul sportiv Tomáš Rosický nu a primit o ofertă adecvată pentru experimentatul goalkeeper, așa că a decis să-l păstreze în lot. Și acesta s-a transformat într-o mutare profetică. 

Niță a livrat o evoluție mult peste peste nivelul său standard de când l-a substituit pe titularul Heča, după dezastrul (2-4) cu České Budějovice. Atacanții lui Lille au înnebunit joi. Efectiv, Niță a zburat din bară în bară și a salvat cinci goluri, amânând verdictul. O performanță de top", l-a elogiat și cotidianul ceh Blesk.

Trei jocuri consecutive!

A fost al treilea meci la rând ca integralist pentru Florin, după evoluțiile cu Celtic (4-1) și Teplice (1-0), și al cincilea din ultimele șase în toate competițiile la Sparta. Românul a păzit bine buturile praghezilor (eliminați matematic din Europa League) în trei din cinci meciuri disputate în grupă

540de minute a apărat Niță în acest sezon la Sparta. A primit 7 goluri și are două clean sheets. În total, 63 de meciuri la praghezi în aproape trei ani

Citește și alte știri din Europa League:

VIDEO+FOTO. Nicolae Stanciu, gol în Europa League pentru Slavia Praga! Execuție frumoasă a românului

VIDEO Golul serii în Europa League, marcat în Tottenham - Ludogorets » Cosmin Moți, resemnat: „Diferența dintre ei și noi, prea mare”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
hotcocoa
hotcocoa  •  04 Decembrie 2020, 19:38

***...vrajitorul roman, parade peste parade, 7 parade, a salvat 5 goluri ca si facute si nota marelui L'equipe...nota 7. Ce mai trebuie sa faca?sa dea si gol din poarta in poarta? Probabil ca daca era vreun portar "vedeta" primea o nota mult mai mare la o contributie mult mai mica...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

853246084756615
Marcel Popa  •  04 Decembrie 2020, 15:43

Laude si iar laude.

108131217590645
Servinston Patrunjel  •  04 Decembrie 2020, 11:21

Mai bine să plece la FCSB pentru în Cehia oricum va fi rezervă. Are doar 1.84 iar în Europa se dă prioritate la portari înalți.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează