INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

EXCLUSIV Program infernal pentru Dinamo Kiev! Mircea Lucescu, mai mult pe drum decât pe teren: „Nu prea poți să legi două zile de pregătire în același loc”

Mircea Lucescu, Foto: Instagram @fc_dynamo_kyiv
Mircea Lucescu, Foto: Instagram @fc_dynamo_kyiv

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 14:34 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 14:34

Mircea Lucescu, antrenorul român în vârstă de 77 de ani, s-a întors miercuri în Ucraina pentru a începe o perioadă extrem de dificilă. Stă numai în autocar și avion. Și pentru că Dinamo Kiev dispută meciurile de acasă la Lvov, în campionat, și la Cracovia, în Europa League.

La 77 de ani, Mircea Lucescu rămâne pe baricadele fotbalului. În ciuda războiului și a situației cu totul speciale, antrenorul nu renunță. Continuă la Dinamo Kiev, deși are un program infernal. 

E mai mult pe drum decât pe teren, mereu gata de plecare, cu autocarul și avionul, dintr-o țară în alta, având prea puțin timp de pregătire și motivare a jucătorilor. Pentru că nici acasă nu mai e acasă. Dinamo e gazdă la Lvov în Ucraina și la Cracovia în Europa League. 

CFR Cluj cedează un jucător important: a semnat în străinătate » Detaliile mutării + Câți bani primește campioana
CFR CLUJ
CFR Cluj cedează un jucător important: a semnat în străinătate » Detaliile mutării + Câți bani primește campioana

Program infernal pentru Dinamo Kiev! Mircea Lucescu, mai mult pe drum decât pe teren

Azi la prânz, după o pauză de 12 zile, petrecute în România, trecuse granița în Ucraina și se îndrepta spre Lvov, unde se întâlnea cu toți jucătorii lui Dinamo. Și cei de la loturile naționale, și cei care se antrenaseră la club. 

„Începem altă perioadă dificilă”, spune tehnicianul pentru GSP.ro. Cum arată următoarele săptămâni ale sale? 

Joi și vineri ne antrenăm la Lvov, apoi sâmbătă dimineață plecăm la Ujgorod, patru ore cu autocarul. Duminică avem meci cu Minai, în campionat. Luni dimineață, traversăm granița, în Slovacia, mergem până la Kosice, iar de acolo luăm avionul spre Rennes, unde jucăm joi, în Europa League. Vineri, avem cursă spre Polonia, la Rzeszow. Urmează, din nou, patru ore cu autocarul, peste graniță, spre Lvov. Sâmbătă, ne antrenăm. Duminică, partidă cu Ruh Lvov. Luni, alt drum, șapte ore cu autocarul până la Cracovia. Joi e returul cu Rennes. Vineri, înapoi la Lvov, încă șapte ore în autocar. Duminică, ne așteaptă Șahtior”. Și tot așa... 

Mircea Lucescu: „Nu e ușor să te antrenezi” 

Marea confruntare cu Șahtior s-ar fi putut disputa la Londra sau în Polonia, dar Șahtior a ales Lvov. Șahtior va avea două zile în plus de odihnă. Meciul său din Champions League, cu Real, e marți, la Varșovia. Al lui Dinamo Kiev e joi. 

E foarte greu, cu atâtea ore petrecute pe drumuri, mai ales cele în autocar. Nu e ușor să te antrenezi în asemenea condiții. Nu prea poți să legi două zile de pregătire în același loc”.

VIDEO. Rezumatul meciului Dinamo Kiev - Lvov (1-0)

Citește și:

Ajutor neașteptat primit de Dinamo » Anunțul făcut de Zăvăleanu

Tragerea la sorți pentru EURO la U21 va avea loc la Ateneul Român

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează