INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Când mai intră Radu Drăgușin? Managerul lui Spurs îl laudă pe unul dintre rivalii săi: „Nu există limite pentru băiatul ăsta"

Fularele lui Drăgușin și Van de Ven, unul lângă altul Foto: Imago
Fularele lui Drăgușin și Van de Ven, unul lângă altul Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2024 11:49 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 12:12

Radu Drăgușin, 22 de ani, nu a jucat niciun minut la 3-1 cu Crystal Palace, al treilea meci la rând al lui Tottenham în care „tricolorul” a rămas pe bancă. La final, managerul Ange Postecoglou le-a spus jurnaliștilor englezi cât de încântat e de Micky van de Ven: „Crește permamnent, îl vedem la pregătire, observăm modul cum se dezvoltă, maturitatea lui, abilitatea, capacitatea fizică”.

La jumătatea lui februarie, managerul lui Tottenham le răspundea încă o dată jurnaliștilor englezi, curioși să afle ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, de ce un jucător cumpărat în iarnă cu 31 de milioane de euro evoluează atât de puțin. Numai 30 de minute strânse în total în trei meciuri, la 2-2 cu Manchester United, 3-2 cu Brentford și 2-2 cu Everton.

Ange Postecoglou: „Radu Drăgușin știa că va juca nu e un dat la Tottenham”

La acea conferință, Ange Postecoglou a declarat: „Radu știa ce înseamnă provocarea de a veni aici, știa că a juca nu e un dat. Totul e despre cum îți croiești calea. Se adaptează. Jucăm cu totul diferit față de ce era obișnuit, l-am folosit în meciuri și cred că s-a descurcat bine când a intrat”.

Acuzații grave la adresa lui Fabrizio Romano, jurnalistul specializat pe zona de mercato: „Ia bani de la cluburi și de la impresari!” » Cât percepe pentru o postare despre un jucător
TRANSFERURI
Acuzații grave la adresa lui Fabrizio Romano, jurnalistul specializat pe zona de mercato: „Ia bani de la cluburi și de la impresari!” » Cât percepe pentru o postare despre un jucător

Antrenorul a accentuat, vorbind prezentul și viitorul „tricolorului” la Spurs: „Nu l-am cumpărat pentru șase luni, l-am adus la acest club pentru mult timp și am văzut deja în acest sezon ce impact a avut să pierdem ambii fundași centrali. Nu mai vreau să se întâmple în viitor, de aceea e Radu aici. În următoarele trei, patru luni, până la sfârșitul campionatului, el trebuie să se adapteze și să muncească mult".

Când mai intră Radu Drăgușin? Managerul lui Spurs îl laudă pe unul dintre rivalii săi: „Nu există limite pentru băiatul ăsta
Micky van de Ven și Radu Drăgușin în Manchester United - Tottenham 2-2 Foto: Imago

Concluzia australianului: „Radu Drăgușin a fost extraordinar la antrenamente, are cea mai bună atitudine, se simte excelent printre ceilalți jucători. Colegii pot vedea, într-adevăr, ce calități are. Și e gata să joace".

20de milioane de euro este cota lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt. Micky van de Ven valorează 45 de milioane, iar Cristiano Romero 65

Radu Drăgușin, pauză 3 partide după 30 de minute pe teren

Totuși, din 3 februarie, stoperul în vârstă de 22 de ani nu a mai evoluat deloc. Niciun minut. Sâmbătă, partida cu Crystal Palace (3-1) a fost a treia la rând în care Drăgușin a rămas pe banca de rezerve. Deși Postecoglou a mai făcut patru schimbări în ultimele zece minute, când conducea cu 2-1 și 3-1, nu a mai apelat la Radu.

Un semn deloc încurajator pentru el în viitorul apropiat e ceea ce a spus managerul despre Micky van de Ven (22 de ani), unul dintre rivalii lui Drăgușin în centrul apărării.

Când un reporter i-a zis că puternicul Jean-Philippe Mateta l-a testat pe olandez, Postecoglou a replicat: „Nu sunt sigur despre această afirmație. Cred că Mateta a fost testat fizic de Van de Ven. Micky a fost extraordinar întreg sezonul și crește permamnent, îl vedem la pregătire, observăm modul cum se dezvoltă, maturitatea lui, abilitatea, capacitatea fizică. Nu există limite pentru băiatul ăsta".

95de pase corecte a reușit olandezul Micky van de Ven din 100 de încercări la Tottenham - Crystal Palace 3-1

Iar al doilea adversar al lui Drăgușin pentru un loc în duetul din mijlocul defensivei e Cristian Romero. Campion mondial (25 de ani) și vicecăpitanul lui Tottenham. Care a și înscris în ultima etapă.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show făcut de Messi și Luis Suarez în MLS: Inter Miami s-a distrat cu rivala din Florida! Messi a marcat cu pieptul și cu capul
MLS
Show făcut de Messi și Luis Suarez în MLS: Inter Miami s-a distrat cu rivala din Florida! Messi a marcat cu pieptul și cu capul
Scandal imens în La Liga: Real Madrid marcase golul victoriei, dar arbitrul a fluierat finalul meciului! „Galacticii” au sărit pe arbitru, Bellingham a văzut ROȘU!
VALENCIA - REAL MADRID 2-2
Scandal imens în La Liga: Real Madrid marcase golul victoriei, dar arbitrul a fluierat finalul meciului! „Galacticii” au sărit pe arbitru, Bellingham a văzut ROȘU!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  03 Martie 2024, 16:50

Cele 5 milioane pe sezon de la Bayern plang si acum dupa Radu.

brujo
brujo  •  03 Martie 2024, 14:13

Nimeni nu se astepta ca nea asta sa joace titular. :))) Momentan va prinde banca, apoi va fi imprumutat ... probabil tot Italia, tot Genoa. Vorbim in vara. :)) Asa e cand asculti de "impresar" ...

socosu
socosu  •  03 Martie 2024, 13:57

Proaste alegeri au făcut și Drăgușin și Moldovan. Pentru buzunarele lor, e bine așa dar pentru carieră și viitor au sfeclit-o.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează