INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Radu Drăgușin, primul interviu ca jucător al Sampdoriei: „Vreau să demonstrez din ce sunt făcut. Bonucci și Chiellini m-au ajutat mereu”

Radu Drăgușin, la Sampdoria // foto: captură YouTube
Radu Drăgușin, la Sampdoria // foto: captură YouTube

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 19:01 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 19:38

Radu Drăgușin (19 ani), împrumutat de Juventus la Sampdoria în ultimele zile ale perioadei de mercato, a oferit primul interviu din postura de jucător al echipei antrenate de Roberto D'Aversa.

Timp de un sezon, Radu Drăgușin va evolua la Sampdoria. Stoperul român, care a debutat în Serie A la finalul anului 2020, jucând ultimele minute ale meciului cu Genoa, a oferit primul interviu ca jucător al echipei care a încheiat sezonul trecut pe locul 9.

Radu Drăgușin, primul interviu după transferul la Sampdoria: „Vreau să demonstrez din ce sunt făcut”

Drăgușin, care în urmă cu câteva zile a fost în centrul unei controverse la echipa națională de tineret, s-a declarat onorat de faptul că va fi primul jucător român care să îmbrace tricoul Sampdoriei.

„Obiectivul meu e să progresez, să ajut echipa cât de mult pot și să urcăm Sampdoria cât de mult putem în clasament. Sunt onorat să fiu primul român care joacă pentru Sampdoria. Vreau să demonstrez ce pot face, din ce sunt făcut”, a spus Drăgușin, care le-a povestit italienilor cum a decurs cariera sa:

„Mă simt foarte bine. Vreau să ies pe teren cu băieții, să îi cunosc și să muncesc din greu. Am început să joc fotbal când aveam 7 ani, dacă-mi amintesc corect. A fost «vina» verișorului meu, el juca la un club din România și am mers și eu. Apoi am fost transferat de o Academie, Regal Sport, unde am petrecut 4 ani. 

Juventus a auzit de mine când jucam la un turneu pentru echipa națională, m-au adus în 2018 și am petrecut 3 ani acolo. Acesta este al 4-lea meu an în Italia și sunt foarte fericit să fiu aici. Mutarea la Sampdoria a venit după ce agenții mei au vorbit cu clubul. Vreau să le mulțumesc clubului și președintelui Ferrero pentru această oportunitate, de a progresa aici. Chiar pot progresa aici, pot deveni un jucător mai experimentat”.

„Debutul meu, la Genoa, a fost un moment foarte bun pentru mine, chiar dacă nu au fost fani am simți presiunea unui campionat de top. A fost foarte palpitant.

Ca fundaș, cred că citesc jocul bine. Sunt bun la a marca adversarii și am o tehnică bună. Am avut norocul să mă antrenez cu campioni europeni precum Bonucci și Chiellini. Mereu m-au ajutat, m-au sfătuit. Faptul că la antrenament întâlnești jucători precum Ronaldo și Quagliarella te face să crești. La antrenamente te dezvolți mai mult pentru că poți încerca lucruri, poți comite greșeli”, a mai spus românul, care a jucat două meciuri la naționala de tineret.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona și Nike colaborează fără contract de 3 ani! Cum s-a ajuns în această situație curioasă

Acuzații extrem de grave! Un campion mondial, după gratii cel puțin până pe 15 noiembrie!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
fanfotbal11
fanfotbal11  •  10 Septembrie 2021, 22:11

O mutare teoretic buna pentru cariera lui. La varsta asta e nevoie de meciuri, nu e suficient sa te antrenezi cu Bonucci si Chiellini iar apoi sa incalzesti banca de rezerve. Sa speram ca i se vor da ocazii si ca il vom vedea la lucru.

rilu
rilu  •  10 Septembrie 2021, 21:27

E primul roman din istoria Sampdoriei. Mi-a placut mult echipa asta la inceputul anilor '90. Jucau atunci jucatori ca Pagliuca, Cerezo, Katanec, Vialli, Mancini, Mikhailichenko, Platt, Gullit, Seedorf sau Mihajlovic.

freddy
freddy  •  10 Septembrie 2021, 20:24

A fost la Regal! Dacă nu pleca acum era la CSA :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close