INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK

Răzvan Lucescu a revenit „stors” în România: „N-am mai avut timp nici să o mângâi pe soția mea” :D

Răzvan Lucescu (53 de ani), antrenorul lui PAOK, s-a întors în România, după un sezon fără niciun trofeu cucerit în Grecia
Răzvan Lucescu (53 de ani), antrenorul lui PAOK, s-a întors în România, după un sezon fără niciun trofeu cucerit în Grecia

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 19:24 / Actualizat luni, 23 mai 2022 19:32

Răzvan Lucescu (53 de ani), antrenorul lui PAOK, s-a întors în România, după un sezon fără niciun trofeu cucerit în Grecia. Tehnicianul se declară „stors” în urma stagiunii încheiate cu finala Cupei pierdută în fața celor de la Panathinaikos, scor 0-1.

„A fost un an greu, complicat, dar frumos, foarte solicitant. Ne-a stors. Foarte multe experiențe, am satisfacția unei munci dificile duse la capăt. Am regretul însă că nu am câștigat finala Cupei

Ar fi fost un an senzațional dacă luam Cupa, însă înfrângerile fac parte din fotbal și constat că cei cu adevărat puternici sunt cei care pierd meciuri și trec peste. Trebuie să ai forța să te trezești a doua zi, să ridici capul și să mergi înainte”, a declarat Lucescu Jr. pentru Orange Sport.

Mircea Lucescu a dezvăluit campionatul de top în care vrea să antreneze după ce pleacă de la Kiev: „Fotbalul e spectaculos și atmosfera e fantastică”
GERMANIA
Mircea Lucescu a dezvăluit campionatul de top în care vrea să antreneze după ce pleacă de la Kiev: „Fotbalul e spectaculos și atmosfera e fantastică”

Răzvan Lucescu: „N-am mai avut timp nici să-mi mângâi soția”

„Nu am urmărit deloc campionatul din România. Dacă mă întrebați de fotbalul românesc, nu am ce să vă zic, pentru că noi am jucat la trei zile. Cred că n-am mai avut timp nici să o mângâi pe soția mea, dar să mă mai și uit la campionatul din România...”, a mai spus Lucescu.

Răzvan Lucescu, fără trofeu la PAOK la primul an de la revenire

Primul sezon al lui Răzvan Lucescu, în al doilea mandat la PAOK, s-a încheiat fără trofeu. Trei competiții în care a cedat în momentele importante. 

În campionat, a pierdut cursa cu Olympiakos încă din toamnă. Între 17 octombrie și 5 decembrie a avut patru înfrângeri și un egal: 4-4 cu Volos (a), 1-2 cu Olympiakos (d), 0-2 cu Atromitos (d), 0-1 cu Aris (a) și 2-3 cu Ionikos (d). 

Spre sfârșitul play-off-ului, a căzut din nou: șapte partide la rând fără victorie, cinci eșecuri și două remize. Doar locul 2, la 19 puncte în spatele campioanei Olympiakos. 

În Conference League, a depășit faza grupelor de pe poziția secundă, după FC Copenhaga, a trecut de play-off (0-1 și 2-1, 5-3 la penalty-uri cu Mitdjylland) și „optimi” (1-0 și 2-1 cu Gent), dar a fost eliminat de Marseille în „sferturi” (1-2 și 0-1). Și sezonul viitor va juca tot în Conference. 

În Cupa Greciei, a atins finala, după ce le-a eliminat pe AEK (0-0 și 2-1, în „sferturi”) și pe Olympiakos (0-0 și 1-1). A fost învins însă în ultimul act, 0-1 cu Panathinaikos. 

Răzvan Lucescu, asigurat de postul lui la PAOK

Răzvan Lucescu a semnat în iunie 2021 pe trei stagiuni cu PAOK, fiind cel mai bine plătit tehnician din Grecia (1,7 milioane de euro anual) și având o clauză de reziliere de 7 milioane. Este el în pericol acum? 

Jurnaliștii eleni sunt convinși că el va rămâne antrenorul „vulturilor”: „Nu riscă nimic. A creat o echipă bună”, a spus un ziarist grec pentru GSP, anunțând: „E vremea schimbării. Acest PAOK e la final. Are calitate, dar sunt prea mulți jucători depășiți ca vârstă. E nevoie de oameni noi și tineri pe teren”.

1 victoriea reușit Răzvan Lucescu la PAOK în ultimele 13 meciuri ale sezonului în toate competițiile (8 înfrângeri și 4 egaluri)

59 de meciuria jucat echipa din Salonic în această stagiune în toate competițiile; Panathinaikos a disputat numai 44 de partide

Alexandru Mitriță nu rămâne. Vine la Craiova cu Varela? 

Împrumutat un sezon de New York City FC la clubul din Salonic, pe 31 august, Alex Mitriță nu s-a impus în primul „11” al lui PAOK. Cu trei goluri și trei assisturi în 38 de meciuri, atacantul în vârstă de 27 de ani nu a convins. Nici pe Răzvan Lucescu, nici pe conducătorii alb-negrilor. 

„Tricolorul” nu va fi păstrat de PAOK. Foarte probabil, nu se va întoarce nici la New York. Îl vrea U Craiova, care insistă să-l aducă și pe Fernando Varela (la FCSB între 2013 și 2016), fundașul în vârstă de 34 de ani despărțindu-se de PAOK. 

Accidentările, o cauză a eșecului la PAOK

Trei competiții simultan au fost prea mult pentru PAOK. Pe fondul oboselii, au apărut accidentările. Din toamnă, Lucescu a fost nevoit să joace constant fără mai mulți jucători de bază. Și rezervele alb-negrilor nu au fost mereu la înălțime. 

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Avertisment pentru Pușcaș, după semifinala play-off-ului de promovare în Serie A: „O naivitate colosală putea costa calificarea”

Primii sacrificați în „proiectul Mbappe” » PSG dă afară doi oameni DE BAZĂ!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  24 Mai 2022, 13:31

Dar nevastă-sa de ce nu a venit cu el în Grecia?

Draconian
Draconian  •  23 Mai 2022, 21:00

Lasa mangaierile, nu-i nimic, ii dai tu dupaia o belituna si o linistesti...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează