INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV VIDEO Interviu cu Răzvan Lucescu, desemnat de GSP „Antrenorul lunii martie”: „PAOK redevine o formație invincibilă”

Articol de , - Publicat marti, 05 aprilie 2022 08:55 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 09:31

Răzvan Lucescu a fost desemnat „Antrenorul lunii martie” în ancheta „Cei mai buni” a Gazetei Sporturilor. Cu PAOK, încă e angrenat în cursa pentru trofee pe trei fronturi: campionat, Cupă și Conference League, unde e calificat în „sferturi".

În urma centralizării voturilor de la cele trei categorii, fani, specialiști și jurnaliștii Gazetei Sporturilor, Răzvan Lucescu a primit trofeul de „Antrenorul lunii”. Cu 5 victorii și un egal din șase meciuri disputate în această lună, plus o calificare în sferturile de finală Conference League, după două meciuri câștigate cu Gent (1-0 și 2-1), Răzvan a fost singurul antrenor neînvins în martie.

Răzvan Lucescu, ales „Antrenorul lunii martie”! Cum arată voturile + Reacția sa: „O premieră istorică pentru PAOK, jucăm pentru o semifinală în Europa
CEI MAI BUNI
Răzvan Lucescu, ales „Antrenorul lunii martie”! Cum arată voturile + Reacția sa: „O premieră istorică pentru PAOK, jucăm pentru o semifinală în Europa"

Răzvan Lucescu: „PAOK redevine încet, încet o formație invincibilă”

- Domnule Lucescu, ultima lună a fost una aproape perfectă pentru dumneavoastră și PAOK, cinci victorii și un egal. Care e cheia succesului?

- Traversăm o perioadă mai lungă foarte bună. De la sfârșitul lunii decembrie și până acum am avut cu foarte multe meciuri, însă am pierdut doar unul singur, cu Midtjylland, în Danemarca. A fost o înfrângere fără consecințe fiindcă a urmat o calificare. Sunt 24-25 de partide în care am avut o singură înfrângere!

- Sunteți angrenați în trei competiții.

- Da, avem posibilitatea de a juca în aprilie, pentru prima oară în istoria lui PAOK, în trei competiții: campionat, Cupă și "sferturile" Conference League.

Răzvan Lucescu, „Antrenorul lunii martie”: „Am crescut enorm în încredere"

- Există și lucruri care nu v-au plăcut la echipa dumneavoastră?

- Așa cum v-am spus, pe mine mă interesează toată perioada și nu doar ce s-a întâmplat în martie. Rezultatele din această lună sunt doar o consecință a rezultatelor din luna februarie și așa mai departe. La acest moment pot spune că dificultatea a fost această frecvență de meciuri.

- Spuneți-ne...

- O secundă! Au fost jocuri de mare intensitate. A fost mai întâi finalul sezonului regulat, apoi începutul play-off-ului și cele patru meciuri în cupele europene. Plus, mă rog, în ianuarie "dubla" în Cupă contra lui AEK, o altă "dublă" extraordinar de importantă pentru noi în fața unui adversar dificil.

- Ce-a fost greu și ce-a fost mai ușor?

- Greu a fost cu intensitatea, încărcătura mentală și psihologică complicată. Ușor a fost faptul că obținând victorii echipa a crescut foarte mult în încredere.

"Efectul-Răzvan asupra lui PAOK e calitativ, nu cantitativ. Nu e vorba despre trofee și premii, ci despre trofee, premii și fotbal. Iar acest lucru e de studiat la seminar. Un lot plin de energie, optimism, disciplină, ordine, seriozitate, solidaritate și camaraderie. Un bloc. Un grup câștigător"
Stavros Soundoulidis, jurnalist gazzetta.gr

Răzvan Lucescu: „Vom intra pe teren și ne vom lupta dând absolut totul"

- Sunteți calificat în Conference League. Ce poate obține PAOK din asta?

- Suntem în sferturile de finală, este o premieră istorică pentru PAOK. O performanță extraordinară pentru o formație din Grecia! Acum vom juca contra lui Marseille, echipa de pe locul 2 în Franța, cu o calitate extraordinară, cu un antrenor renumit. Nu va fi simplu deloc, dar suntem la momentul în care simțim că atunci când ne dorim foarte mult ceva și ne batem pentru acel lucru cu tot sufletul, cu toată forța, cu toate energiile pe care le avem, orice este posibil. Va fi o înfruntare din care avem numai de câștigat. Vom intra pe teren și ne vom lupta dând absolut totul.

7 aprilieeste ziua când PAOK va juca în deplasare cu Marseille în prima manșă din sferturile de finală ale Conference League. Returul e programat pe 14 februarie, la Salonic

- În campionat sunteți la 11 puncte în spatele lui Olympiakos!

- Aceste puncte față de Olympiakos par a fi probabil foarte multe pentru voi.

- Nu sunt?

- Sunt, însă noi le privim în acest moment ca pe un aspect pozitiv! Diferența de puncte a fost chiar mai mare și a fost legată de început. Început care mereu este complicat, lucrurile nu sunt așezate, idei noi, jucători noi, înțelegerea calităților jucătorilor, înțelegerea sistemului de joc. Sunt mult prea multe. Inclusiv educația metală, educația de joc, displina de joc, toate necesită timp.

Luna juniorilor » Octavian Popescu a fost ales „Jucătorul lunii martie”, iar Răzvan Lucescu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat
CEI MAI BUNI
Luna juniorilor » Octavian Popescu a fost ales „Jucătorul lunii martie”, iar Răzvan Lucescu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

„PAOK redevine invincibilă"

- Și ce ați schimbat în tot acest timp?

- Pot spune că de la prima etapă din retur și până la aceste două meciuri de play-off au fost 15 meciuri în care am făcut 4 puncte mai mult decât Olympiakos. Aici trebuie să ne focalizăm și să fim atenți. Suntem o echipă care crește. Suntem doar în primul an, un an de tranziție în care deja am obținut foarte multe pentru PAOK. Și cred că este unul dintre cei mai buni ani din istoria lui PAOK.

- Credeți că echipa actuală poate obține performanțe mai mari decât precedenta?

- Nu vreau să mă hazardez să spun ce poate fi obținut, dar e clar că dintr-un anumit punct de vedere este aproape cu ceea ce am obținut în anii trecuți. În trecut am obținut campionatul și Cupa, un campionat în care n-am pierdut niciun meci! Acum s-a realizat un succes în Europa, pe care PAOK nu l-a mai obținut până acum. Rămâne această bătaie pentru ultima lună și jumătate în cele trei competiții, să obținem cât mai multe puncte în campionat.

- Credeți că se poate întâmpla o minune?

- Trebuie să facem absolut totul! Să luptăm cu forța noastră, cu încrederea noastră, cu dăruirea noastră, cu sacrificiul nostru, cu răbdarea noastră! Încercăm să mergem mai departe și vom lupta pentru asta! Inclusiv în Europa. Apoi ne rămâne Cupa. Mai presus de orice este faptul că PAOK redevine încet, încet o formație invincibilă.

1,85milioane de euro este salariu pe care Răzvan Lucescu îl primește în fiecare an de la PAOK

CITEȘTE ȘI:

FCSB a pierdut titlul, dar e campioana suporterilor! Uluitor: Dinamo are doar 15% din fanii de acum 9 ani
FCSB
FCSB a pierdut titlul, dar e campioana suporterilor! Uluitor: Dinamo are doar 15% din fanii de acum 9 ani
Gigi Becali pune tunurile pe Coman: „Am sacrificat destul echipa pentru el” » Ordin clar în cazul lui Tavi Popescu: „Nu va mai face asta în viața lui!”
FCSB - CSU CRAIOVA 0-2
Gigi Becali pune tunurile pe Coman: „Am sacrificat destul echipa pentru el” » Ordin clar în cazul lui Tavi Popescu: „Nu va mai face asta în viața lui!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
elefterie
elefterie  •  05 Aprilie 2022, 10:00

GSP, să zicem ar fi de înțeles că nu l-ați întrebat nimic pe Răzvan Lucescu despre Mitriță (vă macină stereotipurile anti Craiova...), dar chiar niciun cuvințel despre Tavi Popescu?? Băi, și dacă dă Mitriță vreun gol cu francezii, ce faceți?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează