INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK SALONIC

Răzvan Lucescu, interviu în Gazzetta dello Sport: „Fiul «sfântului Mircea» a devenit erou în Grecia”

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2019 10:49

Răzvan Lucescu a povestit în Gazzetta dello Sport cum a câştigat titlul neînvins. „Luce junior, erou în Grecia. A demonstrat la PAOK, care nu era favorită la titlu, că are calităţi, discurs şi inteligenţă”.

Recordul istoric reuşit de Răzvan Lucescu la PAOK, titlul neînvins şi cu mai puţine egaluri ca Panathinaikos, le-a atras atenţia şi italienilor de la Gazzetta dello Sport.

„Fiul «sfântului Mircea» a devenit erou în Grecia, cu o echipă care nu pornea favorită, demonstrându-şi calităţile, discursul şi inteligenţa. Când îl întrebi de miracol, pe de o parte pare uimit, pe de alta se referă la gena tactică a familiei.

«Cum să mă aştept? Era greu doar şi să mă gândesc la început că vom fi campioni. Forţa noastră a fost că am luat fiecare meci în parte şi când te concentrezi numai pe următorul nu mai suporţi aceeaşi presiune faţă de situaţia în care ai un obiectiv fix»”, scriu italienii. 

„Şi anul trecut cucerisem titlul, dar ne-au luat 9 puncte şi sezonul ăsta două. O nedreptate enormă, dar ne-a unit mai tare şi ne-a înverşunat pentru revanşă. În Grecia se trece într-o clipă de la exaltare la critică feroce”Răzvan Lucescu

Trei modele, Guardiola, Klopp şi Allegri

De la Antonio Conte cu Juventus niciun antrenor n-a reuşit să triumfe fără eşec, dar Luce jr rămâne modest.

„Nu se pot compara situaţiile şi campionatele. Un singur lucru e comun, mentalitatea de învingător pentru că în niciun context nu-i uşor să câştigi. Filosofia jocului am învăţat-o de la tata. În rest, l-am urmărit şi ascultat de mic copil şi nu se putea să nu prind atâtea. În meseria mea trebuie să studiezi însă mereu şi să fii în pas cu noutăţile. Există acum trei puncte de referinţă, Guardiola, Klopp şi Allegri.

Pe ultimul îl admir pentru cum gestionează toate momentele la echipă. Să vii după Conte, cu o presiune incredibilă, şi să continui seria de trofee plus să joci două finale de Ligă e fantastic".

Luce jr nu şi-a ascuns visul: "Italia e cea mai importantă şcoală pentru un antrenor. Orice copil care se îndrăgosteşte de minge visează s-ajungă într-o zi în Serie A”.

„Totul s-a născut într-un grup unit, de mari profesionişti, cu caracter potrivit. A contat şi munca dură, zilnică, dar şi dorinţa de a câştiga de la primul la ultimul jucător. Dacă te pregăteşti şi ai caracter, depăşeşti orice.

Preşedintele e un om de afaceri care a venit aici să investească foarte mult. Nu doar la PAOK, ci şi în întreg Salonicul. A vrut să facă şi o echipă de top şi lumea l-a judecat că a intrat cu pistolul pe teren” Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Răzvan Lucescu

Citește și:

Legendarul César Luis Menotti, verdict categoric: „Leo Messi vrea să fie campion cu Argentina mai mult decât să câștige Champions League”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează