INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENOR

Răzvan Lucescu a revenit în fotbalul din Grecia! Va fi cel mai bine plătit antrenor din campionat

Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Articol de GSP - Publicat marti, 25 mai 2021 18:50 / Actualizat marti, 25 mai 2021 19:10

Răzvan Lucescu (52 de ani) a revenit la PAOK Salonic, anunță presa din Grecia.  

Răzvan Lucescu revine la PAOK Salonic. Antrenorul român, liber de contract din februarie, după despărțirea de Al Hilal, îl înlocuiește pe Pablo Garcia pe banca echipei din Salonic, potrivit gazzetta.gr.

Răzvan Lucescu, din nou la PAOK!

Sursa citată scrie că Răzvan Lucescu s-a înțeles cu Ivan Savvidis, patronul lui PAOK, care îi va achita un salariu anual de până la 1,85 milioane de euro, în funcție de bonusurile pe care Lucescu le va atinge. Răzvan devine astfel cel mai bine plătit antrenor din fotbalul elen!

Lucescu a mai antrenat-o pe PAOK între august 2017 și iunie 2019, perioadă în care a cucerit 3 trofee: campionatul în 2019, Cupa în 2018 și 2019. În primul mandat la PAOK, Lucescu a antrenat echipa pentru 94 de meciuri. Bilanțul a fost unul foarte bun: 68 de victorii, 12 egaluri și doar 14 înfrângeri. Astfel, Lucescu a rămas în inima suporterilor alb-negri.

Răzvan Lucescu ar fi putut ajunge la AEK 

Înainte de a ajunge la un acord cu PAOK, Lucescu a negociat și cu rivala AEK Atena. Dimitris Melissanidis, puternicul patron al lui AEK Atena, chiar l-a vrut pe Răzvan Lucescu la echipa sa. A spus-o chiar el pentru cotidianul elen Sportime și enwsi.gr, un site dedicat galben-negrilor.

A recunoscut că l-a contactat, trecând peste conflictul din 2018, când tehnicianul în vârstă de 52 de ani, atunci la PAOK, l-a acuzat că „a furat titlul". A dezvăluit și pretențiile financiare ale lui Lucescu jr. Ar fi acceptat să-i plătească acest salariu, dar negocierile nu s-au concretizat. 

„Vrea 1,3 milioane de euro. Nimeni nu oferă atâția bani în altă parte în Grecia. Pentru noi, nu ar fi fost o problemă salariul”, a precizat Melissanidis. Patronul de la AEK s-a înșelat, pentru că Lucescu a obținut un contract chiar mai bun la PAOK. 

CV Răzvan Lucescu

  • 52 de ani
  • liber de contract din februarie
  • 6 trofee, cu Rapid, PAOK și El Jaish
  • Champions League Asia cu Al Hilal
  • sfert de finală în Cupa UEFA 2006, cu Rapid
  • două titluri de campion, cu PAOK și Al Hilal
  • Cupa Arabiei Saudite cu Al Hilal
  • promovare din liga secundă: FC Brașov
  • 7 echipe antrenate: Brașov, Rapid, Petrolul, Jaish, Xanthi, PAOK, Al Hilal și echipa națională a României (2009-2011)

9 trofeea cucerit Răzvan Lucescu în cariera de antrenor: două cu Rapid, unu cu El-Jaish, 3 cu PAOK și 3 cu Al-Hilal

659 de meciuriare Luce jr. ca tehnician, la 7 cluburi și la naționala României (cele mai multe la Rapid, 180, în două mandate)

354 de victoriia adunat în carieră (cele mai multe, la Rapid, 99); are 142 de înfrângeri (cele mai multe la Xanthi, 34)

Lucescu, informații neștiute: „Am plecat de acolo plătind 2 milioane de euro! Din momentul ăla n-am mai vorbit”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Anglia a anunțat lotul provizoriu pentru EURO 2020! Ce fotbaliști va înfrunta România în amicalul de la Middlesbrough

Guardiola și „războiul” cu arbitrul spaniol al finalei Ligii: „Nu-mi pasă de el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
bertino
bertino  •  26 Mai 2021, 11:03

Cum fratilor, parca era vorba de Sampdoria sau Parma. Asa ziceau "sursele" voastre. Vai de capu vostru de jurnalisti. Nu stiti ce clickbait-uri sa mai inventati pentru audienta. Iar pentru cititorii acestei fituici numita gesepe - voi chiar credeti ca un antrenor roman are valoare sa ajunga sa antreneze in Serie A ??? Daca ati fi patron la o astfel de echipa de ce te-ai orienta spre un antrenor roman? Ce performante il recomanda? Toate echipele romanesti ies din tururile preliminarii, in champions league nu am mai vazut echipe romanesti de 7 ani, si atunci cand vedeam erau ciuca batailor. Deci pentru ce sa alegi mediocritatea cand sunt atatia antrenori straini de mare valoare care stau pe tusa?

senzor1
senzor1  •  26 Mai 2021, 09:43

Normal ca Razvanel a ajuns la PAOK . In mod normal merita o sansa si Ionut Chirila . Dar el nu are pile la Mircea Lucescu ...

stanm_tm
stanm_tm  •  26 Mai 2021, 09:27
Postat de joze_maurinio pe 25 Mai 2021, 23:28

Felicitari Razvanului pentru ca a ajuns in serie A, dupa negocieri indelungi cu toate echipele din Italia, chiar si primele din Anglia si mi se pare ca a negociat si cu Real Madrid si Barcelona, era dorit de Messi si Kun. Dar e mai bine in Italia, in serie A la Juv..... au, stai, nu e in Serie A????? A semnat in Grecia???? Aoleu, pai de unde naiba stiam eu ca semneaza in Italia(sursa GSP!!!!). Of, deci tot in Elinika, daca nu la Camila sau Dromader! Bine macar ca astia de la GSP nu l-au dat la Steaua pentru o zi, ca doar e si asta credincios mare. Apropo, dom' Becali, am auzit ca Moise ar fi disponibil ca antrenor, dar vine cu alea 10 porunci. Sau Adam, ca pe saracul l-a inselat Eva cu sarpele ala cu limba periculoasa! Daca nu, pune-l nene pe Papa de la Vatican. Sau pe Mache, si asta mare credincios!

Da, că și tu lucrezi la NASA, ai antrenat numai Real Madrid și Barcelona la viața ta sau poate ai inventat gaura în macaroană. Fiecare ajunge unde ajunge după puterea și priceperea/alegerile proprii. Românii sunt prin definiție nemulțumiți de Halep, Hagi, Neagu, Lucescu și așa mai departe. Unde am ajunge dacă toți am fi ca tine și nu am avea parte de „loazele” mai sus enumerate?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează