INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

RIZESPOR - GAZIȘEHIR 1-2 // Marius Șumudică a dezvăluit cum i-a cucerit pe turci: „Sunt singurul antrenor care face asta și le-am închis gura” + De ce nu vrea să plece

Articol de GSP - Publicat luni, 23 septembrie 2019 11:15

Marius Șumudică (48 de ani) a urcat pe locul 3 în prima ligă a Turciei cu nou-promovata Gazișehir, după victoria cu Rizespor, scor 2-1, în etapa a cincea (DETALII AICI)

„Am câștigat pe terenul unei echipe unde se câștigă foarte greu, o echipă formată numai din străini, unde doar portarul este turc. Am reușit într-un final să câștigăm cu emoții. Avem două victorii consecutive, șase puncte care ne-au ridicat până pe podium. Este o premieră, este primul an al acestei echipe în prima ligă. Acum începe greul, pentru că pretențiile cresc. Sunt singurul antrenor străin din prima ligă și singurul care joacă alt sistem decât ce joacă ei, cu doi atacanți. Joc un 3-5-2, destul de agresiv, cum juca Antonio Conte la Chelsea, îmi place filosofia lui, l-am urmărit. Suntem pe un trend ascendent. Încă o dată o spun: cu un sistem nou cu care le-am închis gura. I-am surprins, pentru că în sistemul ăsta ai unghiuri foarte bune de joc”, a spus Marius Șumudică, la TV Digi Sport. 

Are două oferte, dar nu vrea să își trădeze jucătorii

Antrenorul român susține că are două oferte din Golf, dar nu vrea să plece de dragul jucătorilor pe care îi pregătește în momentul actual la Gazișehir. 

„Am două oferte din Arabia Saudită”, a dezvăluit Marius Șumudică, iar moderatorul a intervenit: „Adică două milioane de euro”. Antrenorul, foarte senin, i-a răspuns: „Ai mai luat din ei” și a continuat serios: „Există o clauză de reziliere aici, de 200.000 de euro, dar sunt dator față de jucătorii pe care i-am adus aici. Eu am format echipa, eu am adus toți jucătorii. M-aș simți într-o postură de trădare. Plus că oamenii sunt foarte corecți din punct de vedere financiar. Nu fac nimic la club fără să mă întrebe, eu decid cam totul, alimentație, nutriție, teren, la ce oră plecăm, unde stăm, cu ce mergem, eu fac absolut tot programul. Câteodată îmi displace, pentru că mă distrage. Banul e ochiul dracului, dar eu cred că sunt tânăr în antrenorat și mai am timp să ajung în spațiul ăla”.

„Nu m-am uitat la bani. Am venit pentru mediu, infrastructură, stadioane, fani. Dacă mă duc în oraș, nu mă lasă să plătesc. Hagi este foarte respectat, la fel Pancu și Popescu, chiar și Mulțescu. Bravo lor! Au deschis orizonturi pentru antrenorii români”, a completat Marius Șumudică. 

Se visează la națională, dar după ce ia un titlu cu Rapid

Marius Șumudică respinge posibilitatea de a-l înlocui acum pe Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei naționale, dar recunoaște că își dorește să ajungă la un moment dat acolo.

„Probabil ăsta ar fi plusul, că sunt tipul de antrenor care în momentul în care preia echipa respectivă... dacă vă uitați în ultimii 7 ani echipele pe care le-am preluat au urcat. Atmosfera știu să mi-o creez, mai departe nu știu. E greu să fii selecționer și nu știu dacă sunt pregătit. Am un respect deosebit pentru Cosmin Contra. Cu siguranță mi-aș dori, e visul oricărui antrenor. Nu am reușit ca jucător și cu siguranță că mi-aș dori. Dacă voi avea rezultate în continuare... Campionatul din Turcia este foarte greu. Sunt singurul străin din primele trei ligi. La un moment dat, te gândești, nu ai cum să te gândești. E țara ta. Dar vreau să iau titlul cu Rapid înainte de a fi selecționer”, a spus Marius Șumudică.  

VEZI ȘI:

SPARTA - SLAVIA 0-3 // VIDEO Ultrașii s-au răzbunat pe Stanciu și au aruncat cu șobolani de pluș: „Trădătorule, Iuda” » Antrenorul Slaviei: „Îmi scot pălăria în fața lui Nico”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti.cioban
anti.cioban  •  23 Septembrie 2019, 13:18

Bravo Sumi, tine-o tot asa. Daca esti macar pe 4 in Turcia in Noiembrie postul de selectioner e al tau.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează