INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV - KOLOS KOVALIVKA 2-2

Scandal la Kiev: Lucescu a intrat să protesteze până la centrul terenului! Reacția antrenorului după meci

Scandal la Kiev: Lucescu (cu căciulă neagră) a intrat să protesteze până la centrul terenului! +15   FOTO
Scandal la Kiev: Lucescu (cu căciulă neagră) a intrat să protesteze până la centrul terenului!

Articol de - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 19:16 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 20:23

Dinamo Kiev - Kolos Kovalivka 2-2 final. Tensiunea a atins cote maxime imediat după pauză, când după un 11 metri acordat cu VAR oaspeților, arbitrul l-a eliminat pe Șepelev, tot după ce a revăzut faza pe monitor.

VAR îi face mari probleme lui Mircea Lucescu în Ucraina. După ce a criticat vehement tehnologia video, aceasta s-a întors contra sa în ultimul său meci al anului la Dinamo Kiev. "Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbați. Dar dacă privești tacklingul pe slow-motion, pe unele cadre momentul arată complet diferit, ceea ce duce la cartonașe roșii. În ultima clipă, ridică puțin piciorul sau îl agață puțin pe adversar", spunea recent antrenorul român.

"Galbenul" schimbat în "roșu"!

Cam așa s-a întâmplat în minutul 52 al partidei cu Kolos Kovalivka. Șepelev l-a atacat pe Cernomoreț, arbitrul Paskal i-a dat avertisment, dar după ce s-a consultat cu asistentul video, revăzând faza, a schimbat "galbenul" în "roșu"! Decizie exagerată și picătura ce a umplut paharul furiei lui Il Luce, care a intrat pe teren până aproape de centru pentru a protesta. A plecat apoi nervos la vestiare, înaintea jucătorului său! Tehnicianul de 75 de ani era oricum "în priză" după ce oaspeții primiseră un penalty tot cu VAR, la faultul în careu comis de Mikolenko (47) la Seleznov, ce a transformat.

+11 FOTO

Penalty gratuit, nejudecat cu VAR

Surpriză însă, Lucescu s-a întors în câteva minute pe bancă! De-atunci însă centralul a părut să fluiere în compensație. A echilibrat raportul numeric în minutul 70, când l-a dat afară pe Maksimenko. Tot cu VAR. Faultul de ultim apărător asupra lui Verbici la marginea careului, sancționat inițial cu cartonaș galben, s-a transformat în eliminare cu VAR! Din lovitura liberă executată de Țigankov a rezultat un corner și succesiv duelul între Mikolenko și Seleznov, în care autorul golului lui Kolos lovește clar mingea, dar Paskal arată ferm punctul cu var. Și nu mai are nevoie de VAR pentru o confirmare. Țigankov egalează de la punctul cu var. Și tot el face "dubla" după o triplă ocazie a gazdelor. Și acest gol a fost verificat trei minute cu VAR (pentru ofsaid), fiind validat. Corect.

Campion de iarnă

Nu se terminase însă thrillerul de la Kiev. Abia repusă mingea de la centru, Antiuh a slalomat prin defensiva visătoare a lui Lucescu și șutul său deviat de Mikolenko l-a păcălit pe portarul Bușcian. 2-2 în minutul 87. Asalturile de final ale lui Dinamo și contrele oaspeților n-au mai avut efect. iar campioana de iarnă își poate micșora, după al treilea egal, avansul la un punct dacă Șahtior o bate mâine pe Inhuleț în deplasare. 

13-4a fost raportul șuturilor la poartă (6-4 cadrate) în favoarea lui Dinamo Kiev. 8-3 la cornere

„Mai bine greșesc arbitrii, dar fotbalul să rămână dinamic! Cred că jucătorii mei se gândeau la vacanță”

Mircea Lucescu a atacat încă o dată arbitrajul video, la conferința de presă de după remiza (2-2) cu Kolos Kovalivka, un meci cu două penaltyuri, două eliminări, patru goluri, mulți nervi și decizii controversate. "Tot nu pot înțelege, la ce este bun VAR? De ce nu s-a folosit tehnologia video și în prima repriză, când lui Șaparenko aproape că i-au rupt genunchiul? Se judecă, în schimb, după stop cadre și ultimul contact, deși ar trebui să apreciezi faza în dinamica ei. E imposibil să acorzi atâtea cartonașe roșii! VAR nu produce decât confuzie", s-a revoltat antrenorul lui Dinamo Kiev.

"Seleznov a simulat"

Il Luce a explicat și de ce arbitrul ar fi greșit la lovitura de la 11 metri a oaspeților: "Seleznov este un fotbalist bun, care știe să profite de anumite calități și efectiv să simuleze. A «prins» un jucător tânăr și neexperimentat ca Mikolenko, iar restul a fost făcut de asistentul video. Apoi, toate acele pauze interminabile distrug jocul, ăsta nu mai e fotbal! Ritmul partidei este afectat, dacă stai câte cinci minute pentru a schimba o decizie luată pe teren. Parcă azi n-am fost la un meci de fotbal".

"Ce VAR să-i anuleze golul 750 lui Ronaldo?"

Cel mai în vârstă tehnician din Champions League a apreciat că "arbitrii apelează la VAR numai când vor. De exemplu, cu Juventus n-a intervenit la penaltyul ce trebuia dat lui Verbici, la fel cum nu a verificat nici golul lui Ronaldo! Ce VAR să existe când Cristiano înscrie golul 750?! Eu cred că mai bine greșesc arbitrii și nu îi mai ajută nimeni, dar măcar fotbalul își păstrează dinamica". 

VIDEO Meciul Dinamo Kiev - Kolos Kovalivka 2-2

Ianis Hagi lasă Rangers? Internaționalul român este dorit de un club important din Turcia

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (11)
badeadorian
badeadorian  •  12 Decembrie 2020, 23:39

Rosu clar la Shepelev ( atac la intimidare si la un pas de fractura ) . Rosu aiurea la Maksimenko ( atacantul este cel care impinge in prima faza apoi simuleaza caderea ) . Iar penalty-ul este penibil , aparatorul joaca clar mingea !!! Sa arbitrezi stramb cu 'varul' in mana , asta da 'performanta' !!!

scorillo07
scorillo07  •  12 Decembrie 2020, 23:15
Postat de nelu_faget pe 12 Decembrie 2020, 19:32

Un scandalagiu si monument de frustrare acest Lucescu

Tramvaiul e de vină ...!

908431252639885
Lucian Preda  •  12 Decembrie 2020, 22:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează