INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

„Prea fragezi pentru Serie A” » Ce notă a luat Radu Drăgușin după dezastrul cu Fiorentina

Radu Drăgușin (dreapta), prestație slabă în Genoa - Fiorentina (1-4). Foto: Imago Images
Radu Drăgușin (dreapta), prestație slabă în Genoa - Fiorentina (1-4). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 12:59 / Actualizat duminica, 20 august 2023 12:59

Radu Drăgușin (21 de ani) a început rău noul campionat din Serie A. Fundașul român a fost vinovat la două din cele 4 goluri primite acasă de Genoa de la Fiorentina (1-4) și a luat nota 5 în Gazzetta dello Sport.

Start de coșmar pentru Grifonul genovez la revenirea în Serie A. Squadra lui Radu Drăgușin și George Pușcaș a fost demolată pe „Stadio Luigi Ferraris” de Fiorentina (1-4), ce conducea deja cu 2-0 după 11 minute! 

„Apărarea prea fragedă a fost devorată lejer de adversarii viola”, a remarcat Gazzetta dello Sport. A fost 0-3 la pauză și, incredibil, 0-4 după 56 de minute! Reușita lui Biraschi n-a fost nici măcar de consolare, iar în aceste condiții George Pușcaș a rămas pe banca de rezerve a gazdelor.

Concluzia lui MM Stoica, după demiterea lui Dică de la FCU Craiova: „Te aventurezi când faci asta”
FCU CRAIOVA
Concluzia lui MM Stoica, după demiterea lui Dică de la FCU Craiova: „Te aventurezi când faci asta”

Radu Drăgușin, prestație slabă în Genoa - Fiorentina (1-4)

N-a făcut notă discordantă nici fundașul român, integralist ieri la gazde. Drăgușin a fost complice la două din cele patru goluri încasate de formația rossoblu în fața a 33.000 de fani și a luat nota 5 în jurnalul roz: „A greșit la acțiunea din care a ieșit al doilea gol și apoi a pierdut o minge periculoasă în urma căreia a rezultat al treilea gol”. 

Și agenția Tuttomercatoweb l-a criticat: „A obosit și el când ataca Fiorentina, fiind în inferioritate pe flanc în fața a doi advresari, ce creau mereu superioritate numerică. A încercat să-și impună fizicul în dueluri, însă uneori a comis erori și a avut ezitări. A riscat să fie coautor la un alt gol înaintea pauzei”. Noroc că greșeala mare făcută nu a fost fructificată de Nzola, care a ratat golul de 0-3.

1 an și 4 luniau trecut de când Genoa nu mai încasase patru goluri în Serie A. S-a întâmplat cu Lazio (1-4) tot pe teren propriu și în Serie A

VIDEO. Rezumatul meciului Genoa - Fiorentina (1-4)

„Radu Drăgușin a reușit să limiteze pagubele”

Și cotidianul local Il Secolo XIX i-a acordat nota 5: „Dintre cei trei din spate e singurul care a reușit doar să limiteze daunele și pentru că a avut mereu un vecin aproape, Gonzalez, care are un pas diferit de al său. De la o eroare a lui Drăgușin a plecat acțiunea care a dus la cornerul ce a produs al treilea gol al Fiorentinei”.

Știam ce forță și ce calități are Fiorentina, însă nu mă așteptam la un asemenea debut de meci. Am făcut prea puțin ca să-i deranjăm pe adversari. 

- Alberto Gilardino, antrenor Genoa

Răzvan Marin, cel mai bun de la gazde în Empoli - Verona (0-1)

Și celălalt român titular în Serie A a început sezonul cu un eșec pe teren propriu. Răzvan Marin a fost printre cei mai buni de la Empoli în meciul cu Verona (0-1). 

„Bara transversală pe care a lovit-o în startul partidei merita o soartă mai bună”. „Tricolorul” a rămas toate cele 90 de minute în teren. 

„A mai executat o lovitură liberă și-n repriza a doua și, în general, s-a desprins prin evoluția bună de restul colegilor săi”, a remarcat și Tuttomercatoweb.com. „N-am avut noroc, mingea deviată de portar putea ajunge în plasă. Nu sunt încă sută la sută, dar în curând voi evolua la capacitatea mea normală”.

Citește și:

Trădare incredibilă! A semnat pe 10 ani cu echipa de suflet, apoi s-a transferat la marea rivală

Messi i-a cucerit definitiv pe americani! Gestul emoționant pe care l-a făcut după câștigarea primului trofeu cu Inter Miami e deja viral

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează