INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Stanciu, mai bun, mai scump și necenzurat! Interviu spectaculos în presa belgiană: ”Nu mă așteptam să fiu atât de bun, dar nu mă voi opri aici”

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2016 13:59

Nicolae Stanciu, 23 de ani, a acordat un interviu pentru publicația belgiană La Derniere Heure în care a vorbit despre trecerea de la Steaua la Anderlecht, despre cum s-a adaptat în fotbalul belgian și despre echipa națională.

- Cum ai descrie primele luni petrecute la Anderlecht?
- La început, nu mă așteptam să fiu atât de bun. Dar nu mă voi opri aici.

- Pare că alergi după primul tău gol...
- Absolut deloc. Spuneți asta pentru că obișnuiesc să șutez de la distanță, pentru că am un șut bun. Pentru mine doar victoria contează. În orice caz, prefer să dau un assist în loc de un gol.

 ”Aici se joacă mai bărbătește”

- La Anderlecht trebuie să faci mai mult decât atât. Ești conștient că se așteaptă de la tine assisturi frumoase?
- Știu că fanii iubesc spectacolul, pasele exacte care lasă un coechipier unu contra unu cu portarul, e clar că e mai frumos să dai o pasă decisivă așa, decât dintr-un corner. Pentru mine nu contează, cât timp totul se termină cu gol. Prefer eficacitatea și victoria în dauna spectacolului. Suporterii vor, înainte de toate, să ne vadă câștigând. Că învingem cu 1-0 sau 3-0 are mai puțină importanță, ce contează e să fim primii. Contra lui Westerlo am jucat, dar am pierdut.

- Ai ca exemplu jucătorii precum Hazard, Dybala sau chiar Verratti, fotbaliști care oferă eficacitate și spectacol...
- E cu siguranță frumos să le faci pe plac fanilor, dar contează rezultatul. Avem foarte multe atuuri, trebuie doar să perfecționăm jocul nostru de echipă, apoi totul vine de la sine.

- Ai fost puțin deranjat de diferența între fotbalul belgian și cel român?
- Aici se joacă mai bărbătește, mai agresiv și, mai ales, mai rapid. În România, echipele mici jucau foarte defensiv, dar nu erau bine organizate. Nu ar fi reușit ce a făcut Westerlo.

- Te-ai adaptat deja la jocul lui Anderlecht?
- Trebuia doar să intru în ritmul echipei și să mă adaptez faptului că aici trebuie să treci din atac în apărare în 10 secunde.

”Mă uit mereu la meciurile mele”

- Jucând mai retras ți-ai arătat calitățile în ceea ce privește pasele lungi.
- Mi-a plăcut întotdeauna să dau pase, să-i fac pe colegi să marcheze. Când a trebuit să joc mai retras mi-am imaginat că mă am pe mine în față și am făcut totul pentru a-mi pune colegii în situații bune, știind ce înseamnă să fii playmaker sau atacant și să alergi fără să primești mingea.

"Prețul transferului meu e o sursă de motivație, nu de stres sau de presiune.
Mă ajută să știu că sunt important pentru antrenor, binențeles. Să văd că mă trimite 90 de minute pe teren, chiar și atunci când sunt sută la sută pregătit îmi permite, efectiv, să câștig încredere" - Nicolae Stanciu, despre faptul că e cel mai scump transfer din liga belgiană

- De unde vine viziunea ta de joc?
- Am muncit foarte mult, dar e vorba în primul rând de ceva înnăscut.

- Deci ești genul care nu ratează nimic despre fotbal la TV?
- Da, da, nu mă opresc niciodată. Uneori, sunt mai atent la analize, dar fac asta mai ales din pasiune. Mă uit la meciurile mele, dar nu e nevoie să fac asta pentru a face autocritica. Știu mereu ce am făcut greșit.

"Sunt un jucător cu calități de număr 10. Pentru mine cel mai important este să dau pase bune care să-i pună pe alții în situații bune"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

3 pasedecisive are Stanciu în acest sezon în tricoul lui Anderlecht

 "Sunt fericit că am marcat din nou pentru echipa națională. Nu aveam nevoie de gol pentru a avea înctedere, dar sunt fericit că mi-am pus colegii în situații bune în ambele reprize. Primul assist a fost, într-adevăr, frumos. M-au și felicitat toți pentru el.
Mă simt important la națională, am dat goluri, am fost la EURO. Noul selecționer, Christoph Daum, îmi dă încredere și mi-a spus că sunt important pentru echipă" Nicolae Stanciu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
sooos1ck
sooos1ck  •  14 Octombrie 2016, 18:03

Poate a fost eroare de traducere, se mai intampla, mai ales cand e vorba de gsp...asa ca, stati calmi si nu puneti botu la orice!

352238178500303
Darius Nergheş  •  14 Octombrie 2016, 15:34

Hahahaha !! Copilu asta nu e pe trb lui ! Tin la el pt ca e albaiulian dea meu , da prea sufera de el ! La caracteristicile lui , modelu ar trebui sa fie Hazard , dar pana la nivelu ala mai are multa ,, pita ,, de mancat !! Sper sa isi ridice nivelu in Belgia , dar la ce vad acm joaca cam haotic !! Prea grabit

catalynn
catalynn  •  14 Octombrie 2016, 15:08

Poate il trezește careva la realiate pe Nucișor, auzi la el, cica are șut bun ... Aia la Cluj mai căuta si azi mingea șutată de el de la 11m, iar la Astana era sa fie arestat pt ca mingea șutată de Nucișor era sa lovească naveta lansată de la Baikonur ... Nu zic, e cam singurul din Nationala care vede jocul, da pase bune, dar tocmai pt ca n-are șut nu va putea fi niciodata un nr. 10 adevarat cum a fost sa zicem Hagi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează