INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Șumi a cedat nervos și i-a făcut praf pe turci! » Cuvântul pe care l-a repetat obsesiv în portugheză

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2017 10:16

Antrenorul lui Kayseri protestează după ce Adebayor a făcut henț înaintea golului de 1-1, din meciul cu Bașakșehir: "Și-a pierdut ceasul, i-a căzut când a lovit mingea. Dar are coloană vertebrală, a recunoscut că și-a potrivit balonul cu mâna". 

Marius Șumudică îi zâmbea jurnalistului înaintea de interviu, dar era un munte de nervi. Răbufnise în timpul meciului de la multe ori, mai ales după ce Adebayor a făcut preluare cu mâna stângă, în stilul Thierry Henry la barajul pentru CM 2010, marcând golul de 1-1 pentru Bașakșehir. Și "centralul" Alper Ulusoy a validat reușita togolezului.

Avea să fie un interviu-protest. L-a privit intens pe traducător, apoi a început monologul. Cinci minute în portugheză.

Vezi și: VIDEO "Șumudică nebunul"! Scandal la meciul cu Bașakșehir » Șumi și Săpunaru, criză de nervi după golul lui Adebayor

"Respect, respect, respect"

"Eu nu sunt genul de antrenor care să critice mereu arbitrii când greșesc, dar acum Adebayor și-a pierdut ceasul. Serios, i-a căzut lovind mingea cu ceasul. Am vorbit cu Adebayor la pauză.

Mi-a zis că e sigur, a jucat balonul cu mâna. Are coloană vertebrală, a recunoscut că a fost henț", a declarat tehnicianul lui Kayseri.

Era imposibil de oprit, repetând obsedant cuvântul respect. "Până acum, nu am vorbit mult, însă de acum voi vorbi. M-ați albit aici, în Turcia! Muncesc zi de zi, iau pastile la fiecare meci. Cer respect! Sunt antrenor străin. Am venit în Turcia pentru că îmi place fotbalul turc, îmi place Turcia. Dar vreau să mă respectați, nimic mai mult".

"Greșiți și pentru mine!"

Șumi are o altă idee: "Dacă nu se poate schimba nimic în arbitraj, atunci să greșească și pentru mine! De când a început sezonul, toate erorile au fost împotriva mea. Pur și simplu, arbitrii nu pot face asta". 

"Nu se poate să râzi de 25.000 de spectatori. Respectă-i pe ei! Respectă antrenorul! Respectă patronul care plătește salariile la timp în fiecare lună"

"Cu Trabzon, acasă, nu mi s-a dat penalty. Am pierdut două puncte. Acum, am fost egalați după o mare infracțiune. Alte două puncte. Unde ar fi fost Kayseri cu patru puncte în plus? Unde? Pe locul 3"

"Mircea Lucescu a venit în vestiarul nostru și mi-a felicitat jucătorii. Am jucat bine în fața celei mai valoroase echipe din Turcia. Tactic, am fost de 10 ori mai buni"
Marius Șumudică, antrenor Kayseri

Adebayor neagă

Deși Șumudică a afirmat că a vorbit la pauză cu Adebayor și că acesta a admis că a fost henț, atacantul lui Bașakșehir dezminte.

"Am vorbit cu antrenorul lui Kayseri înaintea meciului. Mi-a zis că e fanul meu, că fiul lui mă iubește și m-a întrebat dacă îi pot dărui tricoul după joc. I-am promis și asta am făcut.

Dar nu-mi amintesc să fi comentat vreun henț împreună. Golul e gol. Eu și tehnicianul nu am avut nicio discuție despre acel gol", a declarat togolezul. "

A fost o fază rapidă, nici acum nu știu dacă am lovit mingea cu mâna sau cu pieptul. Arbitrul poate da henț sau poate accepta golul. Azi, norocul a fost de partea mea. Oricum, nici chiar privind din nou această acțiune nu-mi dau seama, e dificil de văzut". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
manty_one
manty_one  •  28 Noiembrie 2017, 21:58

unde e prezent Sumudica automat si circul

ucluj2011
ucluj2011  •  28 Noiembrie 2017, 18:03

Respect Șumi. Ești un mare antrenor. Ășa a fost furt la drumul mare. Sa văzut și din avion hențul. Orice antrenor ar fi fost scos din sărite de acest furt calificat. Are dreptate Șumi , I S-AU FURAT 4 puncte. Ce oți vrea , să sară în sus de bucurie? Fac unii pe aici niște comentarii (FCSB-știi ca de obicei) de-ți stă mintea-n loc.

indolentu
indolentu  •  28 Noiembrie 2017, 17:37
Postat de Joachim Makay pe 28 Noiembrie 2017, 16:03

Dispari in ghiveci clatitare.

ai iesit cu ricsa pe traseu?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează