INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Detaliul neștiut despre Silviu Lung Jr. » Cum și-a eclipsat fratele: „Eu n-am avut norocul ăsta”

Silviu Lung evoluează în prezent la Kayserispor, în Turcia
Silviu Lung evoluează în prezent la Kayserispor, în Turcia

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 18:06

Prezent la GSP Live, Tibi Lung (41 de ani) a vorbit despre fratele său mai mic, Silviu Lung Jr. (30 de ani), și a explicat de ce Lung Jr. a avut mai multe avantaje pentru a reuși în cariera de portar. 

Lung Jr.  și-a început cariera la Universitatea Craiova, unde a fost junior și apoi a debutat la echipa mare. După ce echipa lui Mititelu a fost dezafiliată, în 2011, portarul a ajuns la Astra Giurgiu și a cunoscut cele mai mari performanțe din carieră: a cucerit un trofeu al Ligii 1, o Cupă a României și o Supercupă. Tot la Astra a jucat și în cupele europene, iar în prezent evoluează în prima ligă din Turcia, la Kayserispor.  

„A avut șansa să plece cu tatăl meu în Japonia și atunci a înțeles el ce înseamnă profesionalismul, comparativ cu ceea ce se întâmpla la noi atunci. Eu eram la Steaua atunci, iar tatăl meu era antrenor cu portari în Japonia, la Nagoya. A fost la academie și apoi la echipa mare. A fost antrenat de tatăl meu și a înțeles multe lucruri, eu n-am avut șansa aceasta pentru că el era încă în activitate, iar atunci antrenorii de portari nu aveau o metodică foarte bine pusă la punct. Se lucra mai mult pe metoda rusească, era acel heirup, să rupi totul din tine. Pentru unii era bine, pentru alții nu”, a spus Tibi Lung la GSP Live. 

VIDEO. Tibi Lung vorbește despre fratele său mai mic, Silviu Lung Jr.

Silviu Lung, legendarul portar al Craiovei Maxima, a fost antrenor cu portarii la formația japoneză Nagoya Grampus, în perioada 1999-2002.

Cele mai importante echipe la care a evoluat fostul portar Tibi Lung sunt Craiova, Steaua și Pandurii. În memoria colectivă a fanilor a rămas cunoscut pentru o gafă antologică din eternul derby, Dinamo – Steaua. Tot la GSP Live, Tibi a rememorat acel meci, despre care spune că l-a afectat puternic. (DETALII AICI) 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Reacția lui Tibi Lung la gândul că ar fi putut să fie rudă cu Gică Hagi: „Fiica mea nici nu-l cunoștea pe Ianis”

Ce-i lipsește lui Andrei Vlad. Tibi Lung, omul care l-a crescut pe tânărul portar: „El trebuia altfel gestionat, dar va reuși la Steaua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează