INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Transferul ratat și marea dezamăgire a lui Florentin Petre, după 20 de ani de carieră: „Nu am spus-o nimănui până acum”

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 11:40 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 12:51

Florentin Petre (47 de ani) a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” cum a ratat transferul carierei în Spania, la Alaves, după ce i-a fost descoperită hepatita

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florentin, cum ai început fotbalul?
- Junioratul l-am făcut la Popești Leordeni pe vremea lui Ceaușescu. Acolo am crescut și copilărit. După am trecut la Victoria, în '88, cu nea Nelu Moldovan, "Comisarul". S-a desființat echipa după Revoluție. A venit Ionuț Chirilă în vestiar, m-a luat de mână și-am trecut gardul la Dinamo. O perioadă extraordinar de frumoasă, grea, dar cu oameni minunați lângă mine.

- Zi-mi unul din oamenii dragi. 
- Cornel Dinu. Era genial! Avem o legătură aparte și în afara terenului. Ține foarte mult la mine, cum și eu țin la dânsul. M-a ajutat extraordinar de mult, atât fotbalistic, cât și personal. În momentul când mi s-a descoperit hepatita C, în 2000, a fost cel care m-a luat de mână și m-a plimbat pe la toate spitalele.

- Erai în plină glorie când ai avut necazul. 
- Chiar aveam un precontract semnat și trebuia să merg în Spania! Dar asta a fost să fie...

- Nu știam asta!
- Nu am spus-o nimănui până acum. Au plecat Contra, Mihalcea și eu eram cel care trebuia să plece primul. La Alaves trebuia să ajung, aveam precontract semnat...

- Dar cum ai descoperit problemele?
- Hepatita este un virus pe care-l moștenim cam toți, dar la mine s-a activat pe un fond de oboseală. Corpul n-a mai rezistat. N-a fost de la nicio băutură. Dacă ar bea toți oamenii cum beau eu, oamenii ăștia care vând alcool ar da faliment.

Florentin Petre (45 de ani) este dorit la echipa secundă a lui Dinamo de fanii-finanțatori din DDB.
foto: Facebook @Florentin Petre
foto: Facebook @Florentin Petre
foto: Facebook @Florentin Petre
Florentin Petre
+8 FOTO

- N-ai jucat mult atunci. 
- Pentru că în aceeași perioadă am fost și la pescuit și m-am electrocutat în Deltă. Am avut un an foarte greu. M-a oprit din toate! Mi-a tăiat aripile. Nu mai puteam să am o ascensiune extraordinară.

- Vorbim imediat și de problema aia. Tu aveai atunci un traseu...
- Bun, bun! Imediat după Campionatul European, câștigasem titlul cu Dinamo, aveam precontract semnat și trebuia să plec. A venit nenorocirea asta. Am stat în spital pentru tratamentul cu interferon, tratament foarte greu asimilat de corp. Am avut noroc că eram tânăr. Am stat zece zile.

- Ai scăpat atunci de hepatită?
- În 2005 mi s-a reactivat! Corpul n-a răspuns la interferon și, vorbind cu Anamaria Prodan, nea Gigi Becali mi-a dat un tratament și am scăpat.

- Ți-a dat bani?
- Nu bani, mi-a dat medicamentele direct. Tratamentul fiind de 30-40 de mii de euro. Nea Gigi are un suflet extraordinar de mare și-a ajutat atâta lume. Ceea ce face pentru oamenii nevoiași... are tot respectul și admirația mea.

Imagine tulburătoare! Florentin Petre: „Opt oameni au murit, tu ești singurul care a scăpat!”

Citește și:

Mititelu Jr., protagonistul unui scandal monstruos » Flegme, înjurături și amenințări șocante: „Nu ieși viu din Craiova!” + Reacția juniorului
FCU CRAIOVA
Mititelu Jr., protagonistul unui scandal monstruos » Flegme, înjurături și amenințări șocante: „Nu ieși viu din Craiova!” + Reacția juniorului
Mihai Stoica laudă mutarea care l-a transformat pe fotbalistul momentului și dezvăluie: „L-am vrut la FCSB”
FCSB
Mihai Stoica laudă mutarea care l-a transformat pe fotbalistul momentului și dezvăluie: „L-am vrut la FCSB”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  07 Noiembrie 2023, 20:36
Postat de 22cea pe 07 Noiembrie 2023, 19:19

Incantat de cunostinta !

:)))

22cea
22cea  •  07 Noiembrie 2023, 19:19
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 07 Noiembrie 2023, 16:16

Gloaba

Incantat de cunostinta !

danglumetu
danglumetu  •  07 Noiembrie 2023, 18:41

asta e ninel2, cum a simtit miros de ''singe'' la dinamo, cum s-a autopropus, chit ca nimic, nimic nu l-ar recomanda!, ba da, ca si pe talnar, cornel dinu!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează