INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Un internațional U21 a dat primul gol la noua echipă » Reușita îngroapă cel mai vechi club profesionist din lume: fără precedent din 1889 încoace!

Articol de - Publicat sambata, 19 ianuarie 2019 22:49

Mihai Dobre, împrumutat pentru a treia oară de clubul de Premier League Bournemouth, a reușit primul său gol la noua formație, Yeovil Town (L4 engleză), în victoria cu 2-0 obținută în fața celor de la Notts County.

Aflat la a doua partidă, Dobre a dublat avantajul echipei sale în prelungiri, într-un moment dificil pentru Yeovil, care trăgea tare pentru 3 puncte imense.

Conform BBC, Dobre a profitat de greșeala fundașului advers Ben Barclay, a driblat portarul și a marcat în poarta goală.

De la sosirea lui Dobre la Yeovil, clubul alb-verde a obținut două victorii, ambele la 0, dintre care una extraordinară, 1-0 la Mansfield, una dintre pretendentele la promovare, aflată pe poziție care duce direct în League One (locul 3).

Mai mult, de pe prima poziție de deasupra liniei roșii, Yeovil s-a dus la trei puncte de Macclesfield (30p față de 27p), cu 2 meciuri mai puține decât locul 23.

A MARCAT ÎMPOTRIVA CELUI MAI VECHI CLUB PROFESIONIST

Notts County, oaspeții înfrânți, sunt pe ultimul loc în League Two, cu doar 21 de puncte. Și se află la 7 puncte de salvare!

Ar fi o premieră neagră pentru marea rivală a celor de la Nottingham Forest. Care, din 1889 și până azi, n-a căzut niciodată din Football League (mai jos de eșalonul patru). 

Mai mult, în perioada antebelică, interbelică și-n anii '80 formația alb-neagră a jucat în prima divizie.

Fondat în 1862, acum 157 de ani, Notts County e cel mai vechi club profesionist din lume, deoarece Sheffield FC, apărut cu 5 ani mai devreme, e amator și joacă în liga a 7-a.

PE LISTA LUI RĂDOI

Mihai Dobre a mai fost împrumutat de Bournemouth, în sezonul trecut, la Bury și Rochdale (ambele în eșalonul terț, League One) și, la 20 de ani, este unul dintre oamenii pe care Mirel Rădoi s-ar putea baza la Euro U21 din Italia (16-30 iunie).

Dobre a jucat bine în preliminarii, a marcat un gol crucial în Elveția (cel de 1-0 în victoria cu 2-0) și a impresionat și-n amicalul cu Belgia din toamnă, când România a egalat in-extremis, 3-3, după o fază făcută de el și finalizată de Ciobanu. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mosvasile
mosvasile  •  20 Ianuarie 2019, 09:06

Degeaba!Poate sa dea si o caruta de goluri!Nu are loc la U21 de "marfa"lu'nasu GG!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează