INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COMPARAȚIE

Comparație » Dorin Rotariu vs Emmanuel Dennis: unul e român, celălalt e FOTBALIST!

Articol de , , - Publicat joi, 03 octombrie 2019 13:14

Atacantul nigerian Emmanuel Dennis, autor unei duble în meciul cu Real Madrid, 2-2, a ajuns la FC Bruges în același an cu Dorin Rotariu, a costat mult mai puțin și avea o cotă de piață mai mică, dar a explodat ca prestații, iar marți a ținut piept de unul singur marelui Real Madrid, în vreme ce Rotariu a capotat după numai 6 luni.

Jucătorii români nu fac față în fotbalul important. Și renunță imediat când întâmpină primele probleme. 

Sunt două ipoteze care se aplică tot mai des situației fotbaliștilor noștri care au plecat în campionate importante în ultimul deceniu. Unul dintre aceștia e Dorin Rotariu, ce se anunța un talent imens în Liga 1, în care a debutat la numai 17 ani, și care făcea obiectul unui transfer de 1 milion de euro de la Timișoara la Dinamo! 

Astăzi, Rotariu a ajuns să joace în Kazahstan, departe, la propriu și la figurat, de fotbalul adevărat de pe continent, în vreme ce un fotbalist achiziționat de FC Bruges în același an în care l-a cumpărat și pe Dorin de la Dinamo, dar care avea o cotă de piață mai mică, pe numele său Emmanuel Dennis, e astăzi senzația campionatului belgian și a făcut un meci memorabil marți, pe "Santiago Bernabeu". A marcat o "dublă" și a ținut în șah marele Real Madrid. 

Comparația dintre evoluția fotbalistică arătată de Rotariu și Dennis în perioada 2017-2019 poate fi obiect de studiu pentru modul în care, în general, jucătorii români se irosesc repede afară, în vreme ce alții, de același nivel, se impun și ajung să progreseze. 

În momentul în care Bruges l-a luat pe atacantul nigerian, cota acestuia și echipa de la care provenea, Zoria Lugansk, nu erau cu nimic mai prejos decât CV-ul de la acea vreme din dreptul românului. Dovadă și suma de transfer, aproape de două ori mai mulți bani plătiți de Bruges către Dinamo! Atunci, Rotariu valora cu 45% mai mult decât Dennis. Cum e raportul astăzi? Nigerianul are o cotă de 6 ori mai mare decât cea a lui Dorin!

9,4 milioane de eurovalorează Emmanuel Dennis. Prin comparație, Rotariu e cotat acum la 1,4 milioane de euro

Unul a stat pe bară, celălalt a impresionat  

Rotariu și Dennis s-au aflat în lotul lui FC Bruges, în același timp, vreme de două luni, în vara lui 2017. Atunci însă, românul s-a întors din vacanță și staff-ul belgienilor i-a reproșat că nu a respectat programul de antrenament oferit de club, lucru confirmat de testele fizice date la reunire. 

Din acest motiv, în iulie și august 2017, Rotariu n-a prins nici măcar lotul de 18, în vreme ce Dennis a evoluat în 7 partide, dintre care 4 în preliminariile Champions League. 

Nu doar că a jucat, dar a impresionat: a marcat 5 goluri! La finalul lunii august, înainte de a se închide mercato, Bruges l-a împrumutat pe Rotariu la Mouscron, iar pe Dennis l-a păstrat.

Comparație » Dorin Rotariu vs Emmanuel Dennis: unul e român, celălalt e FOTBALIST!

Vezi și: 

GENK - NAPOLI 0-0 // Theodor Jumătate a urmărit fiecare mișcare a lui Ianis Hagi în Liga Campionilor: cu ce a ieșit în evidență și momentul de maximă frustrare

REAL MADRID - CLUB BRUGGE 2-2 // Emmanuel Dennis glumește după „dubla” cu Real » De ce s-a bucurat precum Ronaldo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
poptcat
poptcat  •  03 Octombrie 2019, 18:45

Sa ne imaginam cum ar fi scris articolul de un ziarist si nu de celebrul trio? Probabil ca nu l-ar scrie. Ar mai astepta sa vada ce va face Emmanuel Dennis. De pe transfermarkt - in sezonul 2019/20 - din 9 partide 2 a stat pe banca si niciuna ca integralist . Realizari: 2 goluri si un assist. - in 2018/19 - 5 goluri, nici un assist, 2 cartonase rosii... Singurele argumente din articol cota de n milioane si "a ținut piept de unul singur marelui Real Madrid" Mi-a luat 15 min. Impartit la 3 ar iesi 5. Ati gandit vreodata mai mult de 5 min? Evident, intrebarea e pt celebrul trio.

firaldo
firaldo  •  03 Octombrie 2019, 18:08

O curiozitate...domnule Udrea...dvs cat de ziarist v-ați crede în comparație cu alți ziaristi din lume...si cat..."roman"?Cam cat credeti ca valorati dvs ca ziarist?Dar v-am ruga sa răspundeți dvs fara sa-i cereți voi stăpânului Gheorghe B.

992062307482219
Constantin Dima  •  03 Octombrie 2019, 17:25

*** care scriu la comanda si le pute tot ce este romanesc. Sclavii unui occident ramas fara repere si valori morale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close