INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GENK - NAPOLI 0-0

GENK - NAPOLI 0-0 // Theodor Jumătate a urmărit fiecare mișcare a lui Ianis Hagi în Liga Campionilor: cu ce a ieșit în evidență și momentul de maximă frustrare

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 21:41

Genk și Napoli au remizat în etapa secundă a grupelor Ligii Campionilor, scor 0-0. Ianis Hagi i-ar fi putut aduce o victorie mare belgienilor, dar a șutat peste poartă în minutul 83. Oricum, un punct important pentru campioana Belgiei. 

După „dublă” și assist la 3-3 cu Sint-Truiden, Hagi și-a câștigat locul în prima echipă flamandă, convingându-l pe antrenorul Felice Mazzu că merită să fie pe teren din primul minut.  

Numărul 23 albastru nu s-a ascuns nicio clipă. A căutat mereu mingea și, când a primit-o, nu a oprit acțiunea încercând floricele. A continuat cu pasă pentru a da fluență jocului. Lansează foarte rar acțiuni individuale.  

Iar la fazele fixe, cornere și lovituri libere laterale, întotdeauna a executat el. De pe ambele părți, și cu dreptul, și cu stângul. 

Atunci a fost Genk foarte periculoasă. Însă cea mai bună ocazie a gazdelor a pornit tot de la Ianis, și nu a fost fază statică. După recuperarea sa, la 25 de metri de poarta italiană, Berge a scăpat o clipă de marcaj și a tras. Meret a deviat în corner. 

Ianis are calitate, însă îi lipsește încă forța, puterea de pătrundere care l-ar ajuta să facă diferența.  

Șansele cu adevărat mari le-a avut Napoli până la pauză. Trei bare: Callejón, Fabián Ruiz și Milik. 

Istvan Kovacs, revenit în Europa după scandalul cu Edi Iordănescu, la CFR - Gaz Metan, a lăsat jocul liber mult timp. Uneori prea agresiv, fapt ce i-a enervat pe ambii antrenori. Și pe Mazzu, și pe Carlo Ancelotti. I s-au plâns de câteva ori lui Marius Avram, al 4-lea oficial. 

După pauză, Ianis putea deschide scorul (49). A urcat în careu la o centrare și, de la șapte metri, a reluat cu capul peste transversală.   

În ultimul sfert de oră, Hagi era epuizat. Nu mai avea energie. Înaintea unui corner, și-a prins cu mâna vârful ghetei drepte pentru a scăpa de crampe.

 În minutul 83, ocazia partidei i-a aparținut lui. Allan a alunecat în careu. 

Ianis era la opt metri, adversarii s-au repezit spre el, dar a șutat cu tot cu blocaj. Peste poartă! S-a întors furios, înjurând: "F...-ți morții mă-tii!". La margine, Mazzu și-a dat o palmă peste frunte.  

„Tricolorul” a rămas pe teren până aproape de final. A fost înlocuit în al doilea minut de prelungire. 

Acesta a fost meciul în care a jucat cel mai mult de când s-a transferat la Genk. Iar campioana Belgiei a obținut un punct bun. După 2-6 cu Salzburg, 0-0 în fața lui Napoli. Un pas înainte.

Vezi și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
klauz
klauz  •  03 Octombrie 2019, 18:17

Jumatate trebuie ca e un tip tare oropsit, de il pun colegii sa scrie laudatio acestui pacalici ianis de funes... Scrie bai adevarul, ca ianis e o gluma de fotbalist, ca calabrezul Maţu il favorizeaza, nu ii cere sa participe la efortul echipei si il lasa sa dea toate fazele fixe, din care nu a iesit nimic... Ianis habar nu are de fotbal, e complet neputincios. Scrie bai jumatate ca dintr-un noroc porcesc i-au cazut in fata cele mai mari DOUA ocazii ale meciului pe care pacaliciul le-a ratat ca un afon ce e... In rest, Genk e o echipa decenta, pacat ca Maţu o obliga sa joace pentru pacalici... Opreste-te bai jumatate sa mai repeti porcaria aia cu care ne tot aburiti de cateva zile, ca gluma ianis de funes a dat doua goluri intr-un meci, ca sunt penalty-uri furate de Maţu jucatorilor de la Genk care le-au scos. Iar cornerul ala penibil nu e pasa de gol, ca numai in belgia putea iesi dintr-un corner batut pe linia de 6m gol. Foarte foarte slab acest ianis.

bodrin
bodrin  •  03 Octombrie 2019, 17:42

Cred că băiatul a fost prea devreme alungat de acasă de tat'su!

gado
gado  •  03 Octombrie 2019, 15:21

Am asteptat meciul lui Genk cu Napoli, numai ca sa vad cum va juca Ianis. Nu cred ca a facut un meci prea bun ! A jucat la alibi ! A alergat la mijlocul terenului f mult dar fara vana, fara viata, fara ambitie .. a alergat, asa usor, fara sa deranjeze si fara sa deposedeze pe nimeni. Nu a bagat piciorul la nici o contra, nu a atacat decisiv nici un adversar. A alergat asa de la un adversar la altul ca la o miuta cu colegii de antrenament. Cand a avut mingea a gresit pasele in 70 % din situatii. Cand a batut loviturile libere nu a convins pe nimeni. Cand a batut loviturile de colt nu a creeat nici un pericol. A avut o ocazie de gol, dar a fost incomodat de un coechipier si nu a putut cadra sutul. Ianis pare in continuare un baiat firav, care nu are incredere in ceea ce poate. Cred ca poate mai mult ! Acum daca va juca constant poate va creste si increderea in sine. Talent are, dar trebuie sa fie mai ambitios si mai "rau" cu el.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close