INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

UPDATE FRF a anunțat înlocuitorul lui Ionuț Radu după cazurile depistate de COVID-19 din lotul lui Inter

Ionuț Radu, 23 de ani, portarul de rezervă al lui Inter
Ionuț Radu, 23 de ani, portarul de rezervă al lui Inter

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 14:02 / Actualizat joi, 18 martie 2021 16:43

Ionuț Radu, 23 de ani, portarul de rezervă al lui Inter, la care Rădoi se gândește pentru startul preliminariilor CM 2022, urma să joace sâmbătă, cu Sassuolo. Dar s-a confirmat un focar de coronavirus la nerazzurri, partida din Serie A a fost amânată, iar Ionuț Radu nu se mai poate prezenta la prima reprezentativă.

UPDATE 15:10 Florin Iacob, înlocuitorul lui Ionuț Radu la echipa națională

FRF a anunțat că Florin Iacob îl va înlocui pe Ionuț Radu la echipa națională pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia din preliminariile CM 2022.

„În contextul rezultatelor pozitive la testarea COVID pentru mai mulți jucători ai echipei Internazionale Milano, autoritățile medicale din Milano au decis astăzi, 18 martie, suspendarea oricăror activități ale echipei până la 21 martie inclusiv, amânarea partidei Inter – Sassuolo din 20 martie și impunerea interdicției de a răspunde convocărilor la echipele naționale în proxima perioadă FIFA pentru jucătorii lui Inter.

Astfel, aflat inițial în lista celor 24 de tricolori convocați de Mirel Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, portarul Ionuț Radu nu va mai fi prezent la reunirea echipei naționale. În locul său este convocat Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat inițial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României. Totodată, Valentin Cojocaru (Viitorul) îi ia locul lui Iacob pe această listă, începând de astăzi”, se arată în comunicatul oferit de Federația Română de Fotbal.

„Am primit vestea convocării cu multă bucurie, dar știu că este și o mare responsabilitate, pentru că este echipa națională. Sunt foarte fericit pentru această primă convocare și sper să demonstrez ce pot, pentru a rămâne acolo. Toți cei din club m-au felicitat pentru această convocare. Vom avea meciuri grele, dar toată lumea își dorește maximum de puncte", a spus Florin Iacob, pentru digisport.ro.

UPDATE FRF a anunțat înlocuitorul lui Ionuț Radu după cazurile depistate de COVID-19 din lotul lui Inter

Normal că sunt bucuros pentru chemarea lui Florin Iacob la lotul naţional. Şi am încredere că şi cei de acolo se vor convinge că au făcut o alegere bună. Una dintre calităţile lui este că nu se sperie de nimic. Este inteligent, iar asta îl ajută mult să aibă intuiţie. Mulţi spun că nu are talie, dar compensează printr-o detentă bună. Şi mai are o calitate, recunoaşte când greşeşte.

Gabriel Vasiliu, antrenor de portari la UTA Arad

UPDATE 14:45 Partida dintre Inter și Sassuolo a fost amânată

Conform Gazzetta dello Sport, partida dintre Inter Milano și Sassuolo, care ar fi trebuit să se dispute pe 20 martie, a fost amânată din cauza numărului de cazuri înregistrate la trupa lui Antonio Conte. Cotidianul roz a specificat că meciul se va disputa pe 7 aprilie, iar Ionuț Radu a pierdut astfel șansa de a juca primul meci oficial, după o pauză de un an și două luni.

Danilo D’Ambrosio, Samir Handanovic, Stefan de Vrij și Matias Vecino sunt jucătorii „nerazzurri” care au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Inter a oferit un comunicat pe pagina clubului în care a specificat că jucătorii echipei nu vor putea onora convocările de la echipa națională, iar Ionuț Radu nu se va putea prezenta la selecționata României.

Deciziile Autorităţii Medicale din Milano: 
1. Suspendă imediat orice activitate a echipei pentru patru zile, inclusiv duminică, 21 martie. 
2. Meciul Inter - Sassuolo, programat pe 20 martie, nu se va mai juca. 
3. Interzice tuturor jucătorilor de la Inter să răspundă convocărilor la echipele naţionale 
Testele vor fi repetate luni, 22 martie, înainte de reluarea activităţii echipei

Comunicat FC Internazionale Milano

Pe lista adițională, se află portarul UTA-ei, Florin Iacob, iar acesta va fi înlocuitorul lui Ionuț Radu pentru partidele din preliminariile CM 2022, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

Știrea inițială: 

Ghinionul lui Samir Handanovici, depistat pozitiv la coronavirus, părea să fie șansa lui Ionuț Radu de a juca în sfârșit la Inter Milano.

Ionuț Radu nu a mai jucat de peste un an!

Pentru portarul în vârstă de 23 de ani, cu care Mirel Rădoi s-ar gândi să înceapă meciul cu Macedonia de Nord, primul în preliminariile CM 2022, meciul cu Sassuolo, de sâmbătă, ar fi primul după mai mult de un an de pauză, doar cu antrenamente! Fără niciun minut în acest sezon pe "Meazza"!

  • 9 ianuarie 2020: a fost ultima sa apariție, la Genoa, într-o partidă de Cupa Italiei cu Torino. 
  • 21 decembrie 2019: Radu a jucat ultima oară în Serie A, tot la Genoa, chiar contra Interului (0-4). 
  • 14 mai 2016: Prima și singura prezență la Inter, înlocuindu-l pe Carrizo, accidentat, în minutul 72, la eșecul din deplasare cu Sassuolo (1-3).

Încă doi pozitivi, 4 în total. Alți 6 în pericol la Inter

Numai că există riscul ca "șansa" să se transforme în ghinion și pentru Ionuț. La Inter, încă doi fotbaliști au fost diagnosticați cu COVID-19. De Vrij și Vecino, după Handanovici și D'Ambrosio. Corriere dello Sport susține că alți 6 jucători ar putea ieși pozitiv: Hakimi, Barella, Eriksen, Perisici, Lautaro și Lukaku.

Prima hotărâre a clubului nerazzurro: stop la antrenamente! Și tot Corriere anunță că, în cazul confirmării unui focar de coronavirus la Inter, partida cu Sassuolo ar putea fi amânată.

EXCLUSIV Variantă uluitoare pentru Răzvan Lucescu » Ar putea ajunge la echipa pe care a acuzat-o de jaf! S-ar repeta situația tatălui său, în Ucraina

Sir Alex Ferguson, speriat de un jucător român înainte de un meci din Liga Campionilor: „El este singurul pericol”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
supereduardo10
supereduardo10  •  18 Martie 2021, 17:18

Hai ca ne bate si Munte Negru. Fara portar cu ratatii de Coman si Man o sa fim terminati, aparare muci atac slabut, antrenor lipsa...vai steaua noastra :))

bertino
bertino  •  18 Martie 2021, 16:17

Ghinionul lui, norocul nostru

Vezi toate comentariile (2)
Comentează