INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

EXCLUSIV Variantă uluitoare pentru Răzvan Lucescu » Ar putea ajunge la echipa pe care a acuzat-o de jaf! S-ar repeta situația tatălui său, în Ucraina

Variantă uluitoare pentru Răzvan Lucescu
Variantă uluitoare pentru Răzvan Lucescu

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 12:23 / Actualizat joi, 18 martie 2021 16:53

Răzvan Lucescu, în vârstă de 52 de ani, ar fi primul pe lista lui AEK Atena, club căruia antrenorul i-a declarat război în 2018, când AEK i-a ”răpit” titlul lui PAOK. Dacă tehnicianul va accepta, ultrașii galben-negri îl vor contesta, la fel cum i se întâmplă lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Din 14 februarie, de când s-a despărțit de Al-Hilal, cu trei zile înainte să împlinească 52 de ani, Răzvan Lucescu e în vacanță. La vară, i s-ar putea deschide o nouă cale, la care puțini s-ar fi așteptat. Întoarcerea în Grecia, dar nu la PAOK. Numele posibilei destinații: AEK Atena.

Fostul director tehnic al lui Xanthi insistă pentru Răzvan Lucescu

Spaniolul Manolo Jiménez, 57 de ani, la al 4-lea mandat, nu va mai continua în viitorul sezon, dacă nu cucerește Cupa Greciei sau nu prinde un loc pentru cupele europene (top 4) în play-off. Și galben-negrii pregătesc deja terenul, căutând un antrenor nou pentru acest scenariu, cu Jiménez afară!

Legătura ar fi Giannis Papadimitriou. Fost director tehnic la Xanthi, Papadimitriou este acum director la AEK și el ar avea două nume: Răzvan Lucescu și Milan Rastavac, actualul tehnician al lui Asteras, ex-Xanthi. Dintre ei ar alege și surse apropiate de clubul atenian susțin că ar înclina spre Răzvan, pe care îl cunoaște tot din perioada petrecută Xanthi: "Lucescu e evident mai valoros, cu un nume mai sonor și cu rezultate peste Rastavac. Papadimitriou are o relație bună cu Răzvan".

Răzvan Lucescu a avut acord cu AEK în 2017

În această săptămână, la postul de radio elen Sport FM, s-a vorbit de Lucescu la abordarea subiectului Jiménez. S-a amintit că, în 2017, când Răzvan era încă la Xanthi, înainte să ajungă la Salonic, antrenorul a negociat și a avut chiar un acord cu AEK. Dar, în cele din urmă, AEK l-a păstrat pe Jiménez, iar Lucescu a semnat cu PAOK. Jurnaliștii greci care cunosc foarte bine situația la AEK sugerează că tehnicianul român este pe listă. Printre primii.

Două meciuri esențiale pierdute la masa verde

Numai că nimeni nu uită în Grecia ce s-a întâmplat în 2018. Atunci, Răzvan putea cuceri titlul în Grecia chiar de la primul sezon la PAOK, dar două înfrângeri la rând, la masa verde, ambele acasă, în cele mai importante partide, l-au făcut să piardă locul 1.

  • 25 februarie: 0-3 cu Olympiakos. Înaintea jocului, Óscar García, antrenorul oaspeților, a fost lovit în cap cu o rolă de hârtie și Comisia de Disciplină a hotărât eșecul lui PAOK. 
  • 11 martie: 0-3 cu AEK. La 0-0, în ultimul minut, Varela a marcat pentru PAOK, gol anulat de arbitru. Moment în care patronul alb-negrilor, Ivan Savvidis, a pătruns pe teren cu pistolul la centură. Din nou, 0-3 la comisii!

Război al lui Răzvan Lucescu cu patronul lui AEK

Atunci, AEK a devenit campioană după 24 de ani (șase puncte avans, 70-64), iar Lucescu a acuzat Grecia că a conspirat pentru triumful echipei ateniene. Și a folosit cuvinte extrem de dure în toate declarațiile lui ulterioare, chiar și după ce a cucerit titlul cu PAOK, în 2019: "A fost un jaf! Ceea ce s-a întâmplat nu se va schimba niciodată. Noi am fost primii și în 2018, dar nu am putut sărbători. A fost un furt".

Proprietarul lui AEK, Dimitris Melissanidis, i-a răspuns jignitor, într-un derapaj foarte urât: "Lucescu spune că am furat campionatul? Korydallos e plină de români. Și-au dat doctoratul în jaf?". Korydallos fiind cea mai mare închisoare din Grecia, aflată în portul Pireu.

La fel ca tatăl? Mircea Lucescu e contestat de ultrașii lui Dinamo Kiev

Ziariștii eleni spun că, pentru binele propriului club, Melissanidis ar lăsa în urmă toată acea poveste și l-ar numi pe Răzvan la echipa sa. Dacă și antrenorul ar accepta provocarea, s-ar putea repeta situația întâlnită de Mircea Lucescu în Ucraina. După mai mult de un deceniu la Șahtior, a trecut la marea rivală Dinamo Kiev, pe care o criticase insistent în cei 12 ani la Donețk. Și ultrașii kieveni încă îl contestă pe "Il Luce", deși au trecut nouă luni de la numirea sa. Încă afișează același banner la fiecare meci: "Lucescu, go away!". Foarte probabil, și fanii radicali ai lui AEK l-ar primi la fel de ostil pe Răzvan dacă ar veni la Atena.

3trofee a cucerit Răzvan Lucescu în două sezoane la PAOK Salonic (2017-2019): un titlu de campion și două Cupe ale Greciei

68de victorii a avut antrenorul român în 94 de meciuri la PAOK, procent al succeselor de 72,34% (12 egaluri și 14 înfrângeri)

109partide a stat Luce jr. pe banca lui Xanthi într-un mandat de aproape 3 ani (septembrie 2014 - iunie 2017): 38 de victorii, 37 remize, 34 eșecuri)

Ionuț Radu intră titular la Inter » Moment important și pentru „națională”, aflată în căutarea noului număr 1 dintre buturi

Șumudică e gata să revină! Cu cine discută antrenorul: „Astea sunt semnalele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
romeverest
romeverest  •  18 Martie 2021, 16:42

Asa se intampla cand amandoi au impresia ca le stiu pe toate si au gura bogata !! Consecintele se vad ulterior !!

861553623922104
Gigel Borcanel  •  18 Martie 2021, 14:11
Postat de Marcel Popa pe 18 Martie 2021, 13:21

Gsp =minciuna ,Razvan dorit de Fener in Turcia.Alo mai dati multe minciuni?Acum il purtati in Grecia.

Nu contează, un articol să iasă și cât mai multe clickuri ...

2491588044222084
Alin Ardeleanu  •  18 Martie 2021, 13:41

O precizare: nu "s-a despărțit" ci a fost demis, dat afară de Al Hilal

Vezi toate comentariile (6)
Comentează