INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Valentin Mihăilă, lăudat de italieni după primul gol la Parma: „Dezlănțuit. Bijuteria română începe să-și demonstreze calitățile indubitabile”

Valentin Mihăilă (20 de ani) FOTO IMAGO
Valentin Mihăilă (20 de ani) FOTO IMAGO

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 11:46 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 13:06

Valentin Mihăilă (20 de ani) a marcat primul său gol în tricoul Parmei, în meciul pierdut cu Lazio, scor 2-1, în Coppa Italia, iar antrenorul echipei Roberto D'Aversa (45 de ani) l-a felicitat: ”Are un potențial enorm”. Presa peninsulară l-a declarat cel mai bun jucător al Parmei în duelul pierdut din optimile competiției.

Valentin Mihăilă se impune rapid la Parma. Atacantul, 20 de ani pe 2 februarie, care a pierdut 4 luni după operație pentru pubalgie, a fost titular (la 1-2 cu Lazio, în Cupa Italiei) pentru a doua oară, marcând primul gol și fiind declarat de presa peninsulară cel mai bun jucător al echipei emiliene.

Roberto D'Aversa: „În Serie A, ai nevoie de fizic”

După o mare ratare, doar transversală din trei metri, aripa stângă a egalat pe "Olimpico" la capătul unei curse de 40 de metri și putea marca încă o dată, în final. I-a plăcut lui Roberto D'Aversa. "Mihăilă are un potențial enorm. Joc bun, gol frumos. La mine, nu contează dacă ești tânăr sau veteran, contează doar dacă ești bun sau slab", a declarat antrenorul. A spus și ce îi lipsește: "Pentru a rezista în Serie A, ai nevoie de fizic, aici trebuie să lucreze".

Valentin Mihăilă, lăudat de italieni după primul gol la Parma: „Dezlănțuit. Bijuteria română începe să-și demonstreze calitățile indubitabile”
Valentin Mihăilă a fost înlocuit în al treilea minut de prelungire joi, pe "Olimpico" FOTO IMAGO

Presa din Italia: „Mihăilă începe să prindă curaj”

Gazzetta dello Sport îl evidențiază cel mai mult la Parma: „A împins jocul încă din prima repriză. A avertizat-o pe Lazio cu bara, a pus mingea în ațe la 1-1 și apoi a încercat marea lovitură”. Corriere dello Sport l-a văzut „dezlănțuit după pauză. Bară, gol și un bis ratat de puțin”,  în timp ce Parma Live a remarcat nu doar „bara și golul”, ci și „ideile interesante ale acestei bijuterii române, care începe să prindă curaj și să demonstreze calitățile sale indubitabile”. 

7.5a fost nota primită de Mihăilă în Corriere dello Sport; Corriere della Sera și Parma Live i-au dat 7, iar Gazzetta dello Sport 6,5

8,5 milioane de €a plătit Parma pentru a-l achiziționa pe Mihăilă de la Craiova; cota lui este de 6 milioane, potrivit transfermarkt.de

VIDEO. Dublă înscrisă de Cristiano Ronaldo contra celor de la Parma

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Burnley, premieră după 47 de ani » Ce performanță au izbutit după ce au încheiat seria incredibilă a trupei lui Jurgen Klopp

Barcelona, victorie în prelungiri cu o echipă de liga a treia » Un puști de 18 ani crescut de La Masia a debutat pentru formația de pe Camp Nou

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fabius_2014
fabius_2014  •  22 Ianuarie 2021, 12:12

Felicitari, Mihaila ! Daca ramane modest si muncitor are un viitor frumos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează