INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PORTUGALIA

VIDEO Bragrande! » Rusescu a debutat în campionat cu o ”dublă” la Braga, în derbyul cu Guimaraes (3-0)

Rusescu a primit nota 7 în O Jogo pentru evoluția din meciul cu Guimaraes // Foto: Facebook Braga
Rusescu a primit nota 7 în O Jogo pentru evoluția din meciul cu Guimaraes // Foto: Facebook Braga

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 ianuarie 2014 19:47

Atacantul împrumutat de la Sevilla a marcat vineri de două ori cu dreptul din careul mic (66 şi 71), fiind ovaţionat de tot stadionul în momentul schimbării din minutul 88.

Portugalia pare să-i vină ca o mănuşă lui Rusescu, iar Braga l-a salvat din calvarul Sevilla. Raul nu a avut nevoie decît de 90 de minute de acomodare cu Arouca, în Cupă, pentru a se dezlănţui. Fostul stelist a debutat perfect în Liga Sagres. Victorie în Derby Minhoto, 3-0 cu Guimaraes, "dublă" Raul!

VIDEO: Vezi AICI golurile marcate de Rusescu!

"Rusescu impune legea celui mai puternic", a titrat ziarul O Jogo, care l-a lăudat: "Cine-şi creează atîtea ocazii ca românul reuşeşte mereu. Asistat de Rafa şi Alan, Rusescu a marcat în doză dublă".

Oportunist şi eficient
După şutul de încălzire pe lîngă poartă, din debutul reprizei secunde, Raul a făcut 2-0 în minutul 66. A reluat sec din careul mic centrarea de pe dreapta a lui Alan. La fel de oportunist şi eficient a fost 5 minute mai tîrziu: voleu cu pămîntul din centrarea cu efect "trivela" trimisă de Rafa. Imparabil, 3-0.

"Sper ca mereu să pot da sută la sută. Încerc să-mi fac jocul şi să înscriu. Pot promite că Braga va juca întotdeauna cum am făcut-o cu Guimaraes, că ne vom bate pentru victorie", a mărturisit fericit Raul. Elogiat şi de antrenorul Jesualdo Ferreira: "Echipa îl ajută mult, iar Raul ne garantează goluri".

5 minute i-au trebuit lui Rusescu să semneze cea mai rapidă "dublă" din carieră, în partida cu Vitoria Guimaraes (3-0)

5 goluri în 9 jocuri la Sevilla şi Braga are Raul în acest sezon (494 de minute): 3 în Europa League şi 2 în Liga Sagres

"A fost un joc perfect, nu numai pentru mine, ci pentru toată echipa. Adversarii nu au făcut nimic. Sînt fericit că-mi pot ajuta echipa să-şi atingă obiectivele" (Raul Rusescu, atacant Braga)

"N-a fost nici o surpriză, deja am spus că e un jucător care-şi cunoaşte meseria. Putea să mai înscrie o dată, însă pentru început este bine şi două goluri" (Jesualdo Ferreira, antrenor Braga)

"Emery, eşti un inutil! Cum l-ai lăsat pe Rusescu să plece? Nu cred că Raul a fost criticat, deşi n-a jucat decît cîteva minute" (Fanii lui Sevilla pe twitter)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
lolica123
lolica123  •  13 Ianuarie 2014, 09:25

Ce temb..eli sunteti sa mor... Bucurati-va ma si voi o data pentru un roman... cand va aud, aia nu e echipa, aia nu e echipa... ce naiba tot aveti ma?! Bucurati-va ca a marcat, ca isi face treaba, si ca ii da peste nas lui Emeri ala. Oricum la Sevilla avea loc in prima echipa la orice ora, si a demonstrat asta... Ce tot va ametiti atat ca a plecat intr-un campionat slab, ca el e gras, ca nu stie... el face ce trebuie sa faca un atacant, sta in fata portii si o impinge in ate... mai mult de atat ce tre sa faca????

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Ianuarie 2014, 17:01

Nici peste 2 luni nu mai inscrie de doua ori ...nu poti avea noroc la infinit ...

alexandru_p
alexandru_p  •  12 Ianuarie 2014, 11:46

Braga ar fi in primele 4 in Romania. Asta acum. Sa nu uitam ca acum cativa anisori a fost finalista Europa League! N'are sens sa vorbim de valoarea campionatului portughez. Cu siguranta este peste Liga 1 la noi. Si fie vorba intre noi, nici campionatul spaniol nu e cine stie ce. Daca scoti Barca, Real, Atletico, mai ai cateva formatii bunicele gen Bilbao, Malaga, Valencia, Sociedad, eventual si Sevilla, si in rest parasute plutitoare. Singurul campionat care poate pune probleme inclusiv cu formatiile din a doua jumatate a clasamentului daca nu esti bine pregatit e Premiere League.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează