INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

VIDEO Ianis Hagi a adus victoria lui Rangers cu Hibernian, la primul meci ca titular! Fanii și comentatorii scoțieni, în delir

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 20:41

Ianis Hagi (21 de ani) a marcat golul decisiv al victoriei obținute de Rangers pe teren propriu cu Hibernian, scor 2-1, chiar în ziua în care tatăl lui a împlinit 55 de ani!

Steven Gerrard chiar își pune speranțele în Ianis Hagi, nu doar la nivel declarativ. La doar o săptămână de la mutarea pe Ibrox, internaționalul român a fost trimis în premieră titular la Rangers, în fața propriilor fani. Și nu a dezamăgit.

Folosit în flancul drept în prima repriză, cu multă libertate de mișcare, Ianis a căutat mingea, s-a zbătut, dar fără a ieși în evidență. Situația s-a înrăutățit pentru echipa sa după golul primit în minutul 35. Egalarea a venit la ultima fază a primei reprize, marcator Edmunson. 

Ianis Hagi, sclipitor după pauză

Hagi Jr. a ieșit plin de încredere după pauză. A luat jocul pe cont propriu, și-a asumat responsabilitatea executării tuturor fazelor fixe, a driblat mult, a încercat să schimbe din mers strategia alături de căpitanul Tavernier și în final a marcat golul izbăvirii. 

Prima șansă de gol a venit în minutul 64. Voleul său s-a scurs milimetric pe lângă poartă. 

Golul a venit în minutul 84: Ianis a șutat superb, din întoarcere, fără să se uite la poartă. Mingea s-a dus perfect, în plasa laterală. Fanii de pe Ibrox Stadium au explodat. Numele „HAGIIIIIII” nu a răsunat doar din piepturile lor, ci și la microfonul comentatorilor scoțieni. Câteva secunde mai târziu, a fost schimbat de Gerrard, în aplauzele fanilor de pe Ibrox. 

VIDEO // Golul lui Ianis Hagi

Toate momentele lui Ianis Hagi

 

  • Ianis Hagi marchează cu un șut superb din unghi în minutul 84. Mijlocașul a reluat din prima, fără să se uite la poartă. Mingea s-a oprit în plasa laterală. Fanii de pe Ibrox i-au scandat numele clipe bune, iar comentatorul a țipat un „HAGIIII” prelung. Gerrad l-a înlocuit în minutul 84, în uralele întregii audiențe. 
  • Ianis șutează violent de la 18 metri. Mingea lovește mâna unui apărător, dar arbitrul dictează corner. Hagi execută toate fazele fixe ale gazdelor.
  • Ianis Hagi a executat periculos o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga. Mingea a căzut în fața portarului, care a respins-o greu în corner. 
  • Barisic îl lansează pe Ianis în minutul 58. Un apărător advers intervine prin alunecare în ultima clipă și îl împiedică să preia.
  • Ianis este cel mai activ jucător al gazdelor în această repriză. Toate mingile îl caută pe jucătorul cu numărul 7. Internațional a trimis două centrări periculoase. 
  • În minutul 46, Ianis a ratat o șansă uriașă. A venit lansat de la 16 metri, a scăpat din marcajul fundașilor adverși și a reluat din prima cu stângul. Voleul a trecut aproape de poartă. Atât de aproape încât comentatorii britanici au strigat „GOL”.
  • Edmunson a egalat în al doilea minut de prelungire al primei părți cu un șut puternic din interiorul careului. 
  • Ianis își asumă responsabilități, dar greșește în minutul 45, când e deposedat de fundașul stânga advers. Rangers oprește la timp contraatacul. 
  • Golul lui Hibernian a venit în urma unei greșeli mari a portarului protestanților. McGregor a ieșit hazardat, nu a boxat mingea în momentul tentativei de respingere, iar Hanlon a reluat în poarta goală.
  • Internaționalul român a avut o incursiune bună în minutul 34. A depășit doi adversari, apoi a pasat în profunzime, dar coechipierul său a șutat imprecis.
  • Ianis Hagi se mișcă mult, caută să se implice în jocul formației lui Gerrad, dar pasele colegilor par că îl ocolesc în acest debut de meci.
  • Românul joacă mai retras, în linia de 3 de la mijloc, ca inter dreapta în sistemul 4-3-3. La Viitorul și la Genk, Ianis a jucat fie în spatele vârfului, în 4-2-3-1, fie ca atacant lateral în sistemul cu 3 atacanți.

Rangers luptă cu Celtic

Rangers e pe locul secund în Scoția, la 7 puncte de marea rivala Celtic, dar cu un meci mai puțin disputat. Pentru Ianis și compania urmează o deplasare la Kilmarnock, pe 12 februarie. 

Echipa de start a lui Rangers: 
McGregor - Tavernier, Goldson, Edmundson, Barisic - I. Hagi, Arfield, Davis - Aribo, Morelos, Kent 
Rezerve: Foderingham, Polster, Katic, Kamara, Barker, Jones, Stewart
Antrenor: Steven Gerrard 

Vezi și:

RANGERS // Ianis Hagi, pus sub lupă de jurnaliștii scoțieni: „Sunt unii ca Ronaldo, care muncesc atât de religios, și sunt alții ca Ianis”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (58)
cfrcj666
cfrcj666  •  06 Februarie 2020, 10:22
Postat de jack_the_stripper pe 06 Februarie 2020, 09:44

Așa se scrie la Pata Rât, „capu”? Că de priceput văd că tot nu pricepi. Ți-o fi dat ăla cu tesla...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  06 Februarie 2020, 09:44
Postat de cfrcj666 pe 06 Februarie 2020, 09:38

Deci dupa capu tau ***, microsoft e firma romaneasca pentru ca a cumparat bitdefender. Doamne mare-i gradina Domnului la stana. ***

Așa se scrie la Pata Rât, „capu”? Că de priceput văd că tot nu pricepi. Ți-o fi dat ăla cu tesla...

cfrcj666
cfrcj666  •  06 Februarie 2020, 09:38
Postat de jack_the_stripper pe 06 Februarie 2020, 09:15

Hai să-ți explic, că văd că n-ai găsit pe nimeni... Chestia cu ungurii, pornește de la Kolozsvári VSC, echipa maghiară din 1907, an cu care se împopoțonează CFR, cu cel care a reînviat-o, Árpád Pászkány etc. E o prostie, CFR e echipă românească din Cluj și punct. Prostie la fel de mare ca și cea fluturată pe-aici de cei ca tine, care văd roșu-n fața ochilor când e vorba de aromâni (Becali, Hagi, Halep, Teja etc.). Acu` ai priceput, ***e?

Deci dupa capu tau ***, microsoft e firma romaneasca pentru ca a cumparat bitdefender. Doamne mare-i gradina Domnului la stana. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează