OPINII  »  EDITORIAL

7 scurte De bine, de rău » Felicitări, Dan Petrescu! Felicitări, Gigi Becali!

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 01:59 / Actualizat luni, 16 mai 2022 02:13

7 SCURTE. Deznodământul confruntării CFR - FCSB din Liga 1, într-un rezumat rapid făcut de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

1. Felicitări, CFR Cluj - clubul 👍🏻! Cinci titluri la rând în Liga 1: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022. Plus două Supercupe. Plus de 3 ori în grupe. Plus o primăvară europeană. Sigur, plus o gaură de aproape 30 de milioane de euro, dar nu prea poți să faci omletă fără să spargi ouă, așa că balanța financiară a sfârșit mereu tăvălită prin confetti. Asta rămâne pentru suporteri, pentru palmares, pentru istorie. 

2. Felicitări, Dan Petrescu 👏🏻! Agitat, nebun, nesuferit, prăpăstios, ofticos, rău de gură, spuneți-i cum vreți. Dar când se trage linie, Petrescu e ANTRENOR. Nu doar Antrenor cu A mare, ci ANTRENOR cu litere uriașe. A murit și a înviat de atâtea ori, și-a dinamitat echipa și apoi a resuscitat-o de unul singur, totul parcă pentru a arăta că, dincolo de bani, jocuri de culise, arbitri, combinații sau noroc, un titlu nu se câștigă fără un meseriaș pur-sânge pe bancă. 

De bine, de rău » Felicitări, Dan Petrescu! Felicitări, Gigi Becali!
Pagina întâi a Gazetei de azi

3. Felicitări, CFR Cluj - echipa 💪🏻! Debeljuh, Omrani, Deac, Burcă, Petrila, Camora. Bătrâni sau mai necopți, salahori sau artiști, tehnici sau "chirurgi", acești 6 jucători au scos mai mereu echipa din nămolul unor meciuri-capcană, cu aerul unor mercenari care nu preau au timp să se împrietenească pentru că sunt ocupați cu lucruri mai serioase. Cum ar fi trofeele. 

4. Felicitări, Craiova 🎩! Voluntariul a jucat cu FCSB presată de valize politice, U Craiova a jucat la Cluj pentru că așa a vrut ea. A jucat pentru respect și l-a câștigat. E mare lucru. 

5. Felicitări arbitrilor români 🤦🏻‍♂️. Un sezon cu zeci de greșeli, cu meciuri făcute țăndări, cu decizii de neînțeles. Pe vremuri, majoritatea erorilor veneau de la arbitri buni, dar care o comiteau cu interes. Acum se greșește dintr-o lipsă indiscutabilă, dacă nu chiar înfricoșătoare, de valoare. Și nimic bun nu se vede la orizont. 

6. Felicitări, LPF și FRF 🙈! Lălăiala implementării VAR-ului (vă amintiți harta incredibilă publicată recent de GSP - "Doar România și Marea Neagră nu au VAR") a compromis finalul de campionat. Pentru că, dincolo de meritele absolute ale CFR-ului, titlul s-a decis cu o etapă înainte de final datorită (din cauza) a două ofsaiduri ratate de "ochiul uman" al arbitrajului. La Ligă și Federație se doarme pe nori de puf, nu există nici remușcări, nici rușine. 

7. Felicitări, Gigi Becali 😱! Șapte ani pe zero, o performanță la intersecția dintre "incredibil" și "atât merită". Pentru că așa cum bolile grave nu se vindecă doar cu extract de coada-șoricelului, nici campionatele nu se câștigă doar cu bani și rugăciuni. 

Știința de carte salvează vieți, meseriile făcute ca la carte câștigă trofee. Iar Becali face prost toate meseriile la care crede că se pricepe. Antrenor, psiholog, scouter, analist, strateg - zero pe linie. Greu blestem pe capul sutelor de mii de oameni care încă suspină pentru echipa asta ... 


Comentarii (91)
mzm1
mzm1  •  18 Mai 2022, 13:45

Domnule Țepelin, cu tot respectul îmi permit să constat că titlul articolului este in neconcordanță cu conținutul, iar conținutul (in mare parte) este in neconcordanță cu realitatea. Deci: 1. Da, CFR și Dan Petrescu merită felicitați pentru că au mai cucerit un campionat (chiar dacă au beneficiat și de unele avantaje nemeritate!). 2. Pe locul doi in ierarhia felicitărilor trebuie categoric trecuți FCSB, cu Becali și Petrea. FCSB este (din nou) vicecampioană. Cât de rușinoasă este această performanță, din punctul dv. de vedere? 3. O felicitați pe Craiova pentru că a jucat „pentru respect și l-a câștigat”. Vai, d-le Țepelin! A primit un gol din ofsaid, apărarea fiind pe alte coordonate, și unul din pasa la adversar a lui Găman, la 3 m. de propria poartă! 4. Felicitați, in ironie, CFR, LPF, arbitrii (deci CCA), dar trebuia să spuneți clar că aceste structuri au viciat practic lupta pentru titlu, prin refuzul de a aduce arbitri străini pentru ultimile 2,3 jocuri mai importante!

daniaania
daniaania  •  17 Mai 2022, 12:40

Mă bucură acest articol, in sfârșit citesc ceva bun și real.Felicitari pt adevăr și analiza !!!!Sper sa o citească și cine trebe.

870797579666969
Ernest Pap  •  17 Mai 2022, 10:18

D-le Țepelin = Dacă vorbim de FCSB acesta e adevărul -vă citez =„Becali face prost toate meseriile la care crede că se pricepe. Antrenor, psiholog, scouter, analist, strateg - zero pe linie. Greu blestem pe capul sutelor de mii de oameni care încă suspină pentru echipa asta ”= Aici e buba. FCSB-ul este într-un cerc vicios . NU SE POATE DEBARASA DE BECALI FIINDCĂ ACESTA ESTE CU BANII , Becali nu se poate abține să nu se amestece FIINDCĂ EL ESTE CU BANII și în final un antrenor serios nu va accepta FCSB-ul DEOARECE TOȚI ȘTIU CĂ BECALI SE VA BĂGA ÎN TREABA LUI deoarece - aici se închide cercul - BECALI ESTE CU BANII .

Vezi toate comentariile (91)
Comentează