OPINII  »  EDITORIAL

Superliga peneliștilor

Adrian Jitea
Adrian Jitea

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 16:38 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 17:42

Iulian Călin, candidatul PNL la primăria orașului Ștefănești (Argeș), a condus meciul echipei patronate de Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani. Și l-a făcut praf. La CCA mai lucrează cineva?

Iulian Călin a avut o prestație haotică la FC Botoșani - FCU Craiova, scor 4-1. Fiascoul a culminat cu eliminarea lui Aurelian Chițu din minutul 70. O ciocnire involuntară cu Miron, la centrul terenului, a schimbat soarta partidei. Moldovenii au punctat apoi de trei ori și au părăsit locurile retrogradabile. Cam atât despre meci.

Penelistul Iulian Călin a arbitrat meciul penelistului Valeriu Iftime

În plină campanie electorală, Iulian Călin și-a făcut timp și pentru o partidă de Superligă. „Centralul” și-a lansat oficial candidatura pentru primăria orașului argeșean Ștefănești.

„Un primar tânăr pentru un oraș tânăr. Pentru Ștefănești, schimbarea vine de la noi” e sloganul lui Călin. În arbitrajul din Superligă, schimbarea ar trebui să vină de la Kyros Vassaras.

Superliga peneliștilor
FOTO: Facebook @epnlstefanesti

Incompatibilitatea este deja strigătoare la cer. Conform legii din România, judecătorii și magistrații-asistenți nu pot face parte din formațiuni politice și nu pot participa la activități cu caracter politic. Nici arbitrii, cei care ar trebui să împartă dreptatea între echipe finanțate de obicei de autoritățile locale, n-ar trebui să fie acceptați.

În cazul lui Călin, de astăzi, lucrurile devin și mai grave. Reamintim că Iulian e membru PNL, candidat la postul de primar din Ștefănești. Valeriu Iftime, finanțatorul principal al clubului FC Botoșani, este din martie 2024 președintele PNL Botoșani și candidatul liberalilor la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Superliga peneliștilor
Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani

În regulamentul de organizare și desfășurare a activității arbitrilor de fotbal există un singur paragraf care interzice implicarea în politică. Îl vizează pe președintele CCA. Arbitrii sunt liberi să facă ce vor, când vor, fără să ofere explicații. Acum, e rândul lui Vassaras să vorbească.

Până va ieși într-o conferință în care să ne explice că totul e firesc, au grăit oltenii. Și au fost furioși:

N-ai cum să-l trimiți la Iași pe Vidican și la VAR pe Iulian Dima. N-ai cum să-i trimiți pe acești arbitri la asemenea meciuri foarte importante. Venim la Botoșani, Iulian Călin la centru, Mladinovici VAR. Nu se poate așa ceva. Ei nu arbitrează. N-am zis nimic după partida de la Iași, chiar dacă a fost penalty foarte clar. Băieții ăștia nu arbitrează. Știți cine arbitrează? Spectatorii! Spectatorii arbitrează. Dacă la Iași era Hațegan, îl mai întorcea Dima de la VAR pe Hațegan? Niciodată!
- Eugen Trică, antrenor FCU Craiova

Aş vrea să spun că la începutul meciului domnul arbitru mi-a spus că nu vrea să iasă în evidenţă, că noi trebuie să ieşim în evidenţă. Este ruşinos. Mâine se va trece cu vederea şi se va uita tot. Nici nu a fost vorba de penalty. Cartonaş roşu nu mai zic. Doar dacă vrei să ieşi în evidenţă, cum ai zis să nu faci la începutul meciului. Ce să mai zic?! A stricat jocul. Noi am jucat foarte bine 40-60 de minute. Nu a fost nimic (n.r. - la faza în care a fost eliminat pentru al doilea galben). Poate dai fault. Niciodată nu poţi să dai roşu. Altfel, ne lăsăm toţi de fotbal. E un moment foarte greu pentru noi. Parcă nu avem voie să câştigăm.
- Aurelian Chițu, atacantul eliminat în FC Botoșani - FCU Craiova


Comentarii (33)
cordell.hull
cordell.hull  •  15 Aprilie 2024, 13:21
Postat de Gorilla pe 14 Aprilie 2024, 18:46

si la Dinamo a rezolvat Hategan meciul. NU a vazut nimeni un cartonas rosu pe care trebuia sa-l primeasca un jucator de la Dinamo, pentru un cot cu intensitate in fata, dupa care la prima faza unde ar avea ceva acoperire le-a dat un rosu alora de la Iasi :)))))))) "5 bani 10 bani / dati pomana la curcani"

Pentru un cot?… daaa… până și un stâlp de telegraf are iq mai mare

cordell.hull
cordell.hull  •  15 Aprilie 2024, 13:19
Postat de roli_o7 pe 14 Aprilie 2024, 19:15

Asteptam un articol și despre arbitrajul lui Hațegan, care nu sancționează cu galben o intarea criminală.

Mai exact la ce te referi?

observator_federal
observator_federal  •  15 Aprilie 2024, 12:22

Acum că e sigur că Fcsb câștigă campionatul, putem spune că avem, în fine, Superliga "penaliștilor".

Vezi toate comentariile (33)
Comentează