OPINII  »  EDITORIAL

CFR, locul unde toți tremură ca Varga

Articol de - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 11:32 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 11:41

O nouă înfrângere clujeană scoate la iveală alte și alte putregaiuri, ținute bine ascunse până acum, sub nenumăratele trofee

La Jablonec s-a jucat nu prost, ci foarte prost. Ca o echipă mică, abia încropită, la "ce-o fi". Plus greșeala de la penaltyul făcut cadou cehilor, la o fază care nu era nimic altceva decât o banală centrare în careu. Iar "numeroasele ocazii" clujene invocate de Dan Petrescu au existat doar în imaginația sa. În realitate au fost doar două mari și late, Bouhenna și Costache, venite în urma unor faze fixe, specialitatea casei.

Episoade noi dintr-un serial

Foarte puțin în fața unui adversar care e doar pe locul 11 al ligii cehe și era cotat cel mai "la îndemână" dintr-o grupă oricum plăpândă. Eșecul de la Jablonec n-a avut efecte doar în clasamentul de Conference, ci a scos în relief noi episoade din serialul în care patronul Varga joacă rolul suveranului absolut, iar toți ceilalți pe al bufonilor care se străduiesc să-i smulgă zâmbete.

Petrescu

A ratat nu doar tactica, falimentară cap-coadă, ci și discursul de după meci. Bine-cunoscutele sale procedee, lăudarea excesivă a adversarului, accentul pe indisponibilitățile din curtea proprie, pe programul încărcat și pe oboseală au fost depășite de ieșiri cu totul nepotrivite, mai ales atunci când vin din partea unui tehnician atât de aureolat ca el. Nu poți să scoți în evidență că nu tu ai făcut lotul și pregătirea fizică decât dacă îți asumi rolul de antrenor mic, pricinos și provincial.

Și dacă nu realizezi că dacă totul ar fi fost în regulă la CFR, n-ai mai fi fost (re)adus tu, ci ar fi rămas cel dinainte. Iar când spui că în meciul următor, cu Craiova, o să joci cu un fundaș în atac, ne cam iei pe toți la mișto. Poate mai puțin pe patronul Varga, căruia trebuie să-i transmiți că nu prea ai lot.

Șumudică

I se poate reproșa tonul prea ridicat al intervenției la adresa spuselor lui Petrescu și poate faptul că a așteptat ca mai întâi să-i intre în cont despăgubirea, clauza de reziliere și a vorbit abia după ce a văzut "zerourile", cum îi place lui să spună. La capătul firului poveștii e tot Ioan Varga, care dacă ar fi auzit discursul înaintea efectuării plății, probabil că ar fi fost ceva probleme. În rest "cuvântarea" lui Șumudică a fost perfect întemeiată, reacție omenească a unui antrenor care a fost atacat necolegial de cel care i-a luat locul.

Gadola

Poziția acționarului minoritar surprinde, pentru că după ce a fost măcelărit verbal de Ioan Varga în public, în avionul de întoarcere de la Banja Luka, inclusiv cu apelative și expresii din registrul filmelor porno, continuă să vorbească public,mieros, blajin și împăciuitor, probabil pentru a lăsa senzația că persoana sa ar avea rolul unui termen real în ecuația CFR-ului. Însă n-are niciun rol! 

Acolo conduce doar Varga, eventual cu cei de deasupra lui (Rus, Dîncu), niciodată cu cei "de dedesubt", cum e Ștefan Gadola. Senzația pe care o lasă aparent delicatul businessman transilvan nu e cea pilduitor creștinească, de întoarcere și a obrazului celuilalt, ci de autobăgare în seamă într-o problemă în care dumnealui n-are, de fapt, niciun cuvânt de spus.

Balaj

CFR, locul unde toți tremură ca Varga

Fostul mare arbitru și apreciat analist tv plonjează în acest fluviu de lavă fierbinte cu intențiile cele mai bune. Dorit, am înțeles, de Petrescu, dar agreat și de Ioan Varga. Menirea sa, deloc ușoară, va fi aceea de a asigura echilibru și cumpătare între patron și antrenor și de a schimba imaginea unui club din care scandalurile ies în evidență înaintea trofeelor. 

De văzut însă cum va surmonta inconvenientele colaborării cu Vasile Dîncu. Nu-i va fi deloc ușor, mai ales prin prisma lui Burleanu, pe care cei doi, Balaj și Dîncu, îl privesc din perspective diametral opuse. 


Comentarii (23)
crilin
crilin  •  23 Septembrie 2021, 08:54

Au venit bodiguarzii lui Varga să comenteze spusele lui Buzărin, ori s-a umflat tărâța în suporterii Cfr-ului. Sau sunt secretarele lui Dâncu şi Rus ascunse sub pseudonime, frustrate că Buzărin critică campioana unei mari...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cfrcluj
cfrcluj  •  20 Septembrie 2021, 20:27

buzarin vorbeste ca de obicei cu capul in closet. ura mai viserala ca la individu asta mai gasesti doar la neomu. Nu ma mira ca in afara de publicu vost dambovitean sau oltean nimeni nu da 2 parale pe voi....

dodo001
dodo001  •  20 Septembrie 2021, 16:47

Acest român verde s-a născut după anul 2012, in orice caz după decembrie 2012 când Luis Alberto dădea acel gol la vinclu pe Old Trafford, iar CFR Cluj se impunea contra lui Manchester Utd. A lipsit doar 13 minute pentru ca CFR sa se califice în primăvara Champions League, 13 minute în care Galatasaray învingea în Portugalia și la golaveraj superior se califica în dauna CFR-ului. Dar ce sa-i mai spun acestui român verde ca CFR s-a calificat de doua ori în primăvara Europa League, record de puncte în Champions League, record de puncte în grupele Europa League, ma refer la o echipa românească, concluzia e ca CFR a fost o campioana meritorie.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează