OPINII  »  CSU CRAIOVA - MIOVENI 5-2

Ce-i mai trebuie lui Reghe pentru titlu

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 11:02 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 11:41

Universitatea Craiova se transformă rapid. Nici n-ai zice că sunt cam aceiași jucători care în debutul sezonului încasau 4 goluri pe Arena Națională, de la FCSB, și erau eliminați din Conference League de „no name” Laci. 

Oltenii au acum în lot două echipe de play-off, trei, după Ionuț Chirilă, și un antrenor, Laurențiu Reghecampf, care a reușit să scoată din ei ce-i mai bun. Dar, atenție!, nu totul. 

Acest 5-2 cu Mioveniul, al 3-lea meci din 2021/2022 în care înscriu „o mână”, a scos în evidență și destule lacune. În special de ordin mental.

 Deși e un lucru știut că titlurile se câștigă în primul rând în duelurile cu trupele mici ale campionatului, în care 3 puncte sunt un „must”, oltenii au abordat confruntarea de pe „Oblemenco” de parcă argeșenii erau o cantitate neglijabilă. Marcaj larg, lipsă de concentrare, ceea ce a dus la mingi pierdute în zone periculoase și la o revenire spectaculoasă a adversarului, de la 0-2. Universitatea nu mai încasase două goluri din etapa a 3-a, de la acel 1-2 cu Botoșaniul, tot pe „Ion Oblemenco”.

Norocul oltenilor că au dat peste un Mioveni naiv, care n-a reușit să profite și de alte situații favorabile. Iar în defensivă i-a întâmpinat cam tot timpul cu „porțile deschise”. 

Dar ceea ce s-a întâmplat în primele 45 de minute trebuie să fie pentru Reghe un semnal de alarmă. Mai ales că în play-off-ul sezonului trecut, se știe, Bănia nu și-a spulberat șansele la titlu cu FCSB și cu CFR, ci mai degrabă contra lui Sepsi și a Clinceniului.

Fotbaliștii, în special românii noștri, au tendința de a se relaxa exact când ar fi mai important să rămână focusați. Într-un meci cu FCSB sau cu CFR, concentrarea nu-i o problemă. Sunt derby-uri, ai în față un adversar de top, orgoliul e mare, miza, pe măsură. 

Dar împotriva adversarilor mărunți este o adevărată provocare și va fi un task important pentru Reghecampf să găsească modalitățile prin care să-și țină jucătorii tot timpul „în priză”.

Practic, asta pare să-i lipsească Băniei în acest moment din puzzle-ul pentru titlu. Și încă ceva. De când a apărut moda rotației jucătorilor există și o lege nescrisă. Nu trece pe tușă jucătorii în formă, dacă nu e musai.

Reghe i-a odihnit pe câțiva dintre ei în Cupă, cu Minaur, și aici vorbim despre Pigliacelli, Găman, Ivan, Houri. Dacă Ivan a fost sâmbătă excepția, restul au dezamăgit. O problemă pe care antrenorul oltenilor a și recunoscut-o, deschis, la final: „Majoritatea jucătorilor care n-au fost în Cupă n-au fost la sută la sută în acest meci, s-a văzut că și-au ieșit din ritm”.


Comentarii (9)
cornelcc
cornelcc  •  31 Octombrie 2021, 15:21
Postat de bridges pe 31 Octombrie 2021, 15:00

Dar campionatul tot CFR o sa-l ia. Pentru ca au in spate cele 4 titluri consecutive care-l cer pe al 5-lea.

Dancu e un motiv mai bun care sta “in spatele” celor patru titluri consecutive. Al cincilea va veni pe aceeasi fileiera, nu va faceti griji!

bridges
bridges  •  31 Octombrie 2021, 15:00

Dar campionatul tot CFR o sa-l ia. Pentru ca au in spate cele 4 titluri consecutive care-l cer pe al 5-lea.

fibra
fibra  •  31 Octombrie 2021, 14:25

Reghe o are pe Caciuc,nu-i mai trebuie nimic,e un ciocoflender.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close