OPINII  »  EDITORIAL CTP

Care pe care și atacul apărare

Articol de - Publicat vineri, 28 mai 2021 19:22 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 19:31

La Strasbourg și Paris, două românce au învins două poloneze, Magda și Magdalena, intrând, Sorana în finala turneului alsacian, Irina pe tabloul principal la Roland Garros.

Nu numai că au câștigat, dar au și jucat un tenis o plăcere să-l privești.

Sorana Cîrstea are unul dintre cele mai spectaculoase stiluri din circuit. Când este adunată mental, și nu-și agresează verbal antrenorul aflat în tribună, Sorana e aidoma unui pistolar din Far West. Care pe care, asta e deviza – practic, nu vezi o lovitură defensivă la ea, indiferent de poziția în punct și de scor, lovește cu intenția de a „ucide” mingea. Așa a fost și cu Magda Linette, care i-a dat o replică cât se poate de tare, reușind să conducă o bună parte din meci. Primul set, Sorana l-a pierdut pentru că statistica unf. errors/winners nu i-a fost favorabilă – prea multe greșeli.

În astfel de situații, încrederea este esențială – Sorana a continuat fără ezitare, și mai ascuțit, și mai agresiv. Punct cu punct, game după game, a schimbat încet, dar sigur, raportul de forțe. Și-a „înghițit” pe loc greșelile, n-a stat să dea ochii peste cap, fie și la o minge milimetric out, reușind câte-un winner superb chiar în punctul următor.

Care pe care și atacul apărare
Sorana Cîrstea va juca ultimul act la WTA Strasbourg

Linette nu s-a dat bătută. În setul 3 a făcut multe „un-doi”-uri perfecte cu primul serviciu și a returnat în forță, ajungând să conducă de două ori cu break. Atitudinea Soranei nu a fost nicio clipă de enervare, de frustrare – parcă spunea „da, joci bine, trebuie să încerc să joc și mai bine”. Ceea ce a și făcut, în aplauzele tribunelor, recunoscătoare pentru acest meci pasionant.

Irina Bara e aproape opusul Soranei. Cu un serviciu cu care, de mult ori, doar pune mingea în teren, fără să posede lovituri decisive, micuța Irina e o apărătoare de toată frumusețea. Defensiva cere atât o condiție fizică deosebită, cât și abilități tehnico-tactice pe măsură.

Irina le are. Mingi tăiate alternând cu mingi înalte, contrascurte dibace, loburi puse cu mâna, și, nu în ultimul rând, multă răbdare (s-au jucat două game-uri însumând peste 30 min. – cât un set!), acestea au fost armele cu care a erodat-o fără cruțare pe mai puternica Frech. Irina Bara pe tabloul principal nu-i o întâmplare – anul trecut a ajuns până în turul 3, venind tot din calificări, la „Mondialul” pe zgură.

Nu ne rămâne decât să sperăm că, în ciuda adversarelor feroce din primul tur, Sorana Cîrstea și Irina Bara, împreună cu Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu nu vor face de rușine la Paris țara Simonei Halep, triplă finalistă și câștigătoare a Openului Francez.


Comentarii (3)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  01 Iunie 2021, 17:17

***, nu-i asa ca n-ai curaj sa explici de ce Sorana ajunsa, cindva, pe locul 12 a luat-o in jos si nu in sus sau sa ramina pe-acolo? Idem Ana Bogdan!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  29 Mai 2021, 08:38

Mentiuni la obiect ptr jocul prestat de cele doua jucatoare din Romania ( memorabila zicerea ,, n-a stat sa dea ochii peste cap''). Se pare ca fiecare dintre fete a castigat meciul pe cartea atacului/apararii, fiecare isi foloseste atuurile care-l ajuta sa acceada mai departe in turneu ( eu apreciez jocul de atac mai mult). Succes in meciurile care urmeaza. Dl Popescu este cu ,, ochii'' pe voi, noi ceilalti incercam sa va ,, sustinem'', ca niste conationali ce va suntem. Tineti seama de zisele acestui articol, va pot fi de folos.

bodrin
bodrin  •  29 Mai 2021, 06:49

Sorana Cârstea este grozavă, dar nu ar fi corect să o amintim și pe Andreescu B.V., jucătoarea ce i-a cedat locul în semifinale la Strassbourg?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează