OPINII  »  EDITORIAL

Etern recunoscători

Editorial Daniel Grigore
Editorial Daniel Grigore

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 11:19 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 11:26

Un Balon de Aur, 5 Ligi ale Campionilor, o finală și o semifinală de Campionat Mondial alături de Croația (!!!), o amprentă eternă în istoria fotbalului.

La 38 de ani și 5 luni, în amurgul unei cariere cu realizări poate irepetabile, Luka Modric rămâne cu o supărare. Consideră că nu joacă suficient la Real Madrid, clubul care îl mai are sub contract până în vara lui 2024, clubul vieții lui.

Să facem un exercițiu de imaginație, să ne punem un moment în pielea lui Modric. Câți dintre noi am fi frustrați dacă pe ultima sută de metri a carierei, la acea vârstă, n-am mai fi vioara întâi la cel mai mare club al lumii? Și unde am fi ca societate dacă am avea toți o asemenea ambiție, un asemenea respect față de munca noastră?

Pentru a doua oară în tot atâtea luni, presa din Spania îl dă pe Modric ca și plecat de la Real. Clubul nu i-ar mai propune prelungirea, deși Luka simte că mai are multe de oferit, că se poate lua în continuare la „trântă” cu Valverde, Camavinga, Bellingham, Ceballos, toți cu cel puțin 10 ani mai tineri.

A vorbi pe teren

Prima dată când astfel de zvonuri au ieșit la suprafață, LM10 a replicat cu un gol și o pasă decisivă în Real Madrid - Villarreal 4-1. A doua oară, joi, cu o prestație specială în Getafe - Real 0-2. Nu a încununat-o cu gol sau assist, dar nici nu era nevoie. Jocul lui înseamnă mai mult de atât.

A fost perfect în această seară. A controlat tot jocul, a făcut un meci complet. Foarte bun. 

- Carlo Ancelotti, după Getafe - Real Madrid

A fost încă o lecție de seriozitate, de dedicare, o mostră a unui talent cum rar se naște. În definitiv, Luka este al doilea cel mai în vârstă jucător care îmbracă tricoul blanco. La un astfel de club, nu înseamnă deloc puțin.

Cel mai mare?

Cel mai bun mijlocaș din istorie? Între primii 3, măcar top 10? Sunt întrebări care generează răspunsuri puternic contrastante. Și pe bună dreptate, preferințele personale sunt inevitabile și nu vor permite niciodată un consens în astfel de dezbateri.

Etern recunoscători
Luka Modric

Cert este că în inimile care bat pentru culoarea blanco și care tresar la vederea carourilor alb-roșii va rămâne pe vecie cel mai mare. Și cine știe, poate peste câțiva ani, când principalul parametru de comparație între mijlocași va fi numărul de kilometri alergați într-un meci, clipurile cu LM10 ne vor fi alinare.

Etern recunoscători, LM10

În decembrie 2012, dupa câteva luni la Real Madrid, Modric era votat drept cel mai neinspirat transfer al sezonului în Spania. La aproape 12 ani de la acel moment, dacă într-adevăr va pleca în vară, o va face cu numele gravat în istoria lui Real Madrid, iubit de fani, admirat de colegi și rivali deopotrivă.

Pentru această lecție, pentru 92:48, pentru centrarea cu exteriorul către Rodrygo în drumul spre Decimocuarta și numeroasele momente de neuitat, îți vom fi etern recunoscători.

Luka îi face și pe alții mai buni. Este un jucător complet, bun în apărare, bun în atac. Este ca și cum s-ar fi născut cu mingea la picior. Ai crede că are oglinzi retrovizoare, vede aproape orice unghi al terenului

- Slaven Bilic, fost selecționer al Croației


Comentarii (15)
godot
godot  •  03 Februarie 2024, 07:59

Unde a ajung gazeta...

tk2014
tk2014  •  02 Februarie 2024, 22:33
Postat de armand pe 02 Februarie 2024, 12:27

Imens jucator! Bilic mai spunea despr este ca este de o eleganta rara ca om in afara terenului. Specie rara in zilele noastre!

imens, dar nu mai face fata la Real meci de meci. nici la nationala (euro, mondial), Modric dispare din joc in ultima jumatate de ora. L-au ajuns anii din urma.

tk2014
tk2014  •  02 Februarie 2024, 22:31
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 02 Februarie 2024, 17:15

Da dar daca toate vedetele ar fi ramas la Tottenham(Bale, Modric, Kane, Berbatov, Eriksen, Walker, Son) in loc sa plece ar fi reusit. In sezonul 2016/17 meritau sa fie campioni, au terminat pe 2 cu 86 de puncte dupa Chelsea cu Conte antrenor care nu jucau nimic. In 2019 meritau sa cistige finala champions league, i-au dominat pe Liverpool care nu jucau nimic si nici nu meritau, oricum ei mai cistigasera de 5 ori, merita si Tottenham macar o data.(Liverpool mai degraba merita sa cistige alea 2 finale pierdute in 2018 si 2022)

omule mai lasa-ne cu meritele. ca nu meritele aduc trofee. liverpool in 2019 a eliminat pe barcelona dupa ce le-a dat 4-0 pe anfield fara 4-5 titulari. tottenham-ul tau a prins doua contraatacuri cu ajax. in finala aia, pochettino nu s-a ridicat la nivel. cum klopp nu s-a ridicat la nivel in 2018 si 2022. in 2018 liverpool a avut o singura ocazie iar in 2022 putea sa mai joace doua ore si tot nu dadea gol. Real i-a ars pe Liverpool in ultimii 10 ani pe unde i-a prins. si pe Anfield, si la Kiev, si la Paris, si la Madrid (pe terenul de antrenament si pe Santiago Bernabeu). Inteleg ca tu extrapolezi un meci, dar constanta spune altceva: liverpool a jucat cu real de 8 ori si a facut un egal fara sa dea gol. cu Klopp, cu Brendan Rogers, cu cine vrei tu. un fel de Roddick va Federer.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează