OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

Calul troian

Ioana Mihalcea
Ioana Mihalcea

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 15:15 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 15:42

Gruparea Dinamo Socios a luat de la Cornel Dinu un pachet de 128 de acțiuni și a pătruns în Red&White cu scopul anunțat de a ajuta Academia Dinamo. Odată intrată, a început să „descarce” tot felul de idei, personaje și obiective pe care nu le-a semnalat inițial și care pot deveni periculoase pentru liniștea lui Dinamo.

Unul dintre aceste personaje, Andrei Cionca. Anterior, acesta a avut o ofertă de intrare din partea R&W, dar nu s-a înțeles cu acționarii majoritari. 

Pentru 28 de acțiuni, domnul Cionca a convocat deja o Adunare Generală informală și a vorbit cât pentru 10.000 de acțiuni, explicându-ne întâi că are un plan genial care nu poate fi dezvăluit și continuând prin a oferi un (1) leu pentru un pachet de 10%.

„Acest pachet de acțiuni nu prea îți dă dreptul decât la obligații, vorbim despre acționar minoritar într-o societate în insolvență”, a justificat ieri Cionca suma oferită. Pe 14 august declarase: „Eu zic că Dinamo este cea mai iubită echipă din țara asta, unii mă vor contrazice, dar are un potențial imens”. Deci, care e?

Calul troian
Andrei Cionca

Ironii de un leu

Ce ar fi asta? Un test? Un gest de desconsiderare? Administratorul special Andrei Nicolescu spune că s-a simțit trist, luat peste picior în numele lui Dinamo. Odată cu el, fanii dinamoviști care au pompat milioane în club în ultimii ani pentru a-l menține în viață și care poate își făceau iluzii în privința seriozității acționarului intempestiv.

În orice caz, prietenii despre care spunea că voiau să știe „planul din spatele planului” probabil s-au cam lămurit în aceste condiții.

Dar e și o parte bună: s-au convins și suporterii cu această ocazie. Dacă aceștia sunt milionarii care stăteau pe la uși din februarie încoace și nu erau lăsați să intre, de fapt oameni de afaceri cu o capacitate de investiție de maximum 300k pe an și cu ironii de doi lei, mă scuzați, de UN (1) leu!, atunci fanii pot sta liniștiți. Dinamo n-a ratat nimic.

Deși au tot fost discuții în contradictoriu în acest sens și mari amenințări cu dezvăluiri, se pare ca R&W n-a refuzat momentan pe nimeni cu o mentalitate sănătoasă, care să vina la Dinamo fără vreo agendă, să ajute și să facă parte dintr-o echipă care să creeze ceva pe termen lung.

Problema e că, acum, Calul troian mai are un număr de acțiuni. Dacă va face cu ele ceva în interesul clubului, urmează să aflăm.

P.S. Un detaliu publicat de ProSport, de remarcat: Elias Bucurică, liderul PCH și președintele APCH, asociația care a fondat „Programul DDB” și care deține în prezent 8% din SC Dinamo 1948 S.A., le-a reproșat celor din „Dinamo Socios” faptul că prin cedarea unora dintre acele acțiuni luate de la Cornel Dinu către Andrei Cionca și, mai nou, Sorin Preda nu au făcut decât să „arate o adversitate” față de ceilalți acționari.


Comentarii (19)
Stars
Stars  •  24 August 2023, 22:43
Postat de cristian.constanta pe 23 August 2023, 16:30

Neinteresant subiectul... mai incearca...

Doare infiorator, ADEVARUL! :)))

vanbasten_85
vanbasten_85  •  23 August 2023, 23:53

Ciudat ca nimeni din presa nu scrie un rand despre faptul ca vesnicul actionar de la Dinamo, Nicolae Badea a fost ofertat sa vanda cele 7% din actiuni catre Cionca si a cerut 500.000 de euro adica suma cu care a vandut Serdean pachetul majoritar la Dinamo si de 10 ori mai mult decat suma cu care a vandut DDB catre R&W. Cat timp e Badea la Dinamo echipa asta nu va avea parte decat de scandaluri si esecuri. Stie cineva cam pe ce considerente a devenit Cornel Dinu actionar la Dinamo si cati bani a investit in club? Sau a fost folosit ani intregi pe post de paravan de Badea ca sa ii acopere mizeriile(vezi episodul stadionul Dinamo)?

sdoru
sdoru  •  23 August 2023, 21:32

Îmi place.... S-au activat milițienii pensionați din cauza ca nu mai fata fizic și psihic meseriei și critica un articol bine punctat!!! FELICITĂRI D-RA CA ATI REUȘIT SA II MIȘCAȚI PE MILIȚIENI!!! ASTA DEMONSTREAZĂ CA ESTE UN ARTICOL BUN!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează