OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

Geri și Rubi

Ioana Mihalcea
Ioana Mihalcea

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2022 13:15 / Actualizat marti, 19 aprilie 2022 13:57

Gerard Pique s-a grăbit să ajungă acasă după rușinea cu Cadiz, 0-1 pe Camp Nou (la declarații a fost trimis Eric Garcia), ca să intre în direct pe canalul său de Twitch și să dea explicații pentru afacerile lui dubioase cu Federația, reprezentată de președintele Rubiales, și cu Arabia Saudită, în legătură cu Supercupa Spaniei.

Informațiile publicate de El Confidencial arată că saudiții ar fi plătit 10 milioane de euro în plus Federației spaniole dacă Barcelona și Real Madrid ar fi fost prezente la Supercupă, sumă din care o parte ar fi mers și către președintele Rubiales, drept comision. Practic, veniturile șefului Federației depindeau de locul pe care termina Barcelona sezonul*, pentru ca, ulterior, un fotbalist al Barcei să faciliteze o afacere de milioane de euro pentru instituția prezidată de Rubiales. Absolut fabulos!

Ne mai mirăm de arbitrajele din Spania, când Supercupa fără Real Madrid și Barcelona aduce mai puțini bani în visteria Federației și a președintelui acesteia? Federația fiind cea care se ocupă de arbitraje, VAR, judecăți, suspendări! 

Victimizare la maximum

Cu un tupeu incredibil, fundașul a spus că nu vede niciun conflict de interese, ba chiar i-a răspuns agresiv unui jurnalist care a insistat pe această idee, Pique considerând că este victima unei conspirații.

Pique nu pare să sesizeze problema ca jucătorul unei formații din Spania - și patron al echipei FC Andorra, căreia i-a cumpărat un loc în Segunda B chiar în 2019, când aveau loc negocierile pentru Supercupă, cu aproape 500.000 de euro!!! - să negocieze o afacere care implică echipa sa și performanțele sportive ale acesteia. Ba chiar apără prietenia dubioasă cu Rubiales - căruia i se adresează în înregistrări cu „Rubi”, primind în schimb apelativul „Geri” de la acesta - spunând că au colaborat bine la naționala Spaniei.

Prin compania sa, Kosmos, Pique i-a făcut programul complet lui Rubiales, singurul capitol la care a pierdut teren fiind inițiativa sa ca Federația să ia legătura cu Regele Spaniei (!) pentru a facilita comunicarea cu șeicii saudiți. Rubiales a bătut în retragere și i-a pasat jucătorului această responsabilitate. Președintele Federației spaniole de fotbal a încercat din nou să se spele pe mâini când a insistat ca firma lui Pique să-și ia comisionul direct din Arabia, fără să aibă vreo legătură oficială cu forul condus de el.

Argumente fără substanță

Unul dintre argumentele lui Pique de aseară a fost că afacerea e făcută special pentru suporteri și că granzii Spaniei au mulți fani printre saudiți, care merită să vadă și ei live aceste dueluri, în țara lor. A deviat apoi discuția către faptul că Real Madrid nu permite disputarea finalei Cupei Regelui pe „Bernabeu” și că nu e corect ca ultimul act să se dispute mereu la Sevilla. 

Mult pe lângă subiectul și manevrele făcute! În final, a insistat că acele înregistrări sunt obținute ilegal și nu trebuie luate în calcul, fiind conversații scoase din context (?), publicate cu intenții rele.

De menționat că Pique a cerut anterior, în repetate rânduri, ca înregistrări audio private și ilegale ale președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, să fie difuzate și discutate în emisiuni TV din Spania. Ipocrizie la cele mai înalte cote!

Geri și Rubi

24de milioane de euro a primit compania lui Pique, Kosmos, în 2019, pentru a facilita contractul dintre Federația spaniolă și reprezentații din Arabia Saudită pentru ca Supercupa Spaniei să se joace acolo

Știu că nu e firesc ca un jucător activ să fie implicat în asemenea afaceri, dar nu am de gând să-mi cer scuze. Fiecare poate să creadă ce vrea. Ați reacționa la fel dacă un fotbalist de la Real Madrid ar fi făcut asta? Nu știu, nu cred, e altă discuție

Ceea ce a făcut El Confidencial e o mizerie. Asta nu era o știre nici în 2019, de ce ar fi acum? Investigați voi, jurnaliștii, vedeți de ce au fost publicate înregistrările abia acum!

Eu doar am încercat să ajut Federația spaniolă. A fost decizia lor dacă acceptă sau nu. Au ajuns de la încasări de 120.000 de euro la 40 de milioane! Chiar credeți că arbitrii au ajutat Barcelona după aceea sau o ajută acum? Nu!

Gerard Pique

*Formatul modificat al Supercupei Spaniei prevede ca finalistele Cupei Regelui şi primele două clasate din La Liga să participe la competiție


Comentarii (8)
adrian_riga
adrian_riga  •  19 Aprilie 2022, 19:53

bun articol. esti cam singura semnatura de pe gsp pe care o apreciez in totalitate.

307842594822346
Marius Oproiu  •  19 Aprilie 2022, 17:26

In primul rand,pentru a scrie un articol trebuie sa fi macar informat. 1.Aici nu este vorba de nici un conflict de interese. 2.Real Madrid a avut ca sponsor oficial Bwin,care este una dintre cele mai mari case de pariuri.Inseamna ca ei,dupa opinia voastra,ar fi trebuit sa fie in puscarie acum.Pentru ca in Spania coruptia chiar este o infractiune grava,spre deosebire de Romania unde coruptia este catalogata drept o abatere usoara. 3.Daca consultati presa din Spania veti avea toate detaliile contractului,care apropo a fost incheiat in 2019. Lasatii pe altii sa se ocupe de problemele din fotbalul international.Haideti sa discutam de mizeriile de la noi.Despre cum s-a intors comunismul in Romania prin FRF si LPF,sau despre cum suntem vazuti din afara.Nu o sa va placadeloc.Salutare.

mafa
mafa  •  19 Aprilie 2022, 15:08

Deja toti fura pe fata, politici ,sportivi,din toata lumea intra in categoría hotilor nesimtiti fara scrupule si fara sa le fie jena de nimic si de nimeni !!!....noi mergem in jos iar ei ,liberi, in sus.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează