OPINII  »  EDITORIAL

Ce caută Rădoi?!

Articol de - Publicat marti, 31 august 2021 14:55 / Actualizat marti, 31 august 2021 15:12

Plecată marți după-amiază la Reykjavik, naționala e obligată să învingă, victoria fiind unica variantă ce-i mai oferă șanse, nu foarte mari, să continue cursa pentru CM 2022. Cu condiția să câștige și partidele imediat următoare, cu Liechtenstein și cu Macedonia de Nord.

Timpul încercărilor, al experimentelor, a trecut și a venit cel în care nu mai e permis niciun pas fals. De aceea vă și invit să le ținem pumnii strânși "tricolorilor", să le urăm succes!

Altfel, meciul de joi pică bine, deoarece scandalul e cât casa în Islanda. Președintele federației tocmai și-a depus demisia, admițând că a acoperit agresiunile sexuale ale unor internaționali. Iar câțiva dintre aceștia, în frunte cu MVP-ul Gylfi Sigurdsson și cu Sigthorsson, golgeterul all-time al reprezentativei, n-au fost incluși din lot. Cum căpitanul Gunnarsson are Covid-19 și alți 2-3 titulari sunt accidentați, Islanda pare mai vulnerabilă ca oricând. Dacă n-o batem nici de data asta, atunci când?!

Atât că, înainte de a ne teme de adversari, noi trebuie să ne temem de noi înșine! Cunoașteți refrenul. Din pricina unei selecții făcute după ureche, la ce-o fi și ce-o ieși, ca la loz în plic!

Ce caută Rădoi?!

Apelând la alți 6 debutanți, Rădoi e pe punctul de a stabili, dacă n-a și stabilit, un record mondial: de la precedenta întâlnire cu Islanda, 2-1 pentru insulari pe 8 octombrie 2020, a convocat nu mai puțin de 63 de jucători, socotind că pe lista publicată inițial de Gazetă n-a figurat și B. Mitrea. Aproape 6 echipe în decurs de nici un an, fără comentarii.

Acum o săptămână, am exprimat aici obiecții față de unele opțiuni ale lui Rădoi. M-am mirat de prezența la Mogoșoaia a lui A. Vlad, Cordea, Drăguș, Olaru, Rațiu sau Rotariu, a căror convocare am considerat-o forțată. Nejustificată de forma celor în discuție, de statutul lor la cluburi. Avocați ai selecționerului, destui internauți m-au contrazis. Au invocat că, și să fi vrut, Rădoi n-avea de unde lua jucători mai buni pe seceta de valori din fotbalul nostru actual.

De acord, acesta nu mai produce ca altădată, probă că lotul a ajuns să cuprindă 5 nume furnizate de eșaloanele secunde din Italia, Spania și Germania. Pe de altă parte, nici Rădoi n-a arătat logică și inspirație când, de pildă, a luat 4 jucători de la FCSB, cei mai mulți din L1, de la o formație (o să se enerveze fanii ei!) din mijlocul clasamentului, rămasă la 12 puncte în spatele liderului din Gruia. Bizară optică.

Meciul direct de duminică, adjudecat categoric de CFR, a confirmat rezervele mele. Dacă Fl. Tănase și Olaru au primit nota 5 în GSP, Cordea s-a ales cu 4, iar portarul A. Vlad, vinovat la două goluri, chiar 2! Evident, nimeni nu trebuie judecat după un meci. E clar însă că Rădoi n-a prea nimerit-o cu cei 4. Mai degrabă, n-a nimerit-o deloc.

Nu-s eu singurul care vede lucrurile așa. În culori închise, spre negru. Iată, 68% dintre subiecții unui sondaj GSP aflat în curs de desfășurare, doi respondenți din trei, apreciază că Rădoi a greșit selecția. Că a adus la lot fotbaliști care nu meritau, e părerea a 8.063 de votanți din 11.802 înregistrați în momentul în care scriu aceste rânduri. Nu-i de crezut că atâția oameni se pot înșela în același timp, ce spuneți? 


Comentarii (24)
anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  01 Septembrie 2021, 14:10

Este absolut hilara ideea ca s-ar putea obtine un feedback real prin sondaje facute pe un site infestat de postaci profesionisti angajati de clanul becali, mai ales in conditiile in care cel putin unii dintre administratorii site-ului se comporta ca angajati ai infractorului din Pipera (stergeri nejustificate de mesaje, banari nejustificate de conturi etc), totul cu scopul de a crea aici in zona de comentarii o realitate paralelea in care "lumea e cu Gigi". O tara intreaga urla cand vede ca este convocat Cordea (care la o precedenta selectie extinsa nici nu fusese bagat in seama, pentru ca era la Clinceni nu la fcsb) dar aici dispar in ceata mesajele oamenilor normali care isi exprima indignarea pe acest subiect.

4444
4444  •  01 Septembrie 2021, 10:10

Ne bate si Lichtenstein.

torque07
torque07  •  01 Septembrie 2021, 09:15

Las nea Ovi ca-l schimbam si pe asta. Asa cum ne place noua. Cu scandari pe stadion, cu articole in invelitori de macrou, cu reportaje luate la toti nimenii care spun ce vreti sa spuna. O sa plece. Si o sa vina in loc un Mutu, Hagi, Petrescu. Si o sa faca exact ce a facut si Radoi...nimic. In primul rand jucatori nu sunt. In al doilea rand , sa iei jucatori din liga1 e ca si cum ai lua din liga a 3a din Italia. Presa face presiune non stop, suporterii cand faci spectacol vor rezultate, cand faci rezultate vor spectacol...si uite asa o sa mearga in continuare pt mult timp...9 10 luni demisia. Asa ne-am obisnuit noi. Sa dam vina pe antrenor ca nah...atat putem.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează