OPINII  »  EDITORIAL

Ce mare scofală?

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2022 15:20 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 15:20

Corect, vorbim despre Conference League, deci despre a treia competiție europeană, dar și așa ar trebui să fim mulțumiți că toate cele 4 reprezentante ale noastre merg mai departe. In corpore. Ceea ce, știți bine, nu prea ni s-a întâmplat în ultimii ani.

Că Universitatea Craiova s-a calificat la pas, că tocmai CFR s-a chinuit în Andorra, asigurată însă de acel 3-0 de la Cluj, că Sepsi a trăit loteria loviturilor de departajare, iar FCSB a suferit văzându-se egalată după 2-0, asemenea amănunte, și altele, se mai uită. 

Dar calificarea în grup rămâne și ea constituie un moment de satisfacție. Să-l savurăm, să ne bucurăm de el fără să exagerăm, fără să ne umflăm în pene. Asta în ideea că, în conformitate cu clasamentele internaționale și cu calculele hârtiei, formațiile românești erau considerate favorite, fiind de așteptat ca, întâlnind adversari mai slab cotați, ele să se califice fără emoții.

Și totuși, fără să se supere cineva, pe cine au eliminat ele? Haideți să ne oprim la FCSB, formația care a oferit joi meciul cel mai frumos și mai tensionat, un adevărat thriller ce a ținut cu sufletul la gură, pe jar, peste 25.000 de spectatori. Dincolo de felicitările pentru succes, concret, pe cine a bătut FCSB, ce mare scofală a făcut?!

Cu tot respectul, a bătut pe nimeni, în condițiile în care Saburtalo ocupă locul 5 în campionatul Georgiei, unul de duzină, ba se și află la 17 puncte în urma liderului Dinamo Batumi! 

Dacă pe unii dintre dumneavoastră v-a entuziasmat izbânda obținută de FCSB, mărturisesc că pe mine nu. Normal era ca Saburtalo să nu pună nicio problemă la București și uite că a pus! 

Logic era ca băieții lui Dică să nu primească două goluri acasă de la niște neica-nimeni, dar iată c-au primit, altă dovadă că Fl. Tănase n-a fabulat când a susținut că lotul trebuie urgent întărit. „Tase” nu dramatiza, spunea ce simțea, ce vedea în jur. Invita să ne comparăm cu cei mari, nu cu cei mici.

Ce mare scofală?
FCSB - Saburtalo, turul 2 al Conference League, foto: Raed Krishan / GSP

Joi, de pildă, Cordea a luat „roșu” în prelungiri, expunându-se ca un începător. Va fi suspendat o etapă, poate chiar două, iar Dică se frământă cu cine-l va înlocui în atac? Nu prea are cu cine, după cum nu-i va fi ușor nici să umple golul lăsat de plecarea lui Fl. Tănase, căpitanul și golgheterul echipei. 

Banderola a părut să-l responsabilizeze pe Fl. Coman, care a și înscris după o pauză de peste un an. Ar fi un real câștig ca „Mbappe de România” să se fi trezit din apatie, dar să nu ne grăbim.

Față de Toni Petrea, un tip decent care a arătat caracter și prin aceea că s-a retras singur, Nicolae Dică prezintă marele avantaj de a fi fost jucător de top. De aici supoziția că va fi altfel ascultat de băieți și, de ce nu?, chiar de patron. Care-i va lăsa mână liberă și nu se va mai băga în vestiar.

Nu mai lungesc vorba, închei. Dacă Becali îi va permite lui Dică să lucreze în liniște, FCSB ar putea deveni, consolidându-și lotul, o forță în măsură să conteze cu șanse reale în lupta pentru titlu. Dacă nu, nu.


Comentarii (47)
oscarduarte
oscarduarte  •  01 August 2022, 16:00
Postat de Heiheiargesul1987 pe 31 Iulie 2022, 10:55

Si sa scrie cine in locul lui? Tu ?

Nu mulțumesc, ramai cu tu *** Vezi ca a mai scris un articol azi-noapte, surpriza... soc... ce sa vezi... încă un delir marca inregistata pe tema Gheorghe Becali. Pulitzer scrie pe asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

TzurcanuDePitesti
TzurcanuDePitesti  •  31 Iulie 2022, 15:02

Victoria ramine victorie si ne-am fi dorit-o si la nationala fie ca jucau prost. nici așa nu a mers. dica era la primul meci și totuși a reușit. poate ca d-voastră ani văzut alt meci în Georgia ... tehnica georgienilor și după spusele prezentatorilor era superioara. așa ca dacă dan Petrescu ii este teama de Andora dece nu ne-ar fi frica de echipa lui Stalin din Georgia? mda.

jean_gabin
jean_gabin  •  31 Iulie 2022, 14:28

Trebuie sa fii prost ca noaptea sa consideri acest articol drept un pamflet la adresa lui Becali. In aceeasi categorie intra si cei care ridica in slavi fecesebeaua pentru ca a batut niste desculti de niciunde.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează