OPINII  »  EDITORIAL

Ce să vezi, s-au supărat?!

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2022 15:07 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 21:17

Aud că Vlad Chiricheș și Alex Maxim intenționează să se retragă din națională, deranjați de faptul c-ar fi fost prea sever criticați, ei și coechipierii lor, în urma rușinosului eșec în Muntenegru! Culmea, în loc să-i fi ambiționat înfrângerea de la Podgorica, s-ar gândi să refuze eventualele convocări de după returul cu Muntenegru din 14 iunie.

Moment în care, dac-ar fi folosiți marți în Bosnia și pe 11 iunie cu Finlanda, ar aduna 76 și, respectiv, 56 de selecții. Multe, nu-i așa?, foarte multe. Chiricheș s-ar detașa astfel de Mircea Lucescu (70A), ca și, firește, de regretații Ilie Balaci (65), Gicu Dobrin (48) ori, dintre fundașii centrali, Didi Prodan (54).

Evident că nu se ajunge la națională cu sila și nici nu se stă. Dovadă că Șt. Radu, S. Lung jr., B. Stancu și, mai nou, Tătărușanu s-au retras și nimeni nu i-a pus la zid. Fiecare decide pentru el. Pe de altă parte, dacă-și vor ține promisiunea, Chiricheș și Maxim se vor supăra, le cer scuze, ca văcarul pe sat.

Cu tot respectul pentru carierele lor remarcabile, ce-ar fi vrut ei? Să fie lăudați după Podgorica, unde s-au comportat penibil, Vlad fiind notat în GSP cu 2 și Alex cu 3?! Când primul a greșit la ambele goluri primite, iar celălalt nu s-a văzut timp de o repriză, la ce s-au așteptat, să fie ridicați în slăvi?!

Nu împărtășesc opinia, destul de des întâlnită în aceste zile, că Maxim și Chiricheș, aflați în declin, nu mai meritau chemați Cum să-l sari din schemă pe Chiricheș, din 2013 căpitanul „tricolorilor” și liderul lor, când el a jucat în stagiunea recent încheiată 29 de partide la Sassuolo. În Italia? 

Ce să vezi, s-au supărat?!
Vlad Chiricheș // foto: Alexandra Fechete

Ori pe Maxim, autorul a 14 goluri pentru Gaziantep în Turcia? Chiar n-aveai cum pe actuala secetă de valori din fotbalul nostru. De aceea, Edi Iordănescu nu trebuie acuzat că i-a luat.

Numai că medalia are și revers. Pe care citim că Vlad a convins din ce în ce mai puțin în Serie A. A alternat prestațiile bune cu cele slabe, ultimele mai numeroase. De pildă, vinovat la 4 din golurile încasate de Sassuolo pe 30 aprilie la 1-6 cu Napoli, a fost numit „dezastruos”, în vreme ce Tuttomercatoweb l-a desemnat „dezamăginea sezonului”. „Fundașul care poate produce gafe la orice fază”.

La rându-i, Alex a înscris de 14 ori, corect, dar pentru cine? Iarăși scuze, pentru nimeni, căci Gaziantep a terminat pe 14 în SuperLig în condițiile în care ocupantele locurilor 17-20 au retrogradat.

Mă opresc, repetând că fiecare decide și răspunde pentru el. Chiricheș și Maxim n-au însă motive să facă pe supărații, ci ar trebui să încerce să șteargă impresia lamentabilă din Muntenegru. Ba și să se întrebe cine de cine are mai mare nevoie astăzi, naționala de ei sau ei de națională? Cu alte cuvinte, să lase fasoanele și să se apuce de treabă. De una serioasă.


Comentarii (15)
gilos
gilos  •  09 Iunie 2022, 11:16

Nea Ovi, dar despre beizadeaua de selectioner nu ne spui nimic ? Ce-l recomanda pe acest impostor ingamfat sa ocupe acest post ? Cand era Daum, erai cu ochii pe el ca pe butelie, ***... Pai e corect, bre ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parneava
parneava  •  07 Iunie 2022, 16:15

Selectia nu se face dupa criterii sportive.In meciul cu Muntenegru,de la echipa campioana,(CFR)n-a fost convocat nici un jucator.Sa joci fara Deac,Bordeanu, Burca,Manea,Camora,Petrila,inseamna ca ori esti rau intentionat,ori faci jocul unor patroni si a unor impresari.Sa joci cu jucatori fara talie,dar mingicari,in fata unor fotbalisti cu gabarit,este de neconceput.Sa faci experimente,cu Cristea inchizator,cu Maxim,pe un cu totul alt post,intr-un meci oficial,este o totala lipsa de intelegere a fenomenului fotbalistic.Ca jucator,sa nu ai determinare si ambitie, intr-un meci sub tricolor,inseamna de fapt indolenta si lipsa totala de caracter.Intr-un cuvant,s-a vazut foarte clar,ca fiecare jucator,vroia sa arate cate ceva,dar ca echipa,n-au aratat nimic.Pacat.Cu Bosnia,va fi si mai greu.

itu52
itu52  •  06 Iunie 2022, 20:51

Noi și bulgarii am început, de multișor, „globalizarea fotbalului”. Ei parcă ne-au luat-o înainte, de la Stoicikov și Berbatov s-au trezit cu poneii ce au încasat 5-2 de la Georgia, acasă. Decât să pierdem vremea prin lume și să cheltuim inutil mai bine jucăm la Giurgiu și Ruse până ne punem pe picioare. Ar fi ca între vecini, chestia cu capra(pe deasupra și râioasă), dar ambâțul zonal ar putea să ne scoată din letargia în care am căzut.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează